pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Makaronai su Vištiena, Pievagrybiais ir Grietinėle - Gardus ir Sotus Receptas

Kremiški makaronai su vištiena, špinatais ir saulėje džiovintais pomidorais

Autorius apie receptą: Taip paruošti makaronai man yra patys skaniausi - visiška tobulai tarpusavyje derančių skonių fiesta. Pagaminti galbūt užtrunka kiek ilgiau negu įprastus makaronus, bet tik Taip paruošti makaronai man yra patys skaniausi - visiška tobulai tarpusavyje derančių skonių fiesta. Pagaminti galbūt užtrunka kiek ilgiau negu įprastus makaronus, bet tik truputėlį - skirsite pusvalandį ir restorano vertas patiekalas garuos ant pietų ar vakarienės stalo. (. daugiau) (. mažiau) Dovilė

AKCIJOS:

Rodyti akcijas

TAIPPaspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymąINGREDIENTAI:Porcijų skaičius: 4

Makaronai su vištiena ir grietinėle

Makaronai su vištiena ir grietinėle yra jaukus ir sotus patiekalas, kurį pagaminsite išties greitai. Jame daug gana tiršto padažo, todėl šis patiekalas bus skanus ir kitą dieną pašildytas. Patiekalas yra įkvėptas toskanietiškos vištienos, tik aš jį gaminau su makaronais ir smulkiai pjaustyta vištiena.

Gaminau su vištienos šlaunelių mėsa – iškepusi ji būna minkšta ir sultinga. Naudojau špinatus, vyšninius pomidorus, 30 proc. riebumo grietinėlę, bet ją galima keisti ir neriebia. Makaronus naudojau penne rigate, bet puikiai tiks ir fusilli makaronai. Iš šio kiekio ingredientų išeina 3 didesnės porcijos arba 4 mažesnės.

Ingredientai

  • Makaronai.
  • 1 maža cukinija;
  • Alyvuogių aliejus;
  • 1 laiškinis svogūnas;
  • 6 pievagrybiai;
  • Grietinėlė;
  • Tarkuotas kietasis sūris;
  • Persiladas;
  • Druska (jeigu jos nėra persilade).
  1. Cukiniją sutarkuojame ir nusunkiame. Pievagrybius itin smulkiai supjaustome, ir viską pakepiname keptuvėje ant įkaitinto alyvuogių aliejaus, kol suminkštės. Kartu apkepiname ir smulkintą laiškinį svogūną (jį renkuosi dėl aromato ir švelnesnio skonio, nei paprastas svogūnas).
  2. Į daržoves pilame šiek tiek grietinėlės, dedame tarkuoto kietojo sūrio, beriame persilado ir druskos (jeigu reikia). Išmaišome, užverdame.
  3. Išverdame makaronus, sumaišome su paruoštu daržovių padažu.

Patiekti galime su tarkuotu sūriu, smulkintomis prieskoninėmis žolelėmis.

Makaronai su pomidorais ir tunu

Šį receptą aš esu tiesiog įsimylėjusi jau seniai, ir labai džiaugiausi, jog jis taip patiko ir mano dukrytei. Dabar galim valgyti kartu su pačiu didžiausiu pasimėgavimu 🙂 Pomidorus visada renkuosi vyšninius arba vynuoginius, su šakelėmis, kad nebūtų per rūgštūs. Šiam receptui produktų kokybė itin svarbu, nes naudosime tik natūralius pomidorus, ir nuo jų priklausys rezultatas.

Makaronai su daržovėmis vaikams: 4 receptai

Jei galėtų, mano Liepa greičiausiai valgytų vien tik makaronus. Kol buvo visai mažytė, skaniai valgydavo daržoves, ypač brokolius, o paaugus pradėjo jas visiškai ignoruot. Ką daro mama? Ogi daržoves paslepia mėgiamuose makaronuose! 🙂

Tiesą sakant slepiu jas visur, kur įmanoma, bet makaronus mano mergina visad valgo su dideliu užsidegimu, tad žinau kad su jais pavyks sumaitinti ir bent nedidelę porciją daržovių. Ilgai testavau įvairius receptus, juos tobulinau, kol pagaliau gavom išties puikų rezultatą, kuriuo mėgaujasi ne tik vaikas, bet ir visa šeima! Visus šiuos makaronų receptus Liepa (1.8m) ištestavo jau ne kartą, užskaitė ir net prašė pakartojimo. Linkiu, kad ir jūsų vaikai valgytų juos su tokiu pat pasimėgavimu, kaip ir mano mažoji! 🙂 Makaronai su brokolių padažu Šitas brokolių padažas yra gyvenimo atradimas. Be galo skanus, visi, kas paragauja, klausia recepto. O jis labai paprastas, tiesiog visad jame trūko magiško ingrediento- anakardžių, kurie šį padažą paverčia tikru dievų maistu. Neperdedu. Aišku, jei jų neturit, ne bėda, bet labai rekomenduoju išbandyt su anakardžių riešutais. Beje, šį padažą galima ir šaldyti 🙂

Ingredientai

  • Makaronai.
  • Brokolis;
  • Grietinėlė;
  • Tarkuotas kietasis sūris (naudoju ”Džiugo”);
  • Anakardžiai;
  • Česnakas;
  • Juodieji pipirai;
  • Druska.

Anakardžius galime pamirkyti kelias valandas arba per naktį, taip organizmas turėtų įsisavinti daugiau maistinių medžiagų. Prieš valgant riešutus visada naudinga juos pamirkyti 🙂 Skubant naudoju ir nemirkytus.

Padažo likutį sunaudojame sekančią dieną (laikome šaldytuve), arba šaldome sandariame indelyje arba spelialiame šaldymui skirtame maišelyje.

Makaronai su cukinija ir pievagrybiais

Taip jau nutinka, jog namuose cukinijų turime dažnai, o jų blyneliai jau kiek pabodo. Vaikui labai patinka makaronai su cukinijomis ir pievagrybiais, išties gaunasi tokie minkštučiai, labai skanūs ir man pačiai. Daržoves susmulkinu itin smulkiai, kad jos priliptų prie makaronų ir neišeitų mažylei jų nukrapštyt 😀 Tai gaujasi taip, kad su makaronais į burnytę keliauja ir visos daržovės: problema išspręsta!

Kaip pagaminti šiuos makaronus su vištiena ir grietinėle?

Iš pradžių reikia trumpai pamarinuoti vištienos gabaliukus – apšlakstyti alyvuogių aliejumi, prieskoniais. Mėsą palaikyti kambario temperatūroje apie 20 min. Tada ją reikia apkepinti keptuvėje, kol lengvai apskrus. Vištieną išimti iš keptuvės.

Tuo metu išsivirti makaronus. Į puodą įpilti daug vanadens, pasūdyti ir virti, kol jie dar bus ne visiškai išvirę – „al dente“. Nuo makaronų nupilant vandenį, truputį jo pasilikti. Makaronus suberti į keptuvę, įpilti vandens, likusio nuo makaronų.

Įberti žiupsnelį itališkų prieskonių, druskos, išspausti citrinos sulčių (nebūtinai). Galiausiai užbarstyti kietajį sūrį (tinka tiek „Džiugas“, parmezanas ir t.t.) ir viską išmaišyti.

Šiuos makaronus su vištiena patiekti užbarstant kietuoju sūriu, galima apibarstyti smulkintomis petražolėmis.