pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Keptos Obuolių Puselės: Paprastas ir Gardus Receptas

Skiltelėmis supjaustyti, orkaitėje kepti obuoliai man visada buvo labai gardus užkandis. Primenantis vaikystę. Pripildantis namus jaukumo.

Pabarsčius cinamonu, pagardinus šaukšteliu riešutų sviesto, ar obuolių puseles prieš kepant pripildžius varškės įdaro jie tampa net daugiau nei užkandžiu - greičiau jau kuo tikriausiu gardžiu desertu. Man rodos, šiam šventiniam sekmadieniui toks desertas labai tiktų.

Ingredientai

Šiam receptui jums reikės:

  • 4 didesnių obuolių
  • 60 g sviesto
  • 4 šaukštų cukraus
  • 4 šaukštelių cinamono
  • Vanilinių ledų pateikimui
  • Sezoninių uogų papuošimui

Gaminimo Eiga

Štai kaip paruošti keptas obuolių puseles:

  1. Obuolius nuplaukite, perpjaukite pusiau, išimkite sėklas suformuodami obuolio viduje „šulinėlį“.
  2. Šaukštą sviesto išlydykite ir juo aptepkite nupjautas obuolio puseles.
  3. Kepsninę paruoškite kepimui netiesioginėje kaitroje.
  4. Pradžioje obuolius apkepkite nupjautąja obuolio puse ant rantytos ketaus keptuvės arba grotelių 200 laipsnių karštyje apie 3 minutes.
  5. Apkepus vieną obuolio pusę, perdėkite juos į kitą kepimo indą.
  6. Į obuolių „šulinėlius“ įdėkite po nedidelį gabalėlį sviesto ir apiberkite šaukšteliu cukraus, cinamonu.
  7. Taip paruoštus obuolius kepkite įkaitintoje iki 200 laipsnių kepsninėje dar 20-30 minučių, priklausomai nuo obuolių dydžio. Per tą laiką obuoliai visiškai suminkštės, o sviestas su cukrumi karamelizuosis.
  8. Į iškepusių obuolių „šulinėlius“ dėkite po kaušelį vanilinių ledų ir apibarstykite sezoninėmis uogomis. Skanaus!

Vasarai persiritus į trečiąjį mėnesį soduose pradėjo kristi vasariniai obuoliai, kurie ilgai stovėti negali, juos reikia valgyti ir gaminti ilgai nelaukus. Vienas paprasčiausių ir greičiausių desertų - kepti obuoliai.

Taip pat galite kepti obuolius su įdaru. Pavyzdžiui:

Receptas 1:

  • 3 vienetai obuolių
  • 2 vienetai kriaušių
  • 8 arbatiniai šaukšteliai uogienės su uogomis

Paruošimo būdas: Vaisius perpjaunu pusiau ir išimu sėklas. Į viduriuką dedu uogas arba uogienę, galite dėti kokios tik turite uogienės pagal skonį. Kepu 150 laipsnių orkaitėje iki suminkštėja, apie 20 - 30 minučių.

Receptas 2:

  • 1 vienetas obuolių
  • 3 valgomieji šaukštai medaus
  • 1 saujelė razinų
  • 1 saujelė riešutų

Paruošimo būdas: Riešutus ir razinas susmulkiname ir sumaišome su medumi. Gautą įdarą dedame į perpjautą obuolį.

Receptas 3:

  • 4 vienetai obuolių
  • 50 gramų medaus
  • 80 gramų spanguolių (džiovintos)
  • 50 gramų cukraus pudros
  • 1 saujelė graikinių riešutų

Paruošimo būdas: Nupjauti obuolių viršų, išimti sėklas. Spanguoles šiek tiek palaikyti vandenyje, kad jos išbrinktų.

Tešla Apgaubti Obuoliams

Taip pat galite apkepti obuolius tešloje:

  1. Paruoškite tešlą. Miltus sumaišykite su milteliniu cukrumi, druska ir cinamonu.
  2. Sudėkite labai šaltą kubeliais pjaustytą sviestą ir greitais judesiais trinkite tarp pirštų, kol gausite trupinius. Dirbkite greitai, kad sviestas neištirptų.
  3. Kol tešla šaldytuve, paruoškite obuolius. Obuolius gerai nuplaukite, jei odelė labai stora ir kieta - ją nulupkite. Nupjaukite obuolių viršūnę ties koteliu, iš obuolių vidaus išgremžkite sėklalizdžius - „šulinėlius“ įdarui. Negremžkite obuolių kiaurai, palikite nestorą „dugną“.
  4. Paruoškite riešutų įdarą.
  5. Orkaitę įkaitinkite iki 180 ᵒC temperatūros.
  6. Tešlą padalinkite į šešias lygias dalis. Imkite po vieną dalį ir dėkite ant šiek tiek miltais pabarstyto lygaus ir švaraus stalviršio.
  7. Ant iškočiotos tešlos apskritimo centro dėkite įdaru pripildytą obuolį ir apgaubkite jį tešla. Viršuje tešlą suspauskite, kad gerai supiltų. Jei tešla kur nors įplyš, įplyšimus taip pat sąžiningai „užtaisykite“ su atgnybtu tešlos gabalėliu.
  8. Sudėkite obuolius ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos. Aptepkite išplaktu kiaušiniu.
  9. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 30-35 minutes, kol tešla bus gražiai auksinės spalvos.

Sluoksniuotos tešlos pyragėliams reikės:

  • Obuolių
  • Sluoksniuotos tešlos
  • Abrikosų džemo
  • Citrinos sulčių
  • Vandens
  • Cukraus pudros

Gaminame. Pyragėliai su obuoliais

  1. Obuolius nuplauname, perpjauname pusiau, išpjauname sėklas, obuolio puseles supjaustome plonais griežinėliais, dedame į dubenėlį su vandeniu ir 2 valgomaisiais šaukštais citrinos sulčių.
  2. Dubenėlį dedame į mikrobangų krosnelę ir kaitiname 5 minutes.
  3. Pilame obuolius į kiaurasamtį ir nuvarviname.
  4. Sluoksniuotą tešlą lengvai iškočiojame ir supjaustome pailgomis plačiomis juostelėmis.
  5. Tešlos vidurį ištepame abrikosų džemu ir vieną sluoksniuotos tešlos kraštą išklojame obuolių griežinėliais.
  6. Kitą tešlos kraštą užlenkiame taip, kad tešlos juosta susilenktų perpus.
  7. Juostą su obuoliais suvyniojame ir dedame į sviestu pateptą keksiukų formelę.
  8. Taip paruoštas roželes kepame iki 190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje, 35-40 minučių.
  9. Truputį pravėsusias obuolių "Roželes" apibarstome cukraus pudra.