pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Avižiniai sausainiai: receptai ir patarimai

Avižiniai sausainiai - puikus pasirinkimas prie rytinės kavos puodelio ar malšinant alkio kirminėlį darbo dienai besibaigiant. Tai puikus savaitgalio kepinys, jei norisi kažko skanaus ir greitai - gamyba trunka vos 10 minučių, dar 20 minučių orkaitėje ir šilti kvapnūs sausainiai garuoja. Šie sausainiai traškūs, ne per saldūs. Be to, jie puikiai išsilaiko sandariame inde iki savaitės, tad labai patogu turėti tokį skanėstą po ranka.

Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai - sveiki atvykę!

Avižinių sausainių receptas su razinomis ir prieskoniais

Šis receptas leis jums pasigaminti kvapnius ir skanius avižinius sausainius su razinomis ir prieskoniais. Gaminimas nesudėtingas, o rezultatas - puikus.

Ingredientai:

  • 150 g minkšto sviesto
  • 150 g rudojo cukraus
  • 2 kiaušiniai
  • 250 g miltų
  • 250 g avižinių dribsnių
  • 2 šaukšteliai kepimo miltelių
  • 1 šaukštelis cinamono
  • ½ šaukštelio kardamono
  • ¼ šaukštelio kvapiųjų pipirų
  • ¼ šaukštelio maltų gvazdikėlių
  • 100 g razinų
  • 50 ml apelsinų sulčių
  • 1 šaukštelis tarkuotos apelsinų žievelės
  • Žiupsnelis druskos

Gaminimo eiga:

  1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C. Skardą išklokite kepimo popieriumi.
  2. Užmerkite razinas apelsinų sultyse. Taip pat suberkite tarkuotą apelsinų žievelę.
  3. Sviestą išplakite su cukrumi, palaipsniui įmaišykite kiaušinius.
  4. Suberkite razinas kartu su sultimis, išmaišykite.
  5. Avižinius dribsnius šiek tiek pasmulkinkite ir sumaišykite su miltais, prieskoniais, druska ir kepimo milteliais.
  6. Sudėkite į vieną kiaušinių-sviesto masę ir birius produktus.
  7. Išmaišykite. Šaukštu tešlą dėkite į skardą.
  8. Kepkite, kol lengvai apskrus - apie 10-12 min. Išimkite tik gerai ataušusius sausainius.

Kiti avižinių sausainių receptai ir patarimai

Receptas gana lengvai adaptuojamas ir jei aktualu - gali būti be glitimo, be kiaušinių ir be karvės pieno produktų. Alternatyvas surašau prie naudojamų ingredientų, o jūs jau pasirinkite kaip gaminti pagal savo poreikius ar spintelės turinį. Štai keletas patarimų, kaip galite paįvairinti avižinių sausainių receptus:

  • Gardinkite sausainius džiovintais vaisiais, uogomis, riešutais, smulkintu šokoladu, cukatomis.
  • Dalį sviesto keiskite tarkuotomis morkomis, moliūgų tyre, dėkite susmulkintus bananus, tarkuotus obuolius.
  • Kad būtų gardžiau, dalį miltų keiskite iki miltelių sumaltais riešutais. Puikiai tiks jau gatavi migdolų miltai.
  • Dalį sviesto galite keisti pertrinta varške arba grietine.
  • Cukrų sausainiuose galima pakeisti fruktoze arba stevija. Pakaks 2-3 šaukštelių.
  • Šiuos sausainius galima kepti ir su viso grūdo miltais.
  • Įvairios sėklos - moliūgų, saulėgrąžų, sezamai, kanapės - praturtins maistinėmis medžiagomis ir suteiks skonio.

Sausainių kepimo atmintinė:

  • Rinkitės stambius, ilgai verdamus dribsnius, tokius, kuriuos gaminti reikia 15-20 min.
  • Vidutinis sausainių formavimo dydis - truputį didesni nei graikinis riešutas. Norėdami minkštesnių sausainių, formuokite didesnius rutuliukus, norėdami traškesnių - mažesnius.
  • Sausainius galite apvolioti smulkintuose riešutuose, sėklose.
  • Kepimo laikas priklauso nuo sausainių dydžio.
  • Traukite iš orkaitės dar minkštus sausainius - vėsdami jie sutvirtės.

Avižiniai sausainiai be miltų

Galima kepti avižinius sausainius pagal savo turimą receptą visai be miltų. Ir puikiai gaunasi, visai nesubyra, todėl jeigu norisi mažiau gliuteno miltų galima ir nedėti.

Patarimai ir gudrybės

  • Jei jums (arba ypač jūsų vaikams) sunku pamilti pusrytinę košę, išmėginkite ją kitu pavidalu - avižinių sausainių forma!
  • Iškepusių sausainių neuždengiu. Laikau atvirus, nes kitaip jie praras traškumą. Iškepę sausainiai beveik netrupa.
  • Kepame 180 laipsnių orkaitėje (funkcija: viršus + apačia) 20 min. Pilnai atvėsintus sausainius perkepkite į sandarų indą ir laikykite iki savaitės.
  • Formuojame rutuliukus, juos paspaudžiame, ir kepame iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje apie 15 min.

Avižinių sausainių įvairovė

Avižiniai sausainiai gali būti įvairūs, priklausomai nuo ingredientų ir gaminimo būdo. Štai keletas idėjų, kaip galite eksperimentuoti:

  • Avižiniai sausainiai su bananais: Šakute sutrinkite bananą ir įmaišykite į tešlą.
  • Avižiniai sausainiai su riešutais: Į tešlą įberkite smulkintų riešutų (graikinių, lazdyno, migdolų).
  • Avižiniai sausainiai su džiovintomis uogomis: Į tešlą įmaišykite džiovintų spanguolių, mėlynių ar vyšnių.

Atsiliepimai ir patarimai išbandžiusių receptą

Štai keletas atsiliepimų ir patarimų iš žmonių, kurie jau išbandė avižinių sausainių receptus:

  • "Labai skanu! Aš vietoje paprastų miltų dėjau avižinius miltus, irgi gavos skaniai. Dar apliejau šokoladu!"
  • "Dviguminau receptą, tik cukraus dėjau 150 gr, o sviesto 170 gr. Dėjom smulkintų abrikosų ir anakardžių! Gavosi tobulai skanūs."
  • "Kepiau avižinius sausainius pagal savo turima receptą visai be miltų. Ir puikiai gaunasi, visai nesubyra, todėl jeigu norisi mažiau gliuteno miltų galima ir nedėti."

Tikimės, kad šis straipsnis padės jums iškepti pačius skaniausius avižinius sausainius! Skanaus!