padažas prie kotletų
Paruošimas: 30 min Porcijos: 6 Šis džiovintų grybų padažas iš baravykų (galite keisti pievagrybiais), pagamintas su grietinėle, mano šeimai itin tinka prie pačių įvairiausių mėsos kepsnių. Net ir tas įprastas, kartais jau kiek pabodęs karbonadas ar mėsos kepsnys atgyja visai naujomis bei kitokiomis, dar neskanautomis skonio gamomis. Taipogi toks padažas tinka ir prie įvairių vištienos … Skaityti toliau
Baltas padažas kotletams
Paskelbė: Lankytojas28 Kovo 20191 stiklinė | sultinio (arba vandens, arba pieno) |
1 šaukštas | sviesto |
1 šaukštas | miltų |
1 šaukštas | grietinės (kupino) |
pagal skonį | druskos |
1 žiupsnelis | pipirų |
1.
Sviestą ištirpinkite nedidelėje keptuvėje arba prikaistuvyje.
2.
Į sviestą sudėkite miltus ir maišant juos pakepinkite ant nedidelės ugnies, kol gražiai pagels ir paskleis malonų kvapą.
3.
Pamažu supilkite sultinį (arba vandenį, arba pieną priklausomai, ką naudojate). Pilkite neskubėdami, vis maišydami, jog nesusidarytų gumuliukų. Pakaitinkite keletą minučių ant nedidelės ugnies, kol padažas sutirštės.
4.
Tada nuimkite nuo ugnies, įmaišykite grietinę ir pagardinkite druska bei pipirais. Po grietinės įdėjimo padažo nebevirinkite, nes grietinę gali sutraukti.
5.
Paruoštą padažą užpilkite ant kotletų, virtinukų, bulvių, švilpikų ar kaip tik mėgstate.
Patarimai:
•
Jeigu norite raudono padažo, drauge su grietine įdėkite 1-2 šaukštus pomidorų padažo.
•
Jeigu po ranka turite šviežių žalumynų, pavyzdžiui, krapų, petražolių, baziliko ar kitų, juos smulkiai sukapokite ir į padažą įdėkite pačioje gaminimo pabaigoje.

Miltus pakepiname svieste. Maišant miltus pamažu supilame vandenį. Įgautą padažą įspaudžiame citrinos sultis, pasūdome, įberiame pipirų ir tarkuoto muskato riešuto. Nukaitę supilkite išplaktus kiaušinio trynius. Padažas labiausiai tinka prie žuvies patiekalų.
1 kiaušinio trynys
150 g aliejaus
70 g kieto fermentinio sūrio
druskos
maltų pipirų
citrinos sulčių
Trynys ištrinamas su druska ir į jį po truputį pilamas aliejus. Paskui į gaminamą majonezą įberiama pipirų, įpilama citrinos sulčių, o į gatavą įmaišoma tarkuoto sūrio. Tiekiama su balta mėsa, žuvies patiekalais
*100 g varškės
*0,2-0,75 stiklinės pieno arba sultinio
*2-3 šaukštai aliejaus
*druskos, garstyčių, pipirų
*acto arba rūgščių sulčių
*aštraus padažo
Varškę trinti, kol pasidarys vientisa masė, į ją sudėti prieskonius, įpilti skysčio, aliejaus ir viską gerai išplakti. Jei varškė riebi arba padažas duodamas prie riebios mėsos, vietoj aliejaus pilti sultinio.
Tinka prie kiaulienos, avienos, žąsienos ir antienos valgių.

Padažas kotletams
Sultingi ir kvapnūs kotletai, o su mėgstamu garnyru – kas gali būti skaniau už šį patiekalą. O jei į kotletus įpilsite skanaus padažo, eilinė vakarienė pavirs tikra švente kūnui ir sielai. Manau, kad beveik visi labai mėgsta kotletus ir gamina juos gana dažnai, tačiau jei norite, kad skonis būtų ryškesnis ir sodresnis, papasakosiu, kaip paruošti padažą kotletams. Toks nedidelis priedas ne tik pagerins bet kokių kotletų skonį, bet ir išgelbės jus nuo situacijos, jei jie pasirodys šiek tiek sausi. Padažui yra daug įvairių variantų, bet čia aš jums siūlau savo mėgstamą klasikinį padažo kotletams receptą, kuriame kaip pagrindinius ingredientus naudojame pomidorų pastą ir svogūnus, bet prieskonius galite rinktis pagal savo skonį.
Paskirtis: Padažų receptaiReceptai pagal ingredientus: # Daržovės / # MiltaiReklama
Ingredientai
- graikiškas jogurtas: trijų ketvirtadalių stiklinės
- smulkiai supjaustyti marinuoti agurkai: 0,5 stiklinės
- susmulkinti krapai: 3 valgomųjų šaukštų
- šviežiai spaustos citrinos sultys: 4-5 valgomųjų šaukštų
- medus: 1 valgomojo šaukšto (arba klevų sirupas)
- jūros druska
- juodieji pipirai
1. Pirmiausia susipjaustome marinuotus agurkus.
2. Tada susismulkiname krapus.
3. Išsispaudžiame citrinos sultis.
4. Galiausiai visus ingredientus sumaišome tarpusavyje ir patiekiame su mėgstamu būdu paruošta žuvimi. Skanaujame!
