5 patarimai, kaip namuose ruošti vištienos krūtinėlę, kad būtų minkšta ir sultinga
Vištienos krūtinėlę dažnas mėgsta dėl vertingų maistinių savybių ir lengvo paruošimo. Švelnus skonis taip pat leidžia ją derinti su įvairiausiais ingredientais ir atrasti daugybę skirtingų patiekalų. Tačiau ši mėsa greitai praranda drėgmę, tad neretai pagaminta ji tampa kieta ir sausa.
Prekybos tinklo „Iki“ maisto ekspertė Vilma Juodkazienė dalijasi penkiais patarimais, kaip paruošti sultingą vištienos krūtinėlę namuose, rašoma pranešime žiniasklaidai.
1. Palaikykite sūdytame vandenyje
Maisto ekspertė pataria prieš gaminant vištieną šiek tiek palaikyti vandenyje.
„Pripildykite indą vėsaus vandens, pasūdykite ir įmerkite vištienos krūtinėlę palaikyti iki pusvalandžio. Šis metodas padės ilgiau išlaikyti jos drėgmę“, – sako V. Juodkazienė.
Taip pat neskubėkite mėsos marinuoti tik išėmę iš šaldytuvo – prieskonius ji lengviau įsisavins pabuvus keliolika minučių kambario temperatūroje.
2. Nepraleiskite marinato
Prieskoniai ir marinatas, pasak maisto ekspertės, yra labai svarbus etapas, kurio nederėtų praleisti.
„Marinatas ne tik suteikia ypatingo skonio, bet ir veikia kaip apsauginis sluoksnis, sulaikantis mėsos sultis jos viduje. Marinuoti patarčiau bent valandą, o jei neskubate – galima ir per naktį“, – sako V. Juodkazienė.
Vištiena | BNS nuotr.Vištienos marinatui itin tinka jogurtas, sojos padažas, česnakas, taip pat įvairūs prieskoniai – ciberžolė, čiobrelis, saldžioji paprika, imbieras, rozmarinas, kalendra, įvairūs pipirai.
3. Riebalai – būtini
Kepant liesą mėsą būtina naudoti riebalus – jie suteikia jai minkštumo ir drėgnumo.
Pasak maisto žinovės, galima rinktis švelnaus skonio kokosų aliejų, ypač tinkantį gaminant rytietiškos virtuvės patiekalus ir suteikiantį ypatingą aromatą. Taip pat dažnai naudojamas aukštoje temperatūroje nedegantis lydytas sviestas (angl. ghee) ar tradicinis saulėgrąžų aliejus.
4. Stebėkite laiką
V. Juodkazienė pastebi, kad vienas pagrindinių patarimų – neperkepti vištienos. Kepimo laiką ir temperatūrą reikėtų stebėti tiek kepant keptuvėje, tiek orkaitėje.
Kaip virti vištienos krūtinėlės
Produktai
Vištienos krūtinėlė - 1 vnt
Įlankos lapai - 1 vnt
Prieskonių juodieji pipirai - 3 žirniai
Vanduo - 1 litras
Druska - pagal skonį
Kaip virti vištienos krūtinėlės puode
1. Jei krūtys yra užšaldytos, palikite jį kelias valandas kambario temperatūros atitirpinimui.
2. kruopščiai nuplaukite krūtinę, iš jos pašalinkite odą ir riebalus.
3. Supilkite krūtinę šaltas vanduo , vanduo turėtų visiškai padengti vištieną.
4. Padėkite keptuvę ant didelio karščio, užvirinkite sultinį iki virimo, įpilkite druskos ir prieskonių.
5. Uždarykite ugnį ramiai, mažai virkite krūtinę, kol oda virinama 30 minučių, be odos 25 minučių. Jūs galite pagreitinti krūtų virimą iki 20 minučių, jei jį perpjaukite per pusę.
6. Įdėkite vištienos krūtinėlę ant lėkštės, ji yra pasirengusi valgyti arba naudoti kituose receptuose.
Kaip virti vištienos krūtinėlės lėtoje viryklėje
1. Ištirpinkite ir nuplaukite vištienos krūtinėlę.
2. Druska, sezonas.
3. Siųskite krūtinę į daugiakanalį, visiškai užpildydami jį vandeniu.
4. „Quenching“ režime kepkite krūtinę pusvalandį.
Kaip virti vištienos krūtinėlės lėtoje viryklėje
1. Ištirpinkite, nuplaukite, druskinkite ir pagardinkite vištienos krūtinėlę.
2. Į daugiakančio indą įpilkite 1 litrą šalto vandens.
3. Padėkite krūtinę ant stovo.
4. Kepkite vištienos krūtinėlę 40 minučių „Steamer“ režimu.
Kaip virti vištienos krūtinėlės mikrobangų krosnelėje
1. Nuplaukite krūtinę, druską, sezoną ir įdėkite indą, skirtą mikrobangų krosnelei.
2. Visiškai užpildykite krūtinę vandeniu.
3. Nustatykite mikrobangų krosnelę 800 W 5 minutes ir užvirkite.
4. Po verdančio virimo vištienos krūtinėlė 10-15 minučių.

Sultinio virimo procesas
Vištienos krūtinėlė virinama, supjaustyta 2-3 cm ilgio, 1 cm pločio, supjaustykite taip, kad 15-20 min. Iš šio krūties gaunamas kvapnios sultinys, į kurį galite įdėti smulkiai kapotų krapų ir petražolių, taip pat pusę virinto kiaušinio. Šiek tiek triukas: jei smulkinta krūtinėlė 40 minučių mirkoma vyšnių likeryje, spaudžiama ir virinama, kepimo laikas sumažinamas iki 10 minučių. Ir gautas patiekalas vadinamas „kanclerio sultiniu“. Tai neįtikėtinai skanus sultinys, kurį sudaro tik krūtinėlės ir žalumynai, pabandykite!
Jei jums reikia įdėti vištienos krūtinėlę į salotą, atsakymas į klausimą, kaip virti vištienos krūtinėlės, bus kitoks. Salotoms viskas turi virti. Ir patartina ne sumažinti krūtinės ląstos ir kremzlės. Vištienos krūtinėlės virimo laikas didėja iki 40 minučių. Jei kepate valandą ar ilgiau, vištienos yra labai minkštos, ir tai nėra labai malonu valgyti.

Vistienos krutinele sveikai
Tandoori vištienos iešmeliai karšto oro gruzdintuvėje (arba orkaitėje)Brokolių, kalafiorų ir šoninės salotosAtsiųsk savo receptąPatiekalo tipasValentino dienaiValgome sveikiau!ApkepaiBlynai, vafliaiDesertaiGėrimaiGėrimai su alkoholiuKaršti patiekalaiKonservuoti patiekalaiKošės, tyrėsKremai ir padažaiPicosPyragai, kepiniaiSalotos, mišrainėsGarnyraiSriubosSumuštiniaiTroškiniaiUžkandžiaiPagr. ingredientasAvienaBulvėsDaržovėsGrybaiJautienaKiaulienaKiaušiniai ir pieno produktaiMiltai ir kruoposSojaVeršienaVaisiai ir uogosŽvėrienaPaukštienaMakaronaiŠokoladasŽuvis ir jūros gėrybėsRiešutaiProgaUžgavėnių idėjosMamos dienos skanėstaiTėvelių dienaiVelykiniai patiekalaiValentino dienaiKalėdų patiekalaiKūčių patiekalaiGimtadienio patiekalaiJoninių skanėstaiHelovinasNaujiesiems MetamsVestuviniai patiekalaiPyragų dienaPasaulio virtuvėAirijos virtuvėAmerikos virtuvėAnglijos virtuvėArgentinos virtuvėArmėnijos virtuvėAustrijos virtuvėBaltarusijos virtuvėBrazilijos virtuvėBulgariška virtuvėDanijos virtuvėGraikijos virtuvėGruzijos virtuvėIndijos virtuvėIspanijos virtuvėItalijos virtuvėJaponijos virtuvėKinijos virtuvėKorėjiečių virtuvėLenkijos virtuvėLietuvos virtuvėMaroko virtuvėMeksikos virtuvėNorvegiška virtuvėOlandijos virtuvėPrancūzijos virtuvėRusijos virtuvėŠvedijos virtuvėŠveicarijos virtuvėSlovakijos virtuvėSuomių virtuvėTailando virtuvėTibeto virtuvėTotorių virtuvėTurkijos virtuvėUkrainos virtuvėVengrijos virtuvėVokietijos virtuvėLatvijos virtuvėČekų virtuvėPagal paiešką: “sveikai paruosta vistienos krutinele” rasta receptų 1000Sultinga vištienos krūtinėlė orkaitėje lengvai ir greitaiVištienos krūtinėlė keptuvėje su citrina ir medumi


