Tikriausiai kiekvienai namų šeimininkei yra tekę susidurti su tuo, kad ryžiai ne visada būna tokie skanūs, kokie turėtų būti. Iš tikrųjų nėra taip blogai, kaip gali pasirodyti iš pirmo žvilgsnio. Atsakymas paprastas - ryžiai nemėgsta ilgo virimo. Viskas, ką reikia padaryti, tai užvirinti.
Ryžių Rūšys
Pavyzdžiui, jei gaminate plovą, geriausia naudoti ilgagrūdžius ryžius, basmati arba indica ryžius. Norint gaminti sušius, geriau naudoti specialius apvaliuosius ryžius, pavyzdžiui, Akita Komachi, turinčius daug krakmolo. Tai reiškia, kad plovui naudokite tik ilguosius ryžius, o patiekalams, kuriuose ryžiai turi išlaikyti formą, pavyzdžiui, suši, rizotui, pudingui ir t. t.
Pagrindiniai Ryžių Virimo Principai
- Jei ruošiate patiekalą, kuriam norite traškių ryžių, būtinai ryžius nuplaukite.
- Kitas svarbus dalykas yra virimo technika.
- Visada virkite ryžių košę po uždaru dangčiu ant silpnos ugnies.
- Taip yra todėl, kad ryžiai yra maistas, kuris toliau verda net ir išjungus viryklę.
Jei nežinote, kiek vandens reikia, kad ryžiai taptų traškūs, naudokite 1:3 santykį. Prieš pradėdami virti ryžius, proporcijas galite apskaičiuoti naudodami įprastą stiklinę arba valgomąjį šaukštą.
Ryžių Privalumai
Vienas iš pagrindinių ryžių kaip garnyro privalumų yra tas, kad juose nėra glitimo, kuris pavojingas alergiškiems žmonėms. Be to, jis puikiai tinka tiems, kurie stebi figūrą, nes padeda žarnynui ir ilgam suteikia sotumo jausmą. O grūduose esantis kalis iš organizmo pašalina druskos perteklių.
Kaip Išvirti Ryžius?
- Paruoškite ryžius. Ryžius suberkite į puodą arba puodą, užpilkite vandeniu santykiu 1:2.
- Išvirkite ryžius. Uždėkite puodą su ryžiais ant ugnies.
- Užvirkite ir sumažinkite ugnį.
- Uždenkite puodą su ryžiais dangčiu ir virkite apie 15 minučių.
- Išvirusius ryžius nukelkite nuo ugnies, nuimkite dangtį ir uždenkite virtuviniu rankšluosčiu.
Ką Daryti su Likučiais?
Suteikti legendiniams lietuviško grilio patiekalams ir garnyrui antrą šansą nėra taip sudėtinga, kaip gali pasirodyti iš pirmo žvilgsnio. Po šventės likus daugiau maisto nei planavote, jį paverskite nauju ir įdomiu patiekalu. Pavyzdžiui, paruoškite troškinį ar sriubą. Pakepinkite daržoves, morkas, svogūnus, supjaustykite ir suberkite į puodą, įpilkite pomidorų sulčių ar tyrės, šiek tiek sultinio, sudėkite pjaustytus šašlykus ir leiskite mėsai troškintis, pabaigoje suberkite ir ryžius - gausis nuostabus troškinys.
V. Blauzdavičius atvirauja, jog pats iš vakar dieną gamintų šašlykų ir ryžių tikriausiai pagamintų meksikietiškus buritus. Mėsą tereikia supjaustyti plonais gabalėliais ir pašildyti ant keptuvės, tuomet sudėkite į tortilijų paplotėlį, pagardinti daržovėmis, padažu, ryžiais ir susukti, o prieš valgant pašildyti.
Šašlykų Buritai (4 Porcijos)
Jums reikės:
- 350 g jau iškeptų „Grill&Fun“ šašlykų
- 200 g jau išvirtų ryžių
- 1 nedidelio dydžio raudonojo svogūno
- 1 skiltelės česnako
- 1 šaukšto pomidorų padažo
- 4 vnt. „Snack day“ kvietinių miltų paplotėlių
- 150 g salotų lapelių
- 75 g konservuotų kukurūzų (nebūtina)
- 75 g konservuotų juodųjų pupelių (nebūtina)
- 1 didelio pomidoro
- 100 g tarkuoto sūrio (svarbu, kad gerai lydytųsi kaitinamas)
- alyvuogių aliejaus kepimui
- druskos, pipirų bei kitų prieskonių
- šviežių kalendros lapelių serviravimui
Gaminimo eiga:
- Keptuvėje ant viryklės įkaitinkite alyvuogių aliejų, suberkite smulkintą česnaką ir maždaug pusę smulkinto raudonojo svogūno, kepkite apie 2 minutes, kol svogūnas švelniai paruduos.
- Tuomet į keptuvę sudėkite supjaustytus šašlykus ir gerai išmaišykite su kitais ingredientais bei pomidorų padažu, jeigu reikia, pagardinkite prieskoniais.
- Iškepusį šašlykų mišinį buritams atidėkite į šalį.
- Išdėliokite buritų paplotėlius priešais save ant lygaus maisto gaminimo paviršiaus, po lygiai padalinkite ir į kiekvieno paplotėlio centrą sudėkite ryžius, tuomet šašlykų ar kitos mėsos mišinį, dėkite smulkintas salotas, konservuotus kukurūzus ir pupeles, smulkintą pomidorą (būtinai išimkite sėklas), likusius svogūnus, apiberkite kalendros lapeliais ir tarkuotu sūriu.
- Atsargiai užlenkite paplotėlio kraštus ir tvirtai susukite kiekvieną buritą, kad neišsivyniotų.
- Skanaus!
Tobuli Basmati Ryžiai
Kiekvienas gaminantis maistą turėtų žinoti kaip lengvai ir be didesnių pastangų išvirti tobulus ryžius. Iš patirties žinau, kad daugiausia iššūkių kelia basmati ryžiai, labai skanūs, bet dažnai sulipę, nepurūs. Jeigu kas kartą juos ruošiant susiduriate su tokia problema, tai šis receptas labai greitai ir visiems laikams Jus išvaduos nuo galvos skausmo. Recepte naudoju amerikietiškus matavimo puodelius, griežtai tuo vadovautis nereikia, belieka prisiminti, kad ryžių ir vandens santykis turi būti 1 prie 1,5. Į puodą suberiame ryžius, druską ir supilame vandenį. Ant vidutinės aukštos ugnies viską užverdame (be dangčio!), kai puodo kraštuose pasirodo pirmieji burbuliukai, vanduo viduryje pradeda judėti ir suputoja, uždengiame dangtį ir sumažiname ugnį iki labai mažos.Pas mane elektrinė kaitlentė, kaitrumo padalos yra tokios: 1, 1+, 2, 2+, 3, 3+ ir taip iki 9, taigi, aš nustatau 2 padalą. Dabar paliekame viską ramiai virti 12 minučių. Jokiu būdu nekilnojame dangčio!Praėjus virimo laikui, nuimame puodą nuo ugnies ir 10 minučių leidžiame pailsėti. Tai itin svarbus virimo etapas, todėl jokiu būdu jo nepraleidžiame ir vėlgi nekilnojame dangčio.
Patarimai Gaminant Ryžius
- Ryžius plauti ar neplauti? Aš dažniausiai ryžius kelis kartus praskalauju dubenyje su šaltu vandeniu ir palieku nuvarvėti sietelyje, visus išskyrus risotto, tai darau ne tam, kad verdant jie būtų puresni (panašu, jog tai mitas), darau tą, kad nuplaučiau nešvarumus, o jų kartais būna labai nemažai. Taigi, plauti ar neplauti yra tik Jūsų pasirinkimas. Jeigu neplaunate, vadovaukitės aukščiau nurodytu santykiu, jeigu plaunate, nupilkite du šaukštus vandens (dvigubinant verdamų ryžių kiekį 4 šaukštus ir t.t.). Nuspręndus ryžius plauti, darykite tai atsargiai, nelaužant grūdelių.
- Kokį puodą naudoti? Geriausias pasirinkimas būtų storasienis, sunkus, špižinis puodas su sandariai užsidarančiu dangčiu.
- Vienas svarbiausių momentų ruošiant ryžius šiuo būdu: virimo ir poilsio metu nekilnoti, neatidarinėti dangčio.
- Kodėl 10 minučių poilsio nuėmus nuo ugnies yra toks svarbus? Ryžiai nėra visiškai išvirę, jie lipnūs ir nepurūs, nes puode vis dar likę vandens.
- Ką daryti jeigu ryžių išvirėte per daug ir po vakarienės jų liko, o kitą dieną jų naudoti neplanuojate? Dėkite ryžius į šaldymo maišelius ar indelius ir tiesiai į šaldymo kamerą. Šaldytus ryžius suberkite į indą, lengvai pridenkite ir 2 minutes šildykite mikrobangų krosnelėje aukštu galingumu.
Ryžiai su Citrinomis ir Žolelėmis
Ingredientai:
- 2 valg. šaukšt. alyvuogių aliejaus
- 1 nedidelis svogūnas, smulkiai supjaustytas
- 2 skiltelės česnako, sukapotos ar sutrintos
- 1,5 stiklinės ilgagrūdžių ryžių, perplautų po tekančiu vandeniu
- 2 stiklinės vištienos ar daržovių sultinio (tinka ir gamintas iš kubelių)
- 3-4 valg. šviežiai spaustų citrinų sulčių
- 0,5 arbat. šaukšt. druskos
- didelis žiupsnis šviežiai maltų juodųjų pipirų
- ryšelis šviežių petražolių, smulkiai sukapotų
- ryšelis šviežių krapų, smulkiai sukapotų
Gaminimas:
- Plačioje keptuvėje įkaitinkite aliejų nustatę vidutinę kaitrą. Suberkite svogūną ir maišydami pakepinkite 3-4 min., kol šiek tiek suminkštės, taps permatomas. Tuomet suberkite ir česnaką bei pakepinkite, kol pakvips.
- Į keptuvę su svogūnais ir česnakais suberkite nuplautus ryžius ir maišydami pakepinkite, kol ryžiai beveik taps permatomi.
- Supilkite į keptuvę sultinį, citrinos sultis, įberkite druskos, pipirų, išmaišykite, uždenkite keptuvę dangčiu, sumažinkite kaitrą iki minimalios ir virkite 18-20 min. Porąsyk pradenkite ir pažiūrėkite, ar netrūksta skysčio. Jei taip nutiktų, įpilkite dar šiek tiek sultinio ar vandens. Nukaiskite keptuvę ir leiskite ramiai pabūti 10 min.
- Pradenkite keptuvę, išpurenkite ryžius, palaukite, kol kiek pravės, suberkite žoleles, išmaišykite, paragaukite, ar netrūksta pipirų, druskos. Tiekite iškart, o likučius laikykite šaldytuve.
Ryžiai su Apelsinais
Ryžius gerai nuplaukite ir nuvarvinkite. 30cm skersmens keptuvėje, kuri tinkama kepti orkaitėje, įkaitinkite alyvuogių aliejų ir apkepinkite svogūnus ant vidutinės ugnies, kol jie suminkštės. Sudėkite česnakus, suberkite kuminą ir dar porą minučių pakepinkite. Sudėkite nusausintus ryžius, supilkite apelsino sultis, supilkite verdantį sultinį, įberkite druskos ir pipirų, užvirkite, tada perkelkite keptuvę į orkaitę. Kepkite 1 valandą. Per tiek laiko ryžiai tikrai sugers visą sultinį, o viršuje pasidarys traški plutelė. Išėmę pabarstykite nutarkuota apelsinų žievele, krapais ir, jei norite, fetos sūriu.
Ingredientai:
- Aliejus: 3.00 valg. š.
Moliūgų ir Ryžių Blyneliai
- Iš paruoštos tešlos drėgnomis rankomis formuokite nedidelius blynelius (juos galite į keptuvę krėsti ir šaukštu).
- Moliūgų ir ryžių blynelius tiekite apibėrusi sausoje keptuvėje skurdintomis moliūgų sėklomis.
Ryžių Omletas
- Svogūną smulkiai supjaustykite, česnakus sukapokite, kumpį supjaustykite nedideliais kubeliais.
- Keptuvėje įkaitinkite šlakelį aliejaus, suberkite svogūnus, česnakus ir kumpį. Pakepinkite, kol svogūnai suminkštės.
- Perdėkite pakepintą mišinį iš keptuvės į dubenį. Įmaišykite ryžius ir tarkuotą fermentinį sūrį.
- Kiaušinius suplakite su kapotais krapais, druska ir pipirais. Plaktus kiaušinius supilkite į ryžius ir daržoves.
- Keptuvėje ištirpinkite sviestą. Supilkite paruoštą masę ir kepkite ant mažos ugnies, uždengę keptuvę dangčiu, kol viena omleto pusė gražiai apkeps ir apskrus, o viršus šiek tiek sutirštės. Atsargiai apverskite omletą ir apkepkite iš kitos pusės.
- Arba dėkite keptuvę į iki 180 ºC temperatūros įkaitintą orkaitę ir baikite omletą kepti joje, kol paviršius gražiai apskrus.
Ryžių Salotos su Krabų Lazdelėmis
- Ryžius išvirkite taip, kad būtų visiškai minkšti. Atvėsinkite.
- Ananasus supjaustykite smulkiais kubeliais. Graikinius riešutus truputį paskrudinkite sausoje keptuvėje ir sugrūskite grūstuve ar supjaustykite peiliu į smulkius gabalėlius.
- Ryžius, konservuotus kukurūzus, parmezano sūrį, graikinius riešutus, smulkintą česnaką suberkite į dubenį. Pagardinkite pipirais, pagal skonį pasūdykite. Sukrėskite majonezą ir gerai išmaišykite.
- Krabų lazdeles susmulkinkite į labai mažus gabalėlius. Drėgnomis rankomis ir šaukštu iš ryžių salotų atsargiai suformuokite nedidelius rutulius, šiek tiek paspauskite, kad būtų tvirtesni, apvoliokite smulkintose krabų lazdelėse. Gražiai išdėliokite lėkštėje. Šį patiekalą galite patiekti ir ne rutuliukų forma, o kaip paprastas salotas.
Ryžiai su Grietinėle ir Medumi
- Karštame svieste pakepinkite ryžius. Kai jie dailiai apskrus, supilkite grietinėlę, viską gerai išmaišykite ir virkite apie 20 minučių.
- Viską pakaitinkite, tada įmaišykite keptus ryžius ir pagal skonį pagardinkite medumi.
Ingredientai:
- Medus: 1.00 valg. š.
Ryžiai su Morkomis
- Kopūsto lapus nupjaukite. Morkas nuskuskite ir supjaustykite plonais šiaudeliais.
- Morkas sukrėskite į elektrinio trintuvo indą, įmuškite kiaušinius, supilkite pieną ir sutrinkite.
- Ryžius išvirkite sūdytame vandenyje. Sūrį stambiai sutarkuokite. Molinį kepimo indą ištepkite aliejumi ir išklokite kopūstų lapais. Ant jų paskirstykite sluoksnį ryžių, tada - morkų masės. Uždėkite dar vieną tokį patį sluoksnį.
Ingredientai:
- Kopūstai: 1.00 vnt.
- Pienas: 1.00 st.
- Morkos: 1.00 vnt.
Ryžiai su Daržovėmis ir Žuvimi
- Ryžius nuplaukite tekančiu vandeniu.
- Sudėkite ryžius, išmaišykite, užpilkite sultiniu, kokosų pienu, pasūdykite ir virkite, kiek nurodyta ant pakuotės. Morkas nulupkite, paprikas, žirnių ankšteles nuplaukite, supjaustykite kąsnio dydžio gabaliukais.
- Ryžius sumaišykite su kiaušinių tryniais, paskui - su daržovėmis. Pabarstykite kariu, pipirais, apšlakstykite sojų padažu.
- Žuvį pašlakstykite citrinų sultimis, pabarstykite druska, pipirais ir įkiškite į ryžių masę. Kepkite 200 laipsnių orkaitėje apie 20 minučių.
Ingredientai:
- Imbieras: 1.00 vnt.
- Paprikos: 2.00 vnt.
- Citrinos: 3.00 vnt.
Ryžių Apkepas su Brokoliais
- Puode įkaitintame aliejuje pakepinkite svogūnus.
- Konservuotą sriubą sumaišykite su pienu ir supilkite į puodą su brokoliniais kopūstais.
- Viską sukrėskite į riebalais pateptą apkepo indą, viršų pabarstykite tarkuotu sūriu ir 35-40 min.
Ingredientai:
- Kreminė grybų sriuba: (skardinė) 400.00 arbat. š.
- Ryžiai: 1.00 st.
- Svogūnai: 2.00 vnt.
Kepti Ryžiai su Žirneliais ir Kumpiu
- Užvirkite vandenį, pasūdykite, suberkite ryžius ir virkite neuždengę puodo ir nemaišydami 8 minutes. Suberkite šaldytus žirnelius ir virkite dar 2 minutes.
- Kol virs ryžiai, susmulkinkite papriką, juostelėmis supjaustykite kumpį ir plonytėmis riekelėmis česnako skilteles. Keptuvėje įkaitinkite aliejų, suberkite papriką, česnaką ir kumpį.
- Kiaušinius išplakite, pilkite į keptuvę ir kepkite, kol plakinys sukrekės. Suberkite prieskonius ir ryžius su žirneliais.
Ingredientai:
- Kiniški prieskoniai: 1.00 arbat. š.
Ryžiai Orkaitėje su Daržovėmis
Įkaitinkite orkaitę iki 220 laipsnių. Morką sutarkuokite, svogūnų laiškus ir česnaką susmulkinkite. Bazilikų lapelius suplėšykite. Į kepimo indą su dangčiu (jei jūsų indas be dangčio, uždenkite aliuminio folija) įpilkite aliejaus, suberkite daržoves, paskaninkite druska ir sojų padažu. Šaukite į orkaitę 2-3 minutėms. Ištraukite ir ant viršaus suberkite ryžius, tolygiai paskirstykite. Užpilkite verdančiu vandeniu (jo turi būti triskart daugiau nei ryžių). Tolygiai užberkite druskos, bet nedaug. Nemaišykite - tai svarbu. Alyvuoges užberkite ant ryžių. Uždenkite dangčiu ir šaukite į orkaitę.
Ryžiai su Vištiena ir Moliūgais
Keptuvėje įkaitinkite aliejų. Vištos krūtinėlę supjaustykite nedideliais kubeliais ir pakepinkite įkaitintame aliejuje, kartais pamaišydami, kol vištiena taps gražiai auksinės spalvos. Iškepusią vištieną išimkite iš keptuvės, nusausinkite ant popierinio rankšluosčio ir atidėkite į šalį. Į tą pačią keptuvę suberkite kubeliais pjaustytą svogūną, riekelėmis supjaustytą porą ir tarkuotą morką. Pakepinkite, kol daržovės suminkštės. Suberkite smulkiai sukapotą česnaką, išmaišykite ir dar minutę pakepinkite. Suberkite mažais kubeliais supjaustytą moliūgą ir dar kelias minutes pakepinkite. Suberkite ryžius ir supilkite sultinį. Kartais pamaišydami, kaitinkite apie 15-20 minučių, kol ryžiai bus beveik išvirę. Jei trūksta, galite įpilti daugiau sultinio ar virinto vandens. Įkaitinkite orkaitę iki 180 ºC temperatūros. Kepimo popieriumi išklokite ar aliejumi ištepkite 20x30 cm dydžio kepimo indą. Nedideliame dubenėlyje miltus išplakite su pienu ir fermentiniu sūriu (100 g). Supilkite į keptuvę su daržovėmis ir sultiniu. Maišydami kaitinkite, kol pradės tirštėti. Masei pradėjus tirštėti, išjunkite ugnį. Suberkite žirnelius ir prieskonius. Gerai išmaišykite. Perkelkite visą produktų masę į paruoštą kepimo indą. Viršų apibarstykite tarkuotu fermentiniu sūriu. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 30 minučių, kol sūris gražiai apskrus, o ryžiai bus pilnai paruošti. Patiekite nedelsiant.
Ingredientai:
- Pipirai: 1.00 arbat. š.
- Krapai: 1.00 vnt.
- Bazilikai: 1.00 vnt.
- Moliūgai: 1.00 vnt.
- Ryžiai: 1.00 st.
Ryžiai su Lašiša Kokosų Piene
Šlakelį kokosų pieno sumaišykite su krakmolu ir atidėkite. Likusį kokoso pieną pilkite į puodą, suberkite pipirus, druską, raudonėlį, maltą aitriąją papriką ir imbierą. Ryžius užpilkite verdančiu sultiniu, tada supilkite į kokosų masę ir leiskite jai užvirti. Užvirus įmaišykite likusį kokoso pieną, suberkite žalumynus ir įdėkite nesmulkintus lašišos gabalėlius. Kaitrą sumažinkite, kad viskas vos burbuliuotų ir troškinkite apie pusvalandį.
Ingredientai:
- Lašiša: 2.00 vnt.
- Aliejus: 1.00 valg. š.
- Imbieras: 1.00 valg. š.
Ryžiai su Kinišku Kopūstu
- Ryžius išvirkite pasūdytame vandenyje.
- Gilioje keptuvėje ant vidutinio stiprumo ugnies įkaitinkite aliejų, suberkite česnaką ir smulkintą imbierą, pakaitinkite apie minutę, suberkite pjaustytą kopūstą, kaitinkite apie 2-3 min., kol sušils ir sukris.
- Keptuvę nukelkite nuo ugnies, įmaišykite svogūnų laiškus, kalendrą ir virtus ryžius. Pagardinkite sojos padažu ir sezamų aliejumi.
- Mėgaukitės nedelsdami. Šias salotas galite pagardinti sezamų sėklomis arba skrudintais žemės riešutais. Mėgaukitės jomis kaip lengvu vegetarišku patiekalu arba kaip garnyru prie paukštienos patiekalų.
Ingredientai:
- Kininis kopūstas: 0.50 vnt.
Ryžių Apkepas su Cukinijomis ir Pomidorais
- Išvirkite ryžius, tačiau nukaiskite kokia 1 minute anksčiau - kad būtų netoli išvirimo, tačiau dar ne visai išvirę.
- Orkaitę įkaitinkite iki 200°C. Dvi dideles kepimo skardas patepkite alyvuogių aliejumi ir į vieną sudėkite cukinijų riekeles, į kitą - pomidorų. Pabarstykite trupučiu druskos ir pipirų ir dėkite kepti. Pomidorus kepkite 10 min. (nevartykite), cukinijas - 20 min. (įpusėjus laikui apverskite).
- Kol daržovės kepa orkaitėje, storadugnėje keptuvėje įkaitinkite 2 valg. šaukšt. aliejaus ir suberkite svogūnus, smulkintus česnakus bei žiupsnį druskos, maišydami kepinkite, kol svogūnai taps auksiniai, ims po truputį karamelizuotis. Nukelkite nuo ugnies ir leiskite kiek pravėsti.
- Dideliame dubenyje sumaišykite ryžius, keptus svogūnus, paplaktus kiaušinius ir pusę kiekio sūrio. Įberkite pipirų ir čiobrelius.
- Nedidelę apvalią ar stačiakampę kepimo formą aukštesniais kraštais patepkite trupučiu alyvuogių aliejaus ir supilkite ryžių-svogūnų-kiaušinių mišinį, išlyginkite.
- Ant ryžių sluoksnio dėkite apkepintas cukinijas, o ant šių - pomidorus. Viršų pabarstykite likusiu sūriu.
- Kepkite orkaitėje, kol viršus taps auksinės spalvos - tai gali trukti 20-30 min. Skanaus!
Ingredientai:
- Cukinijos: 2.00 vnt.
- Pomidorai: 9.00 vnt.
- Svogūnai: 1.00 vnt.
- Čiobreliai: 1.00 arbat. š.
- Druska: 1.00 arbat. š.
Vanilinis Ryžių Pudingas su Obuoliais
Iš pradžių paruoškite obuolius. Nulupkite juos, išimkite sėklalizdžius ir supjaustykite nedideliais kubeliais. Obuolių kubelius sumaišykite su ruduoju cukrumi, cinamonu, citrinos sultimis ir šaukštu medaus. Keptuvėje ištirpinkite šaukštą sviesto. Suberkite obuolius ir kaitinkite, retkarčiais pamaišydami, apie 3-5 minutes, kol suminkštės, tačiau kubeliai vis dar išlaikys savo formą. Paruoštus obuolius atidėkite į šalį, kol išvirs ryžiai. Į didelį prikaistuvį supilkite pieną, suberkite cukrų, druską, nutarkuotas citrinos žieveles ir apvaliagrūdžius ryžius. Nuolat maišydami mediniu šaukštu, užvirinkite masę. Sumažinkite ugnį iki mažos. Kaitinkite, dažnai pamaišydami mediniu šaukštu, apie 30-40 minučių, kol ryžiai taps visiškai minkšti, o konsistencija taps kreminė, bet ne per tiršta. Ryžiams išvirus, nuimkite prikaistuvį nuo ugnies. Įmaišykite vanilės ekstraktą. Paskirstykite pudingą į indelius ar stiklines, kuriose norėsite patiekti. Ant viršaus paskirstykite paruoštus obuolius. Patiekite pudingą dar šiltą arba, jei norite, atvėsinkite iki kambario temperatūros. Taip pat indelius galite uždengti maistine plėvele ir pudingą laikyti šaldytuve iki kitos dienos. Tokiu atveju, prieš patiekdami, palaikykite pudingą kambario temperatūroje 5-10 minučių.
Ingredientai:
- Citrinos: 2.00 vnt.
- Obuoliai: 2.00 vnt.
- Cinamonas: 2.00 arbat. š.
- Sultys: 2.00 valg. š.
- Medus: 1.00 valg. š.
- Sviestas: 1.00 valg. š.
