pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Vistienos blauzdelių troškinys - skanus ir lengvas patiekalas

Gaminimas:

Palikite pasimarinuoti valandai.

Sudėkite blauzdeles į kepimo skardą ir dėkite į įkaitintą orkaitę. Kepkite maždaug 50-55 minutes, kol gražiai apskrus.

Dubenyje sumaišykite padažą ir ištirpintą sviestą. Visas blauzdeles aptepkite šiuo mišiniu ir dėkite dar į orkaitę kelioms minutėms, kol taps traškios ir apskrudę.

Patiekite su morkų ir salierų stiebų lazdelėmis ir „Ranch“ padažu. Jam dubenėlyje sumaišykite visus ingredientus ir palikite bent pusvalandžiui, kad įgytų tikrąjį skonį.

5 gardūs patiekalai vištienos mėgėjams: įvairūs kepsniukai, pyragas ir greitas troškinys

Kas gi nemėgsta vištienos - produkto, iš kurio labai greitai galima pagaminti šimtą patiekalų! Sotu, skanu ir sveika. Šį savaitgalį, įsigijus vištienos pigiau, siūlome pasigaminti bent vieną iš trijų mūsų rekomenduojamų patiekalų. Atradimai virtuvėje įkvepia!

Šaltinis:
Projekto partneriai:
„Norfa“Vištienos blauzdelės / 123RF.com nuotr.A a A + A - AtstatytiSkaitykite vėliauPranešti klaidąTemos: 6 Skanumėlis Patiekalai Vištiena Receptai Norfa: Praktiški patarimai „Norfa“

Gaminimas:

Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir 1-2 minutes ant didelės kaitros pakepinkite susmulkintą vištieną su svogūnu ir imbieru. Sumažinkite kaitrą ir suberkite kuminą bei „garam masala“ prieskonius, pamaišę kepkite dar minutę. Sudėkite pomidorų padažą, grietinę, supilkite vištienos sultinį, suberkite pusę kiekio kalendros ir troškinkite kelias minutes, kol vištiena bus iškepusi. Jeigu reikia, pagardinkite druska ir patiekite pabarstę likusia kalendra. Skaniausia su ryžiais.

Gardžių atradimų virtuvėje!

PARUOŠIMO BŪDAS:

Paruošimo laikas: Apie 45 min.

Vištienos šlauneles supjaustyti nedideliais gabalėliais, pabarstyti druska ir pipirais. Brokolį supjaustyti žiedynais, svogūną susmulkinti, morkas ir bulves supjaustyti nedideliais gabalėliais, o pievagrybius griežinėliais.

Į puodą pilti aliejų, dėti sviestą ir ištirpinti. Sudėti vištieną ir pakepti porą minučių, tuomet sudėti svogūną ir kepti iki kol vištiena nebebus rožinės spalvos, sudėti bulves, morkas ir išmaišyti. Supilti sultinį (sultinys neturi visiškai padengti ingredientų), užvirti. Kai užvirs, sumažinti kaitrą, sudėti pievagrybius ir uždengti dangčiu, taip palikti 10 minučių.

Į paruoštą padažą įpilti samtį skysčio nuo verdamo troškinio ir gerai permaišyti, tuomet maišant visą padažą supilti į puodą su troškiniu.

Suberti smulkiai sutarkuotą sūrį, sudėti brokolį ir maišant dar pakaitinti 2-3 min iki sūris išsilydys. Paragauti, ar patinka skonis. Jei norisi, papildomai pagardinti druska ir/ar pipirais.

Vistienos blauzdeliu troskinys

Tandoori vištienos iešmeliai karšto oro gruzdintuvėje (arba orkaitėje)Brokolių, kalafiorų ir šoninės salotosAtsiųsk savo receptąPatiekalo tipasValentino dienaiValgome sveikiau!ApkepaiBlynai, vafliaiDesertaiGėrimaiGėrimai su alkoholiuKaršti patiekalaiKonservuoti patiekalaiKošės, tyrėsKremai ir padažaiPicosPyragai, kepiniaiSalotos, mišrainėsGarnyraiSriubosSumuštiniaiTroškiniaiUžkandžiaiPagr. ingredientasAvienaBulvėsDaržovėsGrybaiJautienaKiaulienaKiaušiniai ir pieno produktaiMiltai ir kruoposSojaVeršienaVaisiai ir uogosŽvėrienaPaukštienaMakaronaiŠokoladasŽuvis ir jūros gėrybėsRiešutaiProgaUžgavėnių idėjosMamos dienos skanėstaiTėvelių dienaiVelykiniai patiekalaiValentino dienaiKalėdų patiekalaiKūčių patiekalaiGimtadienio patiekalaiJoninių skanėstaiHelovinasNaujiesiems MetamsVestuviniai patiekalaiPyragų dienaPasaulio virtuvėAirijos virtuvėAmerikos virtuvėAnglijos virtuvėArgentinos virtuvėArmėnijos virtuvėAustrijos virtuvėBaltarusijos virtuvėBrazilijos virtuvėBulgariška virtuvėDanijos virtuvėGraikijos virtuvėGruzijos virtuvėIndijos virtuvėIspanijos virtuvėItalijos virtuvėJaponijos virtuvėKinijos virtuvėKorėjiečių virtuvėLenkijos virtuvėLietuvos virtuvėMaroko virtuvėMeksikos virtuvėNorvegiška virtuvėOlandijos virtuvėPrancūzijos virtuvėRusijos virtuvėŠvedijos virtuvėŠveicarijos virtuvėSlovakijos virtuvėSuomių virtuvėTailando virtuvėTibeto virtuvėTotorių virtuvėTurkijos virtuvėUkrainos virtuvėVengrijos virtuvėVokietijos virtuvėLatvijos virtuvėČekų virtuvėvištienos troškinys (receptų: 76)Aromatingas indiškas vištienos troškinysVištienos troškinys su paprikomis ir pievagrybiais - kremiškas ir labai skanus

VIENO PUODO VIŠTIENOS TROŠKINYS SU CHORIZO IR DARŽOVĖMIS

Koks skanus, jaukus, šiltas ir aromatingas šis vištienos troškinys su chorizo ir daržovėmis – man būtent tokio sotaus naminio maisto labiausiai norisi po vasaros atėjus rudeniui. Nors šis, chorizo ir raudonuoju vynu gardintas troškinys, savo skonio natomis primena Ispanijos skonius, bet pagamintas jis su mūsų lietuviškomis, sezoninėms rudens daržovėmis – svogūnais, morkomis ir bulvėmis, bet galima papildomai pridėti ir kitų rudens daržovių. Jei jūsų lentynos nelūžta nuo naminio sezoninių daržovių derliaus, bet skanių ir kokybiškų daržovių norisi, kviečiu užsukti į IKI parduotuves ir atkreipti dėmesį į “IKI Ūkis” prekės ženklo vaisius ir daržoves, nes jie švarūs ir palankūs sveikatai. Tai Lietuvos ūkiuose užauginta produkcija, kurią IKI maisto ekspertai atidžiai tikrina, atlieka papildomus testavimus ir laboratorinius tyrimus dėl pesticidų ir gali užtikrinti, kad šie produktai visiškai atitinka nustatytas normas.

6 porcijoms reikės:

Gaminame:

  1. Gamybai geriausia būtų naudoti sunkų špižinį / ketaus puodą, kuriame galima ir apkepinti, ir troškinti. Jei tokio neturite, apkepimo dalį darykite keptuvėje, o vėliau viską perkelkite į kuo gilesnę kepimo skardą su dangčiu arba viršų apdenkite folija.
  2. Įkaitiname aliejų ir gerai iš abiejų pusių apskrudiname vištienos šlauneles ir blauzdeles. Apskrudinti reikėtų kepinat ant didelės kaitros po keletą minučių iš abiejų pusių. Skrudinant vištieną pabarstome ją druska ir pipirais. Apskrudintą vištieną atidedame.
  3. Į puodą / keptuvę beriame chorizo gabalėlius, kepiname apie minutę. Tuomet suberiame smulkintus svogūnus ir morkų griežinėlius, kepiname maišydami kelias minutes. Įtarkuojame česnaką ir kepiname dar minutę.
  4. Prie daržovių supilame vyną ir pakaitiname porą minučių, kol alkoholis išgaruoja.
  5. Suberiame miltus, viską išmaišome.
  6. Į puodą / keptuvę dedame pomidorų pastą, smulkintus pomidorus, vorčesterio padažą, supilame sultinį. Išmaišome ir užverdame.
  7. Tuomet į puodą ar gilią kepimo skardą (viską dėsime į orkaitę) grąžiname apskrudintą vištieną. Ją dedame taip, kad kuo daugiau apskrudintos vištienos dalies liktų virš padažo.
  8. Puodą / skardą uždengiame dangčiu ir kepame 180 laipsnių orkaitėje 45 minutes.
  9. Į puodą / skardą dedame kubeliais pjaustytas bulves (panardiname jas į padažą), suberiame pupeles. Vištiena vis dar turi būti odele aukštyn virš padažo (tuomet odelė išliks traški). Dedame žoleles, uždengiame puodą ir kepame orkaitėje dar 45 minutes. Po jų bulvės jau turi būti išvirusios, o mėsa išsitroškinusi ir ypatingai minkšta.