pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Salotos su Pievagrybiais: Trys Nuostabūs Receptai

Šiame straipsnyje rasite tris skirtingus, bet vienodai skanius salotų su pievagrybiais receptus. Nuo sveikų bolivinių balandų salotų iki sočių makaronų salotų - kiekvienas ras kažką sau.

Bolivinės balandos salotos su grybais

Ar jau išbandėte šias bolivinių balandų salotas su grybais? Šis receptas ne tik skanus, bet ir labai naudingas sveikatai.

Ingredientai:

  • 40 g bolivinių balandų kruopų
  • 110 g rudųjų pievagrybių (šviežių arba pakepintų)
  • 12 g saulėgrąžų sėklų
  • 12 g moliūgo sėklų
  • 9 g alyvuogių aliejaus ypač tyro
  • 1 saujelė kalendros
  • Druskos pagal skonį
  • Pipirų pagal skonį
  • Svogūnų laiškų pagal skonį
  • Petražolių pagal skonį

Paruošimas:

  1. Vakare perplauname bolivinės balandos kruopas šaltu vandeniu ir užmerkiame, kad brinktų per naktį. Taip grūdai pradeda dygimo procesą ir tampa vertingesni, be to, ryte gaminimo laikas trumpesnis.
  2. Ryte pakeičiame vandenį, ir grūdus kartu su vandeniu (orientacinis santykis 1:2) bei druska, užverdame.
  3. Tik užvirus išjungiame bei paliekame brinkti. Kiek laiko truks brinkimas priklausys nuo gaminamų porcijų kiekio, puodo ir viryklės tipo. Orientacinis laikas iki 5 min. Kruopos turi išlikti kramtomos konsistencijos.
  4. Išvirusias bolivines balandas pagardiname sėklomis, prieskoniais, aliejumi ir smulkintais pievagrybiais (juos galime pakepinti trumpai ant nedidelio kiekio lydyto sviesto keptuvėje, bet nebūtina).

Maistinė vertė (vienai porcijai):

Štai maistinė vertė vienai porcijai šių salotų:

Maistinė medžiaga Kiekis %
Kalorijos 291 kcal 15%
Angliavandeniai 18 g
Baltymai 12 g
Riebalai 21 g
Skaidulos 5 g 14%
Vitaminas A 354 µg 44%
Vitaminas B6 1 mg 71%
Vitaminas C 2 mg 3%

Makaronų salotos su pievagrybiais ir kumpiu

Šios salotos puikiai tinka greitam ir sočiam patiekalui. Lengvai paruošiamos ir labai skanios!

Ingredientai:

  • 250 gramų makaronų
  • 500 mililitrų pievagrybių (konservuotų)
  • 100 gramų agurkų (raugintų)
  • 1 vienetas svogūnų (mėlyno)
  • 100 gramų vištienos (kumpio)
  • Šiek tiek druskos
  • 4 valgomieji šaukštai majonezo
  • Šiek tiek pipirų

Paruošimo būdas:

  1. Makaronus išvirti ir perlieti šaltu vandeniu.
  2. Pievagrybius, vištienos kumpelį ir agurkus supjaustyti smulkiais kubeliais, svogūną - šiaudeliais.
  3. Sudėjus prieskonius, išmaišyti su majonezu.

Paruošimo laikas: Apie 20 min.

Porcijų skaičius: 4

Salotos su pievagrybiais ir daržovėmis

Šis receptas yra lengvas ir gaivus, puikiai tinkantis vasaros pietums ar vakarienei.

Ingredientai:

  • 0.5 vieneto agurkų
  • 1 vienetas pomidorų pastos
  • 2 vienetai salierų (stiebai)
  • Šiek tiek salotų (4-5 lapai)
  • 2 vienetai svogūnų (griežinėliai)
  • 3 valgomieji šaukštai konservuotų kukurūzų

Padažui:

  • 3 šaukštai aliejaus
  • 1/2 šaukšto obuolių acto
  • Trupučio garstyčių
  • Druskos
  • Pipirų

Paruošimo būdas:

  1. Visus produktus, skirtus padažui, išplakti plakikliu.
  2. Supjaustytus pievagrybius pašlakstyti citrinų sultimis, pabarstyti druska ir išmaišyti.
  3. Lėkštėje išdėlioti suplėšytas salotas, ant jų sudėti susmulkintas daržoves, grybus, kukurūzus ir viską apšlakstome padažu.

Iš čia surašytų produktų gaunasi salotos vienam žmogui.