pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Labai šokoladinis obuolių pyragas: receptas

Dalijamės išbandytu labai šokoladinio obuolių pyrago receptu. Šis pyragas tikrai šokoladinis! Jo užlesiojus, beveik galėtų rašyti eilėraščius.

Šokoladinis obuolių pyragas

Ingredientai:

  • 225 g miltų
  • 200 g sviesto
  • 200 g juodojo šokolado
  • 160 g cukraus
  • 4 kiaušiniai
  • 1/3 arb. š. cinamono
  • 1 arb. š. vanilinio cukraus arba vanilės ekstrakto
  • 1 arb. š. kepimo miltelių
  • Žiupsnelis druskos

Pyrago viršui reikės:

  • 3 vidutinio dydžio obuolių
  • 2 valg. š. rudojo cukraus
  • 1 saujos kapotų graikinių riešutų

Gaminimo eiga:

  1. Puode ištirpiname sviestą ant silpnos ugnies, tada sudedame susmulkintą šokoladą, maišome, kol šokoladas ištirpsta ir nukeliame nuo ugnies. Paliekame pravėsti.
  2. Įkaitiname orkaitę iki 175 °C.
  3. Viename inde sumaišome miltus su cinamonu, kepimo milteliais ir druska.
  4. Kitame inde iki baltumo išplakame kiaušinius su cukrumi ir vaniliniu cukrumi. Plakame plaktuvu apie 5 min. Po to sumaišome su miltais, plakame, kol nelieka gumulėlių.
  5. Į tešlą įmaišome šokolado ir sviesto masę.
  6. Kepimo formą ištepame sviestu. Naudokite 24 cm skersmens apvalią išardomą kepimo formą.
  7. Tešlą supilame į kepimo formą.
  8. Obuolius nulupame, supjaustome skiltelėmis ir išdėliojame ant pyrago. Apibarstome graikiniais riešutais ir ruduoju cukrumi.
  9. Pyragą kepame įkaitintoje orkaitėje apie 45-55 min., kol pyrago vidus iškepa. Ar pyragas iškepęs, patikriname mediniu dantų krapštuku - jei ištraukus krapštuką jis švarus, tuomet pyragas iškepęs, jei ne - tuomet pakepkite truputį ilgiau.
  10. Kai pyragas iškepa, išimame iš orkaitės ir paliekame atvėsti, po to išimame iš kepimo formos.
  11. Galite patiekti su ledais ar grietinėle.

Lengvas, greitas, skanus. Puikiai tiks visai šeimai vakare prie puodelio karštos arbatos.

Labai šokoladinis obuolių pyragas

Ingredientai:

  • 200 gramų miltai
  • 3 vienetai obuolių
  • 150 gramų cukraus
  • 2 vienetai kiaušinių
  • 100 gramų šokoladas
  • 100 gramų sviesto
  • 2 valgomieji šaukštai pieno
  • 2 arbatiniai šaukšteliai kepimo miltelių
  • 2 arbatiniai šaukšteliai cinamono
  • 1 žiupsnelis druskos
  • Paruošimo laikas: Apie 45 min.
  • Porcijų skaičius: 8

Paruošimo būdas:

  1. Miltus sumaišyti su kepimo milteliais, cinamonu, druska.
  2. Kitame dubenyje išplakti kiaušinius, pieną, lydytą sviestą ir cukrų.
  3. Viską supilti į miltų mišinį ir išmaišyti.
  4. Obuolius nulupti ir supjaustyti kubeliais.
  5. Šokoladą susmulkinti į nedidelius gabaliukus.
  6. Viską sumaišyti, pyrago tešla labai tiršta, tad neišsigąskite.
  7. Masę dėti į kepimo formą.
  8. Kepti iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 40 minučių.

Nekeptas obuolių ir juodojo šokolado pyragas

Reikės:

  • 370 g obuolių be odelės ir be sėklų
  • 100 g juodojo šokolado (86 proc. kakavos)
  • 80 g avižinių dribsnių
  • 60 g kapotų riešutų mišinio
  • 50 g kokoso drožlių
  • Braškių papuošimui
  • 100 ml vandens

Gaminimas:

  1. Obuolius nuplauname ir sudedame tik „mėsytę“ į nedidelį puodą.
  2. Pilame 100 ml vandens ir verdame ant nedidelės kaitros apie 30 minučių.
  3. Prieš pat pabaigą dedame smulkintą šokoladą ir gerai išmaišome, kai šis pradeda lydytis. Gausite vientisą masę.
  4. Į ją jau išjungus kaitrą dedame: dribsnius, riešutus, kokoso drožles. Ir riešutų ir kokosų drožlių pasilikite papuošimui.
  5. Gautą masę dedame į norimą formą prieš tai į ją įtiesus kepimo popieriaus, papuoškite pagal savo pageidavimus.
  6. Leidžiame atvėsti ir dedame į šaldytuvą 6-8 valandoms. Pyragas turi pilnai sustingti.

Jei pyragą ragausite dar šiltą, tuomet patiekite su ledais arba plakta grietinėle. Šiaip ar taip, ar pyragas šiltas, ar šaltas - skonis nerealus!

Labai šokoladinis obuolių pyragas - kitas variantas

Gaminimo eiga:

  1. Ant viryklės dėkite puodą, pripildytą nedideliu kiekiu vandens, o ant jo - dubenį su tirpdomu sviestu ir šokoladu. Į juos įmaišykite cukrų, kakavą ir vanilinį cukrų. Nuimkite dubenį nuo puodo ir viską gerai išmaišykite.
  2. Į gautą masę įmuškite kiaušinius ir vėl viską sumaišykite. Tuomet miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir įmaišykite į gautą tešlą. Tešla turi išeiti gan tiršta.
  3. Tuomet į ją įmaišykite smulkiai pjaustytus obuolius ir viską sukrėskite į kepimo skardą, išklotą kepimo popieriumi.
  4. Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje ir po maždaug 50 minučių pyragą išimkite.

Dar kitaip būtų galima apibūdinti šį pyragą - jo pagrindas yra virtas tiesiog puode. Suintrigavome?

Sviestą ir šokoladą ištirpinu (ant viryklės dedu puodą su šiek tiek vandens, o ant jo - dubenį su tirpdomu sviestu). Įmaišau cukrų, vanilinį cukrų ir kakavą. Sudedu kiaušinius ir vėl viską smagiai sumaišau. Būna be galo skani masė, nors žinau, kad žalių kiaušinių ragauti nereiktų, bet… Miltus sumaišau su kepimo milteliais ir įmaišau į tešlą. Kiek tiksliai reikia miltų, nematuoju, bet žiūriu pagal tešlos tirštumą. Kepimo miltelius įmaišau tik į pradines dozes, paskui dedu paprastai, vis maišydama ir žiūrėdama, koks tirštumas, Turi būti tiršta tešla, bet dar įmanoma suvaldyti šaukštu. Viską suverčiu į kepimo skardą, išklotą kepimo popieriumi. Kepu 180C.

Gaminimo eiga:

  1. Ant viryklės dėkite puodą, pripildytą nedideliu kiekiu vandens, o ant jo - dubenį su tirpdomu sviestu ir šokoladu. Įmaišykite cukrų, kakavą ir kepimo miltelius. Nuimkite dubenį nuo puodo ir viską gerai išmaišykite.
  2. Į gautą masę įmuškite kiaušinius, išmaišykite. Sudėkite miltus ir viską sumaišykite.
  3. Obuolius supjaustykite plonomis juostelėmis.
  4. Į sviestu ir miltais išteptą skardelę sluoksniuodami dėkite tešlą, pjaustytus obuolius, tešlą ir t.t. - iki skardos viršaus. Viršutinį sluoksnį užklokite obuoliais ir pabarstykite ruduoju cukrumi.
  5. Kepkite 180 °C temp. apie 50 min.