Šiame straipsnyje rasite tris skirtingus, bet vienodai skanius salotų su pievagrybiais receptus. Nuo sveikų bolivinių balandų salotų iki sočių makaronų salotų - kiekvienas ras kažką sau.
Bolivinės balandos salotos su grybais
Ar jau išbandėte šias bolivinių balandų salotas su grybais? Šis receptas ne tik skanus, bet ir labai naudingas sveikatai.
Ingredientai:
- 40 g bolivinių balandų kruopų
- 110 g rudųjų pievagrybių (šviežių arba pakepintų)
- 12 g saulėgrąžų sėklų
- 12 g moliūgo sėklų
- 9 g alyvuogių aliejaus ypač tyro
- 1 saujelė kalendros
- Druskos pagal skonį
- Pipirų pagal skonį
- Svogūnų laiškų pagal skonį
- Petražolių pagal skonį
Paruošimas:
- Vakare perplauname bolivinės balandos kruopas šaltu vandeniu ir užmerkiame, kad brinktų per naktį. Taip grūdai pradeda dygimo procesą ir tampa vertingesni, be to, ryte gaminimo laikas trumpesnis.
- Ryte pakeičiame vandenį, ir grūdus kartu su vandeniu (orientacinis santykis 1:2) bei druska, užverdame.
- Tik užvirus išjungiame bei paliekame brinkti. Kiek laiko truks brinkimas priklausys nuo gaminamų porcijų kiekio, puodo ir viryklės tipo. Orientacinis laikas iki 5 min. Kruopos turi išlikti kramtomos konsistencijos.
- Išvirusias bolivines balandas pagardiname sėklomis, prieskoniais, aliejumi ir smulkintais pievagrybiais (juos galime pakepinti trumpai ant nedidelio kiekio lydyto sviesto keptuvėje, bet nebūtina).
Maistinė vertė (vienai porcijai):
Štai maistinė vertė vienai porcijai šių salotų:
Maistinė medžiaga | Kiekis | % |
---|---|---|
Kalorijos | 291 kcal | 15% |
Angliavandeniai | 18 g | |
Baltymai | 12 g | |
Riebalai | 21 g | |
Skaidulos | 5 g | 14% |
Vitaminas A | 354 µg | 44% |
Vitaminas B6 | 1 mg | 71% |
Vitaminas C | 2 mg | 3% |
Makaronų salotos su pievagrybiais ir kumpiu
Šios salotos puikiai tinka greitam ir sočiam patiekalui. Lengvai paruošiamos ir labai skanios!
Ingredientai:
- 250 gramų makaronų
- 500 mililitrų pievagrybių (konservuotų)
- 100 gramų agurkų (raugintų)
- 1 vienetas svogūnų (mėlyno)
- 100 gramų vištienos (kumpio)
- Šiek tiek druskos
- 4 valgomieji šaukštai majonezo
- Šiek tiek pipirų
Paruošimo būdas:
- Makaronus išvirti ir perlieti šaltu vandeniu.
- Pievagrybius, vištienos kumpelį ir agurkus supjaustyti smulkiais kubeliais, svogūną - šiaudeliais.
- Sudėjus prieskonius, išmaišyti su majonezu.
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
Porcijų skaičius: 4
Salotos su pievagrybiais ir daržovėmis
Šis receptas yra lengvas ir gaivus, puikiai tinkantis vasaros pietums ar vakarienei.
Ingredientai:
- 0.5 vieneto agurkų
- 1 vienetas pomidorų pastos
- 2 vienetai salierų (stiebai)
- Šiek tiek salotų (4-5 lapai)
- 2 vienetai svogūnų (griežinėliai)
- 3 valgomieji šaukštai konservuotų kukurūzų
Padažui:
- 3 šaukštai aliejaus
- 1/2 šaukšto obuolių acto
- Trupučio garstyčių
- Druskos
- Pipirų
Paruošimo būdas:
- Visus produktus, skirtus padažui, išplakti plakikliu.
- Supjaustytus pievagrybius pašlakstyti citrinų sultimis, pabarstyti druska ir išmaišyti.
- Lėkštėje išdėlioti suplėšytas salotas, ant jų sudėti susmulkintas daržoves, grybus, kukurūzus ir viską apšlakstome padažu.
Iš čia surašytų produktų gaunasi salotos vienam žmogui.