pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Morkų ir kalafiorų salotų receptai

Šiandien noriu Jums parodyti savo be galo mėgstamas salotas, kurias gaminu tikrai labai dažnai. O jas ruošiu iš visai nedaug ingredientų, o gaunasi jos puikiai.

Klasikinis kalafiorų salotų receptas su morkomis

Žiedinių kopūstų salotos su morkomis ir saulėgrąžomis yra puikus pasirinkimas sveikiems pietums ar užkandžiams. Žiediniai kopūstai pasižymi dideliu kiekiu skaidulų, kurios padeda palaikyti sveiką virškinimą.

Ingredientai:

  • 1 vienetas žiedinių kopūstų
  • 2 vienetai morkų
  • 100 gramų anakardžio riešutų
  • 2 valgomieji šaukštai majonezo
  • 2 valgomieji šaukštai aliejaus

Paruošimas:

  1. Morkas sutarkuoti, žiedinį kopūstą išskirstyti mažais žiedynėliais.
  2. Visus ingredientus sumaišyti, užpilti aliejumi bei majonezu ir mėgautis traškesiu.

Paruošimo laikas: Apie 20 min. Porcijų skaičius: 4. Autorius: Dovilė

Kalafiorų salotos su sojos padažu - senas receptas

Turiu užsislėpusi tokį kalafiorų salotų receptą su sojos padažu, kuriam mažiausiai 20 metų... Mes buvome dar studentai ir per vieną susitikimą labai gera draugė parodė tokį tuo metu ganėtinai egzotinį salotų receptą.

Kitos kalafiorų salotų variacijos

Žiedinių kopūstų salotos su kiaušiniais, pomidorais ir kukurūzais

Noriu pasidalinti nuostabių žiedinių kopūstų salotų su virtais kiaušiniais, pomidorais ir konservuotais kukurūzais receptu. Jos pavyksta tiesiog nuostabiai.

Gaivios kalafiorų salotos su daržovėmis

Tai tikrai labai greitai ir lengvai pagaminamos žiedinių kopūstų (dar kitaip vadinamų kalafiorų) salotos su pomidorais, agurkais, mėlynaisiais svogūnais, grietine ir majonezu, jos gaunasi gaivios bei vitamingos.

Kalafiorų salotos su obuoliais ir morkomis

Savo virtuvėje norisi išmėginti naujas žiedinių kopūstų (kalafiorų) salotas? Šį kartą Jums pristatome nuostabią versiją su morkomis ir obuoliais. Tokios salotos gaunasi itin lengvos ir gaivios.

Patarimai ir įžvalgos

Tokias žiedinių kopūstų (kalafiorų) salotas buvau žurnale nužiūrėjusi dar labai seniai, tik man kažkaip labai keistai pasirodė: apvirtas žiedinis kopūstas ir nevirta morka. Atrodė, kad tai visai nesiderins. Itin mėgstu šias žiedinių kopūstų (kalafiorų) salotas su vynuogėmis. Vietoje kepintų saulėgrąžų dar kartais įdedu sūdytų žemės riešutų. Man labai patinka pati salotų stiklainėlyje idėja. Itin patogu nusinešti į darbą, kai norisi palepinti save sveikais ir skaniais pietumis.

Trinta kalafiorų ir morkų sriuba su obuoliais

Nida Degutienė (Nidos receptai): Ši trinta kalafiorų ir morkų sriuba - mažumėlę egzotiška. Mat, be marokietiškai virtuvei būdingų prieskonių, gardinsite ją lietuviškais obuoliais.

Ingredientai:

  • 1 vienetas žiedinių kopūstų
  • 2 vienetai morkų
  • 2 valgomieji šaukštai aliejaus
  • 1 vienetas svogūno
  • 2 vienetai obuolių
  • 2 skiltelės česnako
  • 1 valgomasis šaukštas imbiero
  • 2 arbatiniai šaukšteliai kario
  • 1 arbatinis šaukštelis kumino
  • 0,5 arbatinio šaukštelio ciberžolės
  • 0,5 arbatinio šaukštelio aitriosios paprikos

Paruošimas:

  1. Dideliame puode įkaitinkite aliejų, sudėkite svogūnus ir morkas, kepinkite, kol šiek tiek suminkštės.
  2. Sudėkite obuolius, česnakus, imbierą, suberkite visus prieskonius ir dar maišydami kepinkite apie 3-5 minutes, kol visos daržovės persismelks prieskoniais, šiek tiek paskrus.
  3. Suberkite kalafiorus, supilkite sultinį, užvirinkite ir uždengę virkite apie 10 min.
  4. Sriubą šiek tiek atvėsinkite, tada supilkite į elektrinę kokteilinę ir išplakite iki vientisos masės. Jei sriuba pernelyg tiršta, atskieskite ją virintu vandeniu iki norimo tirštumo. Paragaukite, ar netrūksta druskos, pipirų.