Meksikietiškos salotos - puikus pasirinkimas norintiems skanaus ir sveiko patiekalo. Šios salotos gali būti gaminamos su įvairiais ingredientais, todėl kiekvienas gali atrasti sau tinkamiausią variantą. Šiame straipsnyje aptarsime meksikietiškų salotų receptą ir kalorijų skaičių.
Meksikietiškos salotos su jautienos išpjova
Ingredientai:
- Jautienos išpjova
- Daržovės (pomidorai, agurkai, paprika, svogūnai)
Meksikietiškos salotos su wok kepta jautienos išpjova, kalakutienos krūtinėle ar vištienos krūtinėle yra puikus pasirinkimas.
Kiti salotų variantai
- Avinžirnių salotos su saulėje džiovintais pomidorais
- Cezario klasikinės salotos
- Cezario salotos su wok kepta kalakutienos krūtinėle
- Cezario salotos su wok kepta lašiša
- Cezario salotos su wok kepta vištienos krūtinėle
- Kepto Brie sūrio salotos
- Kepto feta sūrio ir burokų salotos
Kesadilijos - dar vienas puikus pasirinkimas
Turbūt sunku nuginčyti, kad kesadilijos - vienas skaniausių meksikietiškų patiekalų. Paprasčiau tariant, tai perlenkta tortilija su sūrio įdaru. O įdarų gali būti pačių įvairiausių.
Kesadilijos su batatais ir kopūstais
Gaminimas:
- Batatus keliose vietose subadyti šakute ir sudėti į kepimo indą.
- Kepti apie 55 min. orkaitėje, įkaitintoje iki 180 °C.
- Išimti, pravėsinti, nulupti ir susmulkinti.
- Pagardinti prieskoniais ir išmaišyti.
- Česnaką susmulkinti ir kepti apie 2 min.
- Sudėti smulkintą kopūstą, pagardinti prieskoniais, išmaišyti ir kepti dar apie 4 min.
- Tortilijas iki pusės aptepti batatų mase, ant viršaus paskirstyti kopūsto masę, šiek tiek pupelių ir apibarstyti tarkuotu čederiu.
- Taip paruoštą perlenkti pusiau.
- Kepti apie 4 min. iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus.
Kesadilijos su vištiena ir pupelėmis
Gaminimas:
- Salsos padažą užtepti ant tortilijų.
- Ant vienos jų tolygiai paskirstyti pupeles, smulkintą svogūną, vištieną ir tarkuotą čederį.
- Apibarstyti kalendromis, pagardinti prieskoniais, užvožti kita tortilija ir lėtai kepti apie 4 min.
- Apversti ir kepti dar apie 2 min.
Kesadilijos su grybais
Gaminimas:
- Nulupti ir susmulkinti česnako skilteles.
- Supjaustyti grybus.
- Viską kepti apie 5 min.
- Sudėti smulkintus pomidorus, pagardinti prieskoniais ir kepti dar 3 min.
- Atvėsusį grybų įdarą paskleisti ant 4 tortilijų, užberti tarkuoto sūrio, smulkintų svogūnų laiškų ir uždengti likusiomis tortilijomis.
- Kepti iš abiejų pusių po 2 min., kol truputį paruduos ir išsilydys sūris.
Kesadilijos su vištiena ir ananasais
Gaminimas:
- Mėsą įtrinti prieskoniais, iškepti ir supjaustyti.
- Šiek tiek sūrio, vištienos, vėl sūrio, supjaustytų ananasų dėti ant pusės tortilijos ir sulenkti.
- Taip paruošti tris kesadilijas.
- Kepti iš abiejų pusių po 2 min., kol paruduos ir išsilydys sūris.
Kesadilijos su daržovėmis ir sūriu
Gaminimas:
- Susmulkinti alyvuoges, nuluptą svogūną, špinatus.
- Perpjauti pomidorus.
- Smulkiai supjaustyti paprikas ir pakepinti.
- Supjaustyti sūrius.
- Ant pusės tortilijų sudėti špinatų, svogūnų, keptų paprikų, pomidorų, alyvuogių ir sūrių įdarą.
- Užvožti likusiomis tortilijomis.
- Kepti iš abiejų pusių po 2 min., kol paruduos ir išsilydys sūris.
Kesadilijos su pomidorais, porais ir žalumynais
Gaminimas:
- Gerai nuplauti, nusausinti ir susmulkinti žalumynus.
- Pomidorą ir porus supjaustyti.
- Ant pusės tortilijų užberti sūrio, tolygiai paskirstyti pomidorų ir porų masę, žalumynus.
- Užvožti likusiomis tortilijomis ir kepti orkaitėje, įkaitintoje iki 180 ℃, apie 5 min., kol sūris išsilydys.
Kesadilijos su keptomis daržovėmis
Gaminimas:
- Supjaustyti visas daržoves ir apkepti, pagardinti prieskoniais.
- Sudėti įdarą ant vienos tortilijos, užvožti kita.
- Kepti iš abiejų pusių po 2 min., kol paruduos ir išsilydys sūris.