pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Kaip Paruošti Skanų Kijevo Kotletą - Žingsnis po Žingsnio Vadovas

Kijevo kotletai

Vištienos filė supjaustykite taip, kad jos plotas būtų maždaug 12x10 cm, o jos storis būtų apie 6 mm. Tokius filė gabalus išmuškite iki 3mm storio.
Ant filė uždėkite šalto sviesto kubelį (maždaug 3x1x1) ir muštos vištienos likučius. Filė susukite taip, kad sviestas būtų viduryje, o kotleto forma pasidarytų kaip cepelino. Kotletą pasūdykite, pamirkykite plaktame kiaušinyje, apvoliokite džiūvesėliais, vėl pamirkykite kiaušinyje ir vėl apvoliokite džiūvesėliuose. Kotletus virkite aliejuje (fritiūrinėje) apie 4 minutes, vėliau pakepkite 4 min. orkaitėje, kad šiek tiek apsausėtų. Sviestas, kotleto viduje neturi išbėgti.

Reklama:
1. Paruoškite sviesto įdarą
  • Iš pradžių paruoškite sviesto mišinį, kuris bus patiekalo viduje. Tam sumaišykite kambario temperatūros sviestą su smulkintu česnaku ir petražolėmis. Įberkite druskos ir pipirų pagal skonį. Sviestą galite formuoti į nedidelį volelį, suvyniotą į maistinę plėvelę, ir padėti į šaldiklį, kad jis būtų tvirtesnis.
2. Paruoškite vištienos filė
  • Vištienos krūtinėlės filė reikia atsargiai išmušti, kad jos būtų plonesnės, bet neišplyštų. Tam naudokite maisto plėvelę arba maišelį, kad išvengtumėte plyšimų. Kiekvieną filė išmuškite iki maždaug 1 cm storio, kad būtų pakankamai plona, bet pakankamai stipri apgaubti sviestą.
3. Įvyniokite sviestą į vištieną
  • Kai sviesto įdaras bus tinkamai sustingęs, padėkite po gabalėlį sviesto kiekvienos vištienos filė centre. Tada atsargiai užlenkite kraštus ir susukite vištieną į ritinį, kad sviestas liktų viduje. Stenkitės, kad vištiena gerai užsidarytų, nes kepant sviestas gali ištekėti.
4. Apvoliokite vištieną
  • Paruoštus vištienos ritinėlius apvoliokite miltuose, kad jie sugertų drėgmę ir taptų traškūs. Tada apvoliokite išplaktuose kiaušiniuose ir galiausiai džiūvėsėliuose. Dėl papildomo traškumo galite dar kartą apvolioti kiaušinio ir džiūvėsėlių mišiniu.
5. Kepkite kotletus
  • Keptuvėje įkaitinkite aliejų iki vidutinės temperatūros. Atsargiai įdėkite vištienos ritinėlius į karštą aliejų ir kepkite, kol paviršius taps auksinės spalvos – apie 4-5 minutes iš kiekvienos pusės. Svarbu stebėti, kad aliejus nebūtų per karštas, kad kotletai tolygiai apskrustų ir neištekėtų sviestas.
6. Baikite kepti orkaitėje
  • Po kepimo keptuvėje perkelkite kotletus į iš anksto įkaitintą orkaitę (180°C) ir kepkite dar apie 15 minučių, kad vištiena pilnai iškeptų viduje. Tokiu būdu sviestas liks sultingas, o vištiena bus traški.
7. Pateikimas
  • Kijevo kotletus patiekite karštus, su pasirinktais garnyrais – pavyzdžiui, bulvių koše, virtomis daržovėmis ar šviežių salotų mišiniu. Prie patiekalo galite pateikti citrinos griežinėlį, kuris puikiai papildys skonį.

Keli naudingi patarimai

  • Sviesto tvirtumas: Įdarui naudojamas sviestas turi būti tinkamai atšaldytas, kad neištirptų formuojant kotletus. Jei norite, galite paruošti įdarą iš anksto ir užšaldyti jį visai dienai.
  • Kotletų sandarumas: Svarbu užtikrinti, kad sviestas viduje būtų visiškai apsaugotas, nes kepant jis gali ištekėti. Glaudžiai susukite vištieną ir, jei reikia, tvirtai apvyniokite plėvele prieš kepant.
  • Orkaitės baigimas: Nors kotletai apskrunda keptuvėje, kepimas orkaitėje užtikrins, kad vištiena pilnai iškeptų viduje, o sviestas išliktų sultingas.

Kijevo kotletas – tai tradicinis ir labai skanus patiekalas, kurį lengvai galite paruošti savo namuose. Nors gaminimo procesas gali atrodyti sudėtingas, sekdami šį receptą ir patarimus, galėsite mėgautis traškiu, sultingu ir puikiai pagamintu kotletu.

Kijevo kotletas

Kijevo kotletas vienas iš pačių skaniausių kotletų. Ar kada bandėte pasigaminti patys? Nėra taip sunku, kaip atrodo. Naminiai gal ir gaunasi ne tokių tobulų formų, kaip iš parduotuvės, tačiau skonis tikrai pasaka. Kijevus patiekite su keptomis bulvytėmis ir daržovėmis. Puikiai tinka ir šventiniam stalui.

  1. Supjaustykite vištienos file į pailgus gabalėlius. Pasiruoškite krapus, česnakus. Viską susmulkinkite, įsidėkite į dubenėlį ir kiek apiberkite druska.
  2. Pasiruoškite apie dešimt sviesto ir sūrio gabaliukų, kuriuos dėsime į kijevo vidų. Išplakite kiaušinį, į kurį merksime suformuotus kotletukus.
  3. Miltus su džiūvesėliais sumaišykite su druska ir pipirais.
  4. Padalinkite vištieną į lygias dalis, kad kiekvienam kijevui būtų panašiai vištienos. Suformuokite paplotėlį, uždėkite sūsio, sviesto, krapus su česnakais.
  5. Pradėkite formuoti kotletuką, merkite į kiaušinio mišinį, o po to į džiūvesėlių mišinį.
  6. Kepkite ant keptuvės aliejuje arba orkaitėje. Keptuvėje kepkite apie 2 minutes kiekvieną pusę ir po to po plius 4 dar kartą abi puses.
  7. Patiekite su daržovėmis ar keptomis bulvėmis, skanaus!

Editos gardumynai

Kartas nuo karto vis grįžtu prie šio puikaus patiekalo. Kai pirmąsyk prieš daug metų paragavau "Kijevo kotletą" legendiniame "Neringos" restorane, atrodė, kad nieko skanesnio iki tol nebuvau valgiusi. Galbūt taip ir buvo, o gal tiesiog baisiai norėjosi valgyti. Kaip bebūtų - tai kulinarijos klasika.

2.Krūtinėlės gabalus atsargiai pamušti neaštriu plaktuku mėsai. Kad mėsa nesuplyštų, geriausia tai daryti mėsą iš abiejų pusių apsupus plėvele ar kepimo popieriumi. Stengtis iš mėsos suformuoti kvadratą, kraštus paplakant ploniau. Mėsą pabarstyti druska, pipirais, čiobreliais.

3. Ant krūtinėlės krašto dėti užšaldytą sviestą ir jį įvynioti, standžiai susukant į kotletą. Padarytus kotletus laikyti šaldytuve 3 - 4 valandas. Jie prisigers prieskonių ir nesubirs kepdami.

4. Paruošti 3 dubenis : su miltais, su plaktu kiaušiniu ir su trupiniais. Kotletą visų pirma apvolioti miltuose, po to - kiaušinio plakinyje, o galiausiai - trupiniuose. Man skaniau, kai vietoj sausų ir kietų džiūvėsėlių naudojami šviežios baltos duonos trupiniai. Jie nėra tokie aštrūs. Tam reikia nuo poros baltos duonos ar batono riekių nupjauti plutą, duoną supjaustyti ir visiškai susmulkinti į trupinius smulkintuvo pagalba. Trupinius pagardinti druska bei pipirais.

4. Kepti iki 180 C įkaitintame aliejuje maždaug 8 - 10 min., kol gražiai apskrus. Vienu metu negalima kepti daugiau kaip 2 kotletus. Beje, jei kartais aliejus buvo per karštas, ir po 2 minučių kotletai visai apskrudo, juos reikia traukti iš aliejaus ir užbaigti kepti iki 190 C įkaitintoje orkaitėje, kad iškeptų vidus. Šį būdą patogu naudoti, kai reikia iškepti daug kotletų. Tada pradžiai jie apskrudinami aliejuje, nuvarvinami ant popierinio rankšluosčio, sudedami į skardą ir visi kartu baigiami kepti orkaitėje.

Sviesto dėka mėsa tampa ypač minkšta ir gardi. Prie Kijevo kotletų labai tinka troškintos morkos bei žirneliai.