pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Avižinių Sausainių Receptai: Skanus Ir Sveikas Užkandis

Avižiniai sausainiai - puikus pasirinkimas norintiems skanaus ir sveiko užkandžio. Šie sausainiai gali būti gaminami įvairiais būdais, pridedant įvairių ingredientų, tokių kaip džiovinti vaisiai, riešutai ar sėklos. Avižiniai sausainiai gali būti puikus desertas prie arbatos puodelio arba tiesiog gardus užkandis dienos metu.

Avižinių Sausainių Įvairovė

Avižiniai sausainiai gali būti įvairūs: traškūs, minkšti, saldūs ar mažiau saldūs. Galima eksperimentuoti su receptais, pridedant įvairių ingredientų ir keičiant proporcijas, kad atrastumėte savo mėgstamiausią variantą.

Sveikuoliški Avižiniai Sausainiai su Bananais (Be Miltų ir Kiaušinių)

Šis receptas puikiai tinka tiems, kurie ieško sveikesnio varianto be miltų ir kiaušinių. Šie sausainiai puikiai tinka pusryčiams ar užkandžiams.

Ingredientai:

  • 2 labai prinokę bananai
  • 90 g avižinių dribsnių
  • 30 g saulėgrąžų arba moliūgų sėklų
  • 20 g kokosų drožlių
  • 40 g džiovintų spanguolių
  • ½ arb. š. cinamono
  • Žiupsnelis druskos

Gaminimas:

  1. Šakute sutrinkite bananus iki košelės.
  2. Kitame dubenyje sumaišykite visus likusius ingredientus ir supilkite į bananų masę.
  3. Permaišome. Paliekame šią masę "pailsėti" apie 5 minutes, kad avižiniai dribsniai sugertų skystį ir išbrinktų.
  4. Tuo metu pasiruošiame kepimo skardą sausainiams kepti ir išklojame ją kepimo popieriumi. Orkaitę įkaitiname iki 170 laipsnių.
  5. Šaukštu kabiname tešlą ir drėgnomis rankomis išformuojame sveikuoliškus sausainius, kad būtų apie 1,5 cm. aukščio.
  6. Kepame apie 15-20min., kol avižinių dribsnių sausainiai su bananais gražiai parunda.
  7. Prieš valgydami pilnai atvėsinkite.

Klasikiniai Avižiniai Sausainiai

Šis receptas yra tradicinis ir paprastas, tinkantis tiems, kurie nori greitai ir lengvai pagaminti skanius sausainius.

Ingredientai:

  • 150 g minkšto sviesto
  • 150 g rudojo cukraus
  • 2 kiaušiniai
  • 250 g miltų
  • 250 g avižinių dribsnių
  • 2 šaukšteliai kepimo miltelių
  • 1 šaukštelis cinamono
  • ½ šaukštelio kardamono
  • ¼ šaukštelio kvapiųjų pipirų
  • ¼ šaukštelio maltų gvazdikėlių
  • 100 g razinų
  • 50 ml apelsinų sulčių
  • 1 šaukštelio tarkuotos apelsinų žievelės
  • Žiupsnelio druskos

Gaminimas:

  1. Orkaitę įkaitinkite iki 180 °C. Skardą išklokite kepimo popieriumi.
  2. Užmerkite razinas apelsinų sultyse. Taip pat suberkite tarkuotą apelsinų žievelę.
  3. Sviestą išplakite su cukrumi, palaipsniui įmaišykite kiaušinius. Suberkite razinas kartu su sultimis, išmaišykite.
  4. Avižinius dribsnius šiek tiek pasmulkinkite ir sumaišykite su miltais, prieskoniais, druska ir kepimo milteliais. Sudėkite į vieną kiaušinių-sviesto masę ir birius produktus.
  5. Išmaišykite. Šaukštu tešlą dėkite į skardą.
  6. Kepkite, kol lengvai apskrus - apie 10-12 min. Išimkite tik gerai ataušusius sausainius.

Traškūs Avižiniai Sausainiai

Šis receptas skirtas mėgstantiems traškius sausainius su mažiau miltų.

Pagrindiniai ingredientai:

  • Sviestas
  • Cukrus
  • Kiaušiniai
  • Avižiniai dribsniai
  • Miltai (nedaug)

Iškepusius sausainius laikykite atvirus, kad neprarastų traškumo.

Patarimai ir Gudrybės

  • Dribsnių pasirinkimas: Rinkitės stambius, ilgai verdamus dribsnius.
  • Ingredientų įvairovė: Gardinkite sausainius džiovintais vaisiais, riešutais, smulkintu šokoladu, cukatomis.
  • Sviesto alternatyvos: Dalį sviesto keiskite tarkuotomis morkomis, moliūgų tyre, dėkite susmulkintus bananus, tarkuotus obuolius.
  • Miltų alternatyvos: Dalį miltų keiskite iki miltelių sumaltais riešutais.
  • Saldumo reguliavimas: Cukrų sausainiuose galima pakeisti fruktoze arba stevija.
  • Sėklos: Įvairios sėklos - moliūgų, saulėgrąžų, sezamai, kanapės - praturtins maistinėmis medžiagomis ir suteiks skonio.
  • Kepimo laikas: Kepimo laikas priklauso nuo sausainių dydžio.

Svarbu: Traukite iš orkaitės dar minkštus sausainius - vėsdami jie sutvirtės.

Problemų Sprendimas

  • Sausainiai išsileido: Patikrinkite, ar ne per daug sviesto arba cukraus recepte.
  • Sausainiai per saldūs: Sumažinkite cukraus kiekį recepte.

Avižinių sausainių recepto palyginimas

Receptas Privalumai Trūkumai
Sveikuoliški su bananais Be miltų ir kiaušinių, sveikesnis variantas Gali būti mažiau saldūs
Klasikiniai Lengvai pagaminami, tradicinis skonis Daugiau kalorijų
Traškūs Mažai miltų, traškūs Gali trupėti