pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Kaip Virti Vištienos Blauzdeles Su Daržovėmis

Virta vištiena yra itin maistingas ir gardus produktas, kurį itin gerai įsisavina žmogaus organizmas. Joje yra daug baltymų ir nedidelis riebalų kiekis, o tai labai vertinama sportuojant ar laikantis svorio metimo dietos.

Kaip Teisingai Virti Vištieną?

Prieš verdant vištieną, svarbu ją tinkamai paruošti:

  • Užšaldytą vištieną geriausia atšildyti prieš ją verdant, kad mėsa išvirtų tolygiau ir greičiau. Jei nėra laiko atitirpinti, šaldytą mėsą dėkite tik į šaltą vandenį.
  • Prieš verdant, vištieną reikia gerai nuplauti po šaltu tekančiu vandeniu.
  • Jei norite koncentruoto vištienos sultinio, dėkite mėsą į šaltą vandenį. Tai suteiks sultiniui skonį ir aromatą. O jei norite, kad vištiena būtų sultinga ir skani, dėkite ją į verdantį vandenį.
  • Kad sultinys būtų skanus, druską įberkite virimo pabaigoje, o kad mėsa būtų skani - pradžioje.
  • Vanduo turi visiškai padengti vištieną. Jei verdate visą vištą, naudokite didesnį puodą.
  • Virkite vištieną ant vidutinės ugnies be dangčio. Virimo metu būtina pašalinti susidariusias putas.
  • Mėsa gali būti skanesnė, jei į vandenį įdėsite visą svogūną, lauro lapą, maltų juodųjų pipirų ar kitų prieskonių. Juos reikia dėti, kai vanduo užvirs.
  • Senos mėsos virimas užtruks ilgiau nei nurodyta rekomendacijose. Norėdami pagreitinti procesą, seną vištieną virkite ne visą, o tik dalimis. O kad mėsa būtų minkštesnė, iš anksto pamarinuokite citrinos sultyse apie valandą.

Kiek Laiko Reikia Virti Vištieną?

Vištienos virimo laikas skaičiuojamas užvirus vandeniui. Ar vištiena išvirusi lengva nustatyti taip: jei mėsa lengvai atsiskiria nuo kaulų arba filė lengvai pradurti šakute - vištiena paruošta.

Kiek Virti Visą Vištą?

Visa vidutinė skerdena verdama apie 1 valandą. Jei višta yra didelė, laikas turės būti padidintas dar 20-30 minučių.

Kiek Virti Vištienos Krūtinėlę?

Krūtys be kaulų ir be odos paruošiamos maždaug per 15-20 minučių. Tokiu atveju filė geriau perpjauti per pusę arba dideliais gabalėliais. Krūtinėlės ant kaulo ir su oda kepamos kiek ilgiau - apie 30 minučių.

Kiek Virti Vištienos Ketviščius?

Ketvirčius virkite apie 40 minučių. Šlaunelės ant kaulo ir su oda verdamos apie 30 min., Šlaunelių filė - 10-15 minučių mažiau.

Kiek Virti Vištienos Sparnelius?

Sparneliai verdami 30-35 minutes.

Kiek Virti Vištienos Subproduktus?

Vištienos kepenėlės verda greitai - apie 15 minučių. Širdeles reikia virti apie 40 minučių, bet prieš tai 40-60 minučių palikti piene arba pasūdytame šaltame vandenyje.

Skrandžiai verdami 1-1,5 valandos. Atkreipkite dėmesį, kad priešingai nei likusios vištienos dalys, skrandžiai turi būti dedami į šaltą vandenį. Jei įdėsite juos į verdantį vandenį, jie taps kieti.

Kaip Virti Vištieną Puode

Norint išvirti vištieną puode, jums reikės šviežios vištienos, vandens, druskos, morkų, svogūnų, saliero šaknies:

  1. Gerai nuplaukite vištieną, pašalinkite likusias plunksnas.
  2. Vištieną įdėkite į puodą ir įpilkite vandens. Vanduo turi padengti vištieną 0,5-1 cm, užvirkite vandenį ir nupilkite.
  3. Vėl įpilkite švarų vandenį, suberkite nuluptas ir stambiai pjaustytas morkas, saliero šaknį, sveikus svogūnus, druską. Jei norite, galite pridėti lauro lapų ir pipirų.
  4. Užvirkite ir virkite uždengę ant silpnos ugnies, kol suminkštės (priklausomai nuo vištienos - 1val.).
  5. Patikrinkite, ar vištiena yra išvirusi pradurdami ją peiliu ar šakute. Mėsa turėtų būti lengvai praduriama, o iš jos turi išsiskirti skaidrios sultys.

Tiršta Vištienos Sriuba Su Daržovėmis

Ingredientai:

  • Vištienos filė 3 vnt.
  • Bulvės 1 vnt.
  • Morkos 0,5 vnt.
  • Salierų šakniavaisiai 2 saujos
  • Makaronai 2 žiupsnelis
  • Druska 2 vnt.
  • Lauro lapai 4 vnt.
  • Kvapieji pipirai

Gaminimas:

  1. Vištienos filė supjaustykite nedideliais gabalėliais.
  2. Nuskuskite bulves, morką ir saliero šaknį.
  3. Į puodą su likusiu skysčiu suberkite daržoves, virkite, kol bulvės tampa lengvai įduriamos šakute.
  4. Vištieną sudedu į puodą, troškinį pasūdau, suberiu prieskonius, gerai išmaišau, supilu grietinėlę ir kaitinu iki užvirimo.

Kitas receptas - Folijoje Keptos Vištienos Blauzdelės su Daržovėmis.

Reikės:

  • 4 vištienos blauzdelės
  • 2 bulvės
  • 1 svogūnas
  • 2 morkos
  • 2 pomidorai
  • 2 paprikos (nebūtinai)
  • 1 poras
  • 100 g sviesto
  • 2 a. š. grūdėtų garstyčių
  • 2 a. š. medaus
  • 2 v. š. pomidorų padažo
  • 1,5 v. š. grietinės
  • 3 skiltelės česnako
  • 2 v. š. smulkintų žalumynų
  • Prieskoniai vištienai ir daržovėms

Gaminimas:

  1. Vištienos blauzdeles įpjaukite, įtrinkite prieskoniais, garstyčiomis ir medumi.
  2. Daržoves nulupkite, supjaustykite ir sumaišykite su prieskoniais, pomidorų padažu ir grietine.
  3. Ant folijos lakštų dėkite daržoves, ant viršaus - po blauzdelę, gabalėlį sviesto ir susukite į vokelius.
  4. Kepkite orkaitėje, kol mėsa iškeps.

Kitas skanus ir greitas patiekalas - Vištiena su Ryžiais ir Daržovėmis Viename Puode. Šiam patiekalui reikės vištienos blauzdelių, ryžių, svogūno, paprikos, česnako ir kario prieskonių mišinio:

  1. Vištienos gabalėlius apkepkite keptuvėje.
  2. Toje pačioje keptuvėje pakepinkite svogūnus ir paprikas.
  3. Sudėkite ryžius, kario prieskonius ir druską.
  4. Supilkite karštą sultinį arba vandenį ir leiskite užvirti.
  5. Uždenkite dangčiu ir troškinkite ant nedidelės kaitros apie 20-25 minutes.