Užkandžiai Ir Salotos
Ant duonos riekės užtepkite sviesto, varškės kremo, uždėkite griežinėliais pjaustytų ridikėlių, papuoškite svogūnų laiškais ir pipirinių daigais. Jei mėgstate aštriau, išspauskite į varškę skiltelę česnako arba įmaišykite šaukštelį krienų.
Riekelėmis supjaustykite agurkus, sudėkite juos į kiaurasamtį, pabarstykite druska ir uždenkite. Po 1 val. nuplaukite šaltu vandeniu, nusausinkite ir sumaišykite su griežinėliais supjaustytais ridikėliais. Likusius ingredientus (garstyčias, medų, citrinos sultis, alyvuogių aliejų) suplakite iki vientisos masės nedideliame indelyje. Supilkite padažą ant daržovių, užberkite smulkintų krapų ir gerai sumaišykite.
Nupjaukite agurkų galus ir supjaustykite įstrižomis 5-10 mm storio riekelėmis. Dubenyje sumaišykite visus likusius ingredientus, sudėkite agurkus ir švelniai rankomis sumaišykite, padažą „įmasažuodami“ į agurkus. Paragaukite ir, jei trūksta, įdėkite daugiau druskos/cukraus/pipirų. Salotos turi būti saldžiarūgštės, aštrokos, kutenančios liežuvį. Tiekite iškart (o jei tenka kiek palaikyti, gali reikėti nupilti šiek tiek išsiskyrusio skysčio). Idealiai tinka prie keptos kiaulienos ar avienos.
Pirmiausia į dubenėlius sudėkite rankomis plėšytas salotas, tuomet kitus ingredientus. Nėra jokių griežtų taisyklių ingredientų kiekiui - jais varijuokite pagal skonį.
Kuskuso kruopas užpilkite karštu vandeniu, uždenkite folija ir palikite pusvalandžiui išbrinkti. Taip kruopos nesulips ir išliks birios. Daržoves ir fetos sūrį supjaustykite ir sumaišykite su kuskusu.
Puodą pripildykite vandens, įberkite žiupsnį druskos. Išvirkite makaronus pagal instrukcijas ant pakuotės. Išvirusius makaronus suberkite į sietelį, perliekite šaltu vandeniu ir nuvarvinkite. Kitame puode taip pat užvirkite vandenį. Storuosius smidrų galus nulaužkite ir išmeskite. Jei smidrai storesni, bulvių skustuku ar peiliu nulupkite odelę nuo apatinės jų dalies. Sudėkite smidrus į sietelį, o šį uždėkite ant puodo su verdančiu vandeniu. Uždenkite dangtį ir pagarinkite smidrus apie 5-7 minutes, kol suminkštės. Tuomet perliekite šaltu vandeniu ir nusausinkite. Supjaustykite maždaug 3 cm ilgio gabalėliais. Vyšninius pomidorus perpjaukite per pusę. Dideliame dubenyje sumaišykite virtus makaronus, smidrus ir pomidorus. Padažui alyvuogių aliejų sumaišykite su išspaustomis šviežiomis citrinų sultimis, druska ir juodaisiais pipirais. Supilkite padažą į dubenį su makaronais ir išmaišykite. Uždenkite dubenį maistine plėvele ir palaikykite šaldytuve 2 valandas.
Pagrindiniai Patiekalai
Puode užverdame vandenį ir suberiame grikius (santykis: 1 nedidelis puodelis grikių ir 2 puodeliai vandens). Verdame 12 min. ant mažos ugnies. Išjungiame ugnį ir paliekame puode dar 10 min. Smulkiai sukapojame petražoles ir česnaką. Mažais kubeliais supjaustome raudonąjį svogūną bei pomidorą. Papriką nuskutame ir susmulkiname mažais kubeliais. Daržoves bei žalumynus dedame į išvirtus grikius, viską sumaišome. Skaniname alyvuogių aliejumi, citrinos sultimis ir druska.
Sūrį aptepkite majonezu, apibarstykite prieskoniais ir suvyniokite į aliuminio foliją. Tuomet nuimkite folijos viršų ir dar kuriam laikui palikite, kad apskrustų.
Į atskirą indą suberkite visus mėsai marinuoti naudojamus sausuosius prieskonius ir įpilkite šiek tiek alyvuogių aliejaus. Išmaišykite. Prieskonius su aliejumi įtrinkite į šonkauliukus. Uždengtą mėsą palikite marinuotis mažiausiai pusę valandos, tačiau jei laiko turite daugiau, ją palikti marinuotis galite ir visai nakčiai (mėsos marinavimui puikiai tinka ir plastikiniai užsegami arba vakuuminiai maišeliai - į juos įdėkite jau prieskoniais ištrintą mėsą ir sandariai uždarę dėkite į šaldytuvą marinuotis. Tokiu būdu mėsa gali marinuotis mažiausiai pusvalandį, bet ne daugiau kaip dvylika valandų). Kuomet mėsa jau bus pasimarinavusi, o grilis įkaitintas iki 150-200 laipsnių, dėkite ją kepti šonkauliukais į apačią. Iš abiejų pusių maždaug po 8 minutes apkepintus šonkauliukus ištraukite iš grilio ir įdėkite juos į folijos indą.
Gabalėliais pjaustytą mėsą apibarstykite mėgstamais prieskoniais, tuomet sumaišykite ją su griežinėliais pjaustytais svogūnais ir užpilkite kefyru. Indą su mėsa uždenkite ir palikite šaldytuve pernakt. Iki kepimo likus kiek daugiau nei pusvalandžiui, apibarstykite mėsą druska, o tada - metas kepti.
Orkaitę įkaitinkite iki 250C laipsnių temperatūros. Nedideliame kepimo inde, kuriame kepsite lašišą, sumaišykite svogūno žiedus, pusę abiejų rūšių žievelių tarkių ir šaukštą alyvuogių aliejaus. Lašišos filė pabarstykite druska ir klokite į kepimo indą bei aptepkite jame jau paruoštu mišiniu. Kepkite 30-35 min. Kol žuvis kepa, nedideliame dubenėlyje sumaišykite labai smulkiai kapotas žoleles, česnaką, aliejų, likusius žviebelių tarkius ir citrusinių vaisių sultis, įberkite paprikos miltelių, dar šiek tiek druskos. Gautu padažu apliekite iškepusią žuvį ir patiekite ant stalo.
Vištos krūtinėlę supjaustykite pailgais griežinėliais. Dideliame dubenyje sumaišykite visus marinatui skirtus ingredientus. Vištienos gabaliukus verkite ant medinių iešmelių ir įdėkite į indą (galima marinuoti ir maišeliuose, tada marinatas geriau laikosi). Į indą su vištiena įpilkite paruoštą marinatą, uždenkite indą dangčiu ir suplakite, kad vištiena gerai apliptų marinatu. Įdėkite į šaldytuvą ir marinuokite mažiausiai 15 min. Išėmus vėrinukus iš marinato supilkite likusį marinatą į mažą puodą, kadangi jį dar naudosite padažo paruošimui - žemės riešutų sviesto glazūrai. Į puodą su marinatu, dėkite žemės riešutų sviestą ir virkite maišydami maždaug 10 minučių arba kol sutirštės. Į atvėsusią glazūra įlašinkite porą lašų natūralaus terapinės klasės mandarinų eterinio aliejaus, ištirpinto meduje. Ant grilio iškepkite paruoštus vėrinukus, iškepus dėkite į foliją ir užpilkite paruoštą glazūrą palaikykite apie 10 minučių. Vėrinukus galite patiekti su ryžiais ar daržovėmis.
Nulupkite krevetes, palikdami tik uodegėles. Sumaišykite petražoles, čiobrelius, kalendrą ir svogūnėlius, ant viršaus išspauskite česnako skilteles. Užpilkite ištirpintą sviestą, alyvuogių aliejų, citrinos sultis, pagardinkite druska ir pipirais. Prieš kepimą, dideliame dubenyje sumaišykite krevetes su marinatu ir palikite kambario temperatūroje 15 minučių (arba 30 minučių šaldytuve). Nepalikite krevečių marinuotis ilgiau, nes jos taps pernelyg minkštos. Marinatą išpilkite, o krevetes suverkite ant iešmelių ir pakepkite ant anglių (be ugnies) po maždaug 2-3 minutes iš abiejų pusių. Neperšviečiamos, rausvos, sukietėjusios krevetės - ženklas, kad jos iškepė. Patiekite su špinatų lapais ir citrinos griežinėliais.
Vištos krūtinėles perpjaukite skersai pusiau, kad turėtumėte 4 panašaus dydžio puseles. Kiekvieną jų dėkite tarp dviejų kepimo popieriaus ar maistinės plėvelės sluoksnių ir šiek tiek paspausdami kočėlą pakočiokite, kol storis sieks apie 1,5 cm. Nemažame inde sumaišykite sojos ir žuvies padažus, sudėkite imbierą bei česnaką, įtarkuokite vienos citrinos žievelę ir išspauskite sultis, supilkite aliejų, gerai išmaišykite. Į pagamintą marinatą sudėkite vištos krūtinėlės puseles, pavartykite jas, kad pasidengtų skysčiu. Uždenkite dubenį ir dėkite bent valandai į šaldytuvą (galite laikyti ir 2-3 val., ilgiau nereikia). Įkaitinkite grilių (galite naudoti ir grilio keptuvę). Iš marinato išimtą mėsą nuvarvinkite ir patepkite aliejumi. Dėkite ant grotelių ir kepkite kiekvieną pusę po 3-5 min., kol taps auksiškai rusva, apskrus. Patiekite vištieną pašlakstę sezamų aliejumi (tinka ir kepintos sezamo sėklos), išspaustomis likusios žaliosios citrinos sultimis, pabarstę kalendra. Derinkite su virtais ryžiais, azijietiškais makaronais, lengvomis salotomis.
Chačiapuriai
Mielinės tešlos pagrindas ir tąsaus sūrio įdaras - tokiais kepiniais mėgaujasi toli gražu ne vien gruzinai! Pagalvokite apie italus, picų karštine užkrėtusius visą pasaulį! Tai štai chačiapuriai - dar viena sesė iš šios smagios užkandžių kompanijos, kuri ne tik puikiai atrodo, bet yra paprastai pagaminama ir be proto skani. Beje, chačiapuris, iš gruzinų kalbos išvertus, - tai „duona su sūriu“. Na, tokia nuodėminga duona, sakyčiau, bet kartais sau verta pasidaryti šventę! Traški plutelė, minkštutis vidus ir, aišku, tąsus sūrio įdaras, kurį valgant akys pačios užsimerkia iš palaimos… Kaip ir picas, chačiapurius geriausia kepti iki labai aukštos temperatūros įkaistančiose krosnyse. Tokią retas kuris turi namuose. Tačiau neretas turi kokybiškų grilių, kurie laisviausiai tampa picų kepimo krosnimis, nes pagaminti iš keramikos, nebijančios karščio! Kaitinant grilių viduje reikėtų laikyti ir kepimo akmenį, ant kurio klosite paruoštą paplotį. Beje, kad viskas būtų paprasčiau, aš chačiapurį suformuoju, pridedu įdaro ir aptepu kiaušinio plakiniu ant skiautės pergamentinio popieriaus, o tada su tuo pačiu pergamentiniu popieriumi perkeliu ant įkaitusio akmens. Taip lengviau išimti iškepusį paplotį, o ir akmuo neužsiteršia kitais maisto produktais, neapdega. Tačiau chačiapurius puikiai iškepsite ir orkaitėje! Kepant orkaitėje galėsite vienu metu kepti daugiau papločių, tad pamaitinsite didesnį būrį alkanų svečių.
- Pirmiausia užminkykite tešlą: į didelį dubenį arba virtuvinio kombaino indą suberkite visus birius produktus (miltus, sausas mieles, cukrų ir druską). Tada viduryje padarykite duobelę ir ten supilkite šiltą vandenį ir šiltą pieną. Kablį primenančiu virtuvinio kombaino įrankiu (arba rankomis) sukite tešlą tol, kol ji pavirs vientisa, elastinga mase. Pabaigoje įmaišykite šaukštą aliejaus.
- Tešlą suformuokite į rutulį, jį švelniai aptepkite aliejumi, tada uždenkite dubenį virtuviniu rankšluosčiu arba maistine plėvele ir palikite šiltai, kad tešlos masė padvigubėtų (apie 1-2 valandas).
- Pakilusią tešlą sumaigykite ir uždengę palikite dar maždaug pusvalandžiui, kad antrą kartą pakiltų. Antras pakilimas suteiks kepiniui dar daugiau minkštumo ir purumo.
- Kol tešla kyla, dubenyje sumaišykite trijų rūšių smulkintus sūrius, galite pagardinti trupučiu druskos (nepamirškite, kad fetos sūrį reikia sutrupinti) ir pipirais.
- Įkaitinkite grilį maždaug iki 300-350 temperatūros (su konvektoriumi, grotelėmis ir kepimo akmeniu) arba orkaitę iki 230 laipsnių.
- Tešlą padalinkite į 4 lygias dalis. Imkite vieną gabalėlį ir, suformavę rutuliuką, iškočiokite jį į apskritimą. Tada viršutinį ir apatinį kraštą dar patempkite į priešingas puses, kad iš apskritimo gautumėte tokį riebų ovalą. Visus kraštelius užlenkite maždaug 1 cm link tešlos ovalo vidurio, o kraštus sujunkite, užsukite ir stipriai sulipdykite. Taip gausite tešlos „laivelį“.
- Jei kepsite chačiapurius grilyje, dabar pats laikas perkelti laivelį ant pergamentinio popieriaus lakšto. Jei kepsite orkaitėje - perkelkite jį į kepimo skardą, išklotą pergamentiniu popieriumi. Į laivelio vidų pridėkite 1/4 sūrių įdaro. Tešlos kraštelius aptepkite kiaušinio plakiniu (1 kiaušinį suplakite su vienu šaukštu vandens).
- Kepkite chačiapurius apie 8-12 min., jei kepate grilyje, arba apie 15 minučių, jei kepate orkaitėje, arba kol tešlos krašteliai gražiai pageltonuos. Tada chačiapurio centre šaukšto nugarėle padarykite pailgą griovelį ir į jį įleiskite kiaušinį. Chačiapurio šonuose į sūrio masę įkiškite po kelis gabalėlius sviesto ir vėl pašaukite kepti. Kepkite apie 4-6 minutes, arba kol kiaušinis iškeps tiek, kad trynys dar liktų visiškai skystas, o baltymas balkšvas, bet vis dar šiek tiek skystas (nesijaudinkite, kiaušinis baigs kepti karštame sūryje).
- Patiekite chačiapurius iškart, kuo karštesnius, pabarstę šviežiais žalumynais. Laužkite kraštelį apskrudusio pagrindo, ir juo sumaišykite kiaušinio trynį su burbuliuojančiu sūriu, kad kiaušinis iškeptų galutinai ir masė taptų labai tiršta.
Desertai
Vidutinio dydžio dubenėlyje sumaišykite cukraus pudrą, cinamoną ir romą, sudėkite ir maskarponės sūrį.
Scones
Scones pagaminamos taip paprastai, kad net darželinukas laisvai susitvarkytų su šia užduotimi! Vienintelė taisyklė, kurios dera laikytis - tai neperminkyti tešlos. Kuo lipnesnė ji bus, kuo prasčiau sumaišyti ingredientai, tuo puresnės išeis bandelės! Dažniausiai scones būna apvalios arba trikampės, o jų dydį galite nustatyti patys! Po 20 minučių karštoje orkaitėje visi namai pakvips dieviškais kvapais. Nesuvalgytus scones pravartu užšaldyti, o kai norėsite ir vėl pasilepinti minkšta bandele, palaikykite ją išėmę iš šaldiklio apie 20-30 minučių, tada įdėkite į orkaitę, įkaitintą iki 180 laipsnių ir pašildykite apie 6-10 minučių (priklausomai nuo bandelės didumo).
- Įkaitinkite orkaitę iki 220 laipsnių.
- Sumaišykite miltus ir kepimo miltelius, tada persijokite viską į dubenį. Suberkite cukrų ir sviestą ir lengvai pirštais ištrinkite (nesijaudinkite, jei liks sviesto gabalėlių, jie padarys šiuos kepinius minkštesnius!)
- Supilkite kefyrą, vanilę ir druską ir rankomis arba šaukštu lengvai išmaišykite, kol tešla sušoks į vieną lipnų rutulį. Tik nepermaišykite!
- Dėkite tešlą ant pergamentinio popieriaus lakšto ir suploninkite, suformuodami apie 2 cm storio apskritimą. Stikline (arba specialia tešlos pjaustymo formele) išspauskite apskritimus, išstumdydami juos toliau vienas nuo kito, kad nesiliestų kepant. Pašaukite į orkaitę ir kepkite apie 20 min. arba kol paruduos ir taps traškūs.
- Kol scones kepa, pasigaminkite braškių pagardą: braškes sudėkite į mažą puodą (didesnes supjaustykite ketvirčiais) ir kaitinkite kelias minutes, kol braškės suminkštės ir atsiras skysčio. Sudėkite džemą, dar pakaitinkite minutę, tada per sietelį įsijokite krakmolą tiesiai į verdančią braškių masę, nuolat maišydami. Pabaigoje supilkite vanilės ekstraktą ir dar minutę kitą pakaitinkite, kol gauskite norimą padažo konsistenciją. Atvėsinkite.
- Patiekite scones šiltus, su plakta grietinėle arba graikišku jogurtu ir su braškių pagardu.
Sveika Vakarienė: Rekomendacijos Ir Patarimai
Harvardo universiteto mokslininkai perspėja, kad ne tiktai alkis, bet ir persivalgymas gali pakenkti miego kokybei, ir pataria vakarais vartoti kuo lengvesnį maistą. Tai, esą, gali būti kelios riekelės sūrio. Vertėtų rinktis ganėtinai ryškaus skonio produktą, nes taip pavyks patenkinti skonio receptorius perdėm neapsunkinant organizmo.
Mitybos specialistai laikosi nuomonės, kad graikiškas jogurtas galėtų būti idealus vakaro užkandis, kadangi jame nėra daug riebalų, bet gausu baltymų. Kaip rodo tyrimai, jogurte esantys baltymai ne tik užtikrina sotumo jausmą, bet ir padeda sudeginti daugiau kalorijų dienos metu.
Visagrūdžiai kvietiniai krekeriai labai pakenkti neturėtų. Jų pakramsnoję net prieš naktį turėtumėte puikiai išsimiegoti. Minėtos rūšies (tik jau ne visuose!) krekeriuose yra vadinamųjų lėtųjų angliavandenių, padedančių ilgai jaustis sotiems.
Žmonėms, kurie vakarais mėgsta užkandžiauti, kai kurie mitybos specialistai pataria pamėginti pasitenkinti dubeniu nesūdytų (!) kukurūzų spragėsių. Toks užkandis neturėtų pakenkti kūno formoms. Kad spragėsiai būtų skanesni, juos galima pagardinti juodaisiais pipirais arba česnaku.
Virtas kiaušinis teturi 75 kalorijas, todėl tai gali būti puikus vakarinis užkandis. Jis kaipmat numalšins alkį, bet nesukels jokių nepageidaujamų figūros pokyčių.
Jei tiksliai žinote, kad naktį jus pažadins alkio jausmas, be to, puikiai suprantate, kad vienos rūšies maistu nepasisotinsite, vertėtų iš anksto pasigaminti nesudėtingą patiekalą, pavyzdžiui, daržovių salotų. Rekomenduojama naudoti šviežias žalias daržoves, nes jose esantys angliavandeniai neleis išalkti iki ryto.
Tiems, kuriems vakarais norisi saldumynų, patariama rinktis obuolienę su cinamonu. Į ją galima įberti saujelę razinų. Toks patiekalas ne tik numalšins norą kimšti spurgas ir blynus, bet ir sumažins oreksino lygį, todėl neteks nubusti naktį ir guiti mintis apie maistą.
Sultys, aišku, turi būti natūralios. Jos gal ir nepasotins, tačiau, kaip rodo tyrimai, sultys akivaizdžiai gerina miegą - jį pagilina ir pailgina.
Nors bananai - gana greitai virškinami vaisiai, vakare suvalgius bananą, nubusti vidury nakties neteks. Bananuose ypač gausu kalio ir magnio, o šie elementai padeda atsipalaiduoti. Bananuose taip pat yra melatonino - remiantis įvairų tyrimų rezultatais, miego kokybę gerinančio hormono.
Pirmiausia, paprastųjų angliavandenių, t. y. įvairių kepinių, saldainių ir pan. Būtent nuo jų greičiausiai auga svoris. Mėginti atsipalaiduoti svaiginantis alkoholiu - taip pat prastas sumanymas, nes pavartojus alkoholio gali įvykti organizmo dehidratacija ir pakilti karštis, be to, nėra jokių garantijų, kad naktį nenubusite sukilus norui apsilankyti tualete. Jei vakare prisivalgysite gausiai sūdyto arba aštriais prieskoniais gardinto maisto, naktį veikiausiai nubusite kankinami troškulio. Net ir išgėrus stiklinę vandens, vėl užmigti gali būti sunku.
Pietų Idėjos Darbe
Rinkitės pilno grūdo duoną, ypač rekomenduojame ruginę, kadangi joje yra gausu skaidulų. Nepabijokite sumuštiniui naudoti dviejų riekių - taip pasigaminsite sotesnį patiekalą, kurį užpildysite ne tik gardžiais, bet ir organizmui naudingais produktais. Dvigubo sumuštinio įdarui rinkitės mėsos ar žuvies produktų - kalakutieną, lašišą ar tuną. Tai pietų, o ne pusryčių patiekalas, todėl drąsiai galima jį užpildyti sunkesniu maistu.
Nepamirškite, kad sumuštinis nebūtinai privalo būti perteptas sviestu. Jį gali keisti varškės užtepėlė, pesto padažas ar tiesiog sutrintas avokadas. Avokadai apskritai turėtų būti neatsiejama jūsų raciono dalis, tai yra vienas vertingiausių ir organizmui naudingiausių vaisių. Pietų sumuštiniui nepagailėkite daržovių - rinkitės salotas, ridikėlius, pomidorus, agurkus, paprikas, raudonuosius svogūnus ar mėgstamų žolelių.
Pirmas dalykas, kurį galite padaryti iš ryto atėję į darbą - užsipilti pakelį grikių verdančiu vandeniu ir palikti juos biuro virtuvėje iki pietų. Pietums renkantis grikius, patiekalas bus ne tik maistingas, bet ir nesudėtingas. Tai vienas lengviausių patiekalų, kuris gali suteikti energijos visai dienai, pasotinti ir neapsunkinti jūsų skrandžio. Kol grikiai mirksta vandenyje, užsukite į parduotuvę ir pasiimkite tuos maisto produktus, kurie jums patinka - prie grikių puikiai tinka tunas, o patiekalą pagardinti padės vyšniniai pomidorai, alyvuogės, špinatai ir šlakelis alyvuogių aliejus - kartais pravartu šį produktą turėti ir biuro virtuvėje.
Vakarienės Receptai
Gydytoja dietologė dr. Edita Gavelienė sako, kad reikėtų atpažinti, ar tai tikrai fizinis alkis, ar noras apsidovanoti už sunkią dieną maistu: „Nors žmonės sako, kad jie labai išalksta, dažniausiai grįžę namo po darbų vis tik nori atsipalaiduoti ir savotiškai save apdovanoti už sunkią dieną bei taip patirti malonumą. Dažniausiai, jei valgome tris kartus per dieną, neperalkstame tiek, kad negalėtume reguliuoti porcijos dydžio. Reikėtų logiškai dienoje išdėstyti visus pagrindinius valgymus: jei pertrauka darbe, per kurią pietaujate, numatyta 12, o kai kur net ir 11 valandą, tikėtina, kad iki 18 ar 19 valandos tikrai išalksite, tad reikėtų pavakariams įsidėti sveikatai palankų užkandį.
Pasak specialistės, mitas, kad vakarienei negalima valgyti kruopų košių - valgykite į sveikatą, tik venkite riebių užpilų. „Paskutiniu metu išpopuliarėjęs protarpinis badavimas priskiriamas prie tokių maitinimosi būdų, kurie padeda sumažinti dienos kalorijų kiekį. Tačiau tuomet reikia tinkamai išdėstyti laiko tarpus tarp valgymų: jei esate „vyturėlis“ jums bus sunku pirmą kartą per dieną pavalgyti tik vidurdienį, bet visai lengvai atsisakysite vakarienės po lengvų pavakarių kokią 16 ar 17 valandą“.
Pasak dietologės, vakarienei palanku valgyti troškintas daržoves, grikių ar kitas kruopas su trupučiu sviesto, druskos ir prieskonių. Taip pat puikiai tinka sriubos, įvairios salotos, žuvis, ankštiniai produktai, varškė. „Tam galite pasirinkti šaltas, termiškai neapdorotas sriubas arba salotas. Neturintiems laiko gaminti, tačiau norintiems kokybiškai ir sveikai valgyti, prekybos tinklo „Rimi“ kulinarijos technologė Lina Barčaitė rekomenduoja rinktis specialiu „Mano dienai“ ženklu pažymėtus gaminius.
Visi ingredientai sudėkite į virtuvinį kombainą, įpilkite alyvuogių aliejaus, berkite kitų prieskonių, sutrinkite.
Visus padažo ingredientus, druską ir pipirus sudėkite į keptuvę ir 15 min.