pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Kepimo Formų Matmenų Standartai ir Jų Įtaka Kepiniams

Tinkami ingredientai, šiek tiek asmeninės improvizacijos, tikėjimas ir noras pasirodyti geriausiai - atrodo, tiek pakaktų sukurti šedevrą virtuvėje ir nudžiuginti draugus bei artimuosius. Deja, iki šlovės valandos kartais pritrūksta tik... tinkamos kepimo formos. Svarbu rinktis kokybišką, patikimo gamintojo siūlomą produktą. Tokie produktai atitinka aukščiausius standartus, yra nekenksmingi aplinkai ir sąlyčiui su maistu.

Kepimo Formų Tipai

Kiekviena kepimo forma turi savų pliusų ir minusų, kuriuos reikia įvertinti renkantis. Apgalvokite, ką dažniausiai kepate ir pagal tai pasirinkite norimus dydžius ar formą. Kaip išsirinkti praktiškiausią variantą, neužgriozdinant virtuvės? Aptarkime populiariausius kepimo formų tipus:

Metalinės Kepimo Formos

Metalinė kepimo forma - populiariausia forma konditeriniams gaminiams. Aukštos kokybės formose kepiniai iškepa tolygiai, o viršus dailiai apskrunda. Metalinės formos padengiamos karščiui atspariomis dangomis. Tradicinė kepimo forma - 20, 22 arba 25 cm skersmens.

Stiklinės Kepimo Formos

Tradicinė ir patikima - pagrindiniai du žodžiai, skirti apibūdinti stiklinei kepimo formai. Deja, ji dažnai lieka užmiršta ir neišnaudota tarp gausybės kitų rūšių kepimo formų. Tokios formos labiau tinka kulinarijai nei konditerijai: puikiai praverčia kepant apkepus, lazaniją, troškinius, bulves.

Keraminės Kepimo Formos

Keraminį kepimo indą tinka naudoti tada, kai pagamintą maistą norite patiekti jo neišimant iš indo, kuriame kepėte. Gražus indas gali tapti puikiu stalo akcentu, o jame patiektas maistas ilgiau išliks šiltas ir sultingas. Keraminis indas su dangčiu užtikrina maisto troškinimąsi savose sultyse neprarandant vertingų medžiagų, todėl tokios formos geriausiai tinka ruošiant žuvį, mėsą, troškinius. Jei indo dugnas glazūruotas, jis puikiai tiks salotoms ar kitiems šaltiems patiekalams.

Silikoninės Kepimo Formos

Silikoninė kepimo forma - bene populiariausia ir universaliausia kepimo forma, užkariavusi daugelio virtuvės šefų širdis. Ji tinka tiek saldžių, tiek pikantiškų patiekalų kepimui. Be to, tokias formas galima naudoti ne tik kepimui, bet ir šaldymui, todėl jose galėsite ruošti skaniausius desertus, tereikia išsirinkti norimą formą ir dydį. Silikoninę kepimo formą vertinga rinktis gaminiams, kuriuos norėsite išimti iš formos prieš patiekiant. Taip pat norint pagaminti išskirtinį, įdomios formos gaminį.

Pačiupinėkite kelias skirtingas formas - silikonas turi būti ne tik tvirtas, bet ir lankstus. Prastesnės kokybės kepimo formos yra neatsparios didesniam nei 240 laipsnių karščiui. Silikoninę formą lengva įpjauti, todėl rekomenduojama vengti aštrių įrankių. Jeigu tokioje formoje ilgiau palaikysite specifinį produktą (pvz., žuvį), kvapas gali šiek tiek įsigerti. Jeigu esate nepatyręs gaminime, minkštos formos gali sukelti nepatogumų - iš anksto apačioje nepakišus kieto pagrindo, supylus tešlą į formą, ją sunkiau nunešti iki orkaitės.

Kaip Išsirinkti Tinkamą Kepimo Formą?

Renkantis kepimo formą, atkreipkite dėmesį į šiuos aspektus:

  • Paskirtį: Būtinai perskaitykite, kas nurodyta etiketėje arba ant pačios formos.
  • Pritaikymą: Apgalvokite, kokius patiekalus dažniausiai gaminsite.
  • Estetiką ir dydį: Pasirinkite formą, kuri atitinka jūsų poreikius ir virtuvės interjerą.
  • Spalvą: Spalva gali būti svarbi, jei forma bus naudojama patiekimui.
  • Ilgaamžiškumą: Rinkitės kokybiškas formas, kurios tarnaus ilgai.
  • Lankstumą: Tai svarbu silikoninėms formoms.
  • Kam gaminate: Jei kepinius ruošite vaikams ar šventei, rinkitės formas su raštais.

Pavyzdžiui, kepimo forma keksiukams yra labai specifinė, dažniausiai joje yra 6-12 apskritimų.