pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Vistienos blauzdelės receptas

Vieno indo vištiena keptuvėje su pievagrybiais ir grietinėlės padažu

Puikus pasirinkimas, kai norisi vakarienę pagaminti greitai, paprastai ir labai skaniai. Ant stalo tokį patiekalą galite patiekti iškart su keptuve – lai kiekvienas į savo dubenėlį deda po porą šaukštų bulvių košės ir po vištienos kepsnį, kurį galima aplieti tiek padažo, kiek tik norisi.

Nuotrauka Ⓒ Asta, Saulėta virtuvė

Paruošimo būdas:

  1. Blauzdeles gerai nuplauti ir nusausinti severetėlių pagalba.
  2. Blauzdeles įtrinkite druska, juodaisiais pipirais ir paprika. Palikite marinuotis 30 minučių.
  3. Keptuvėje gerai įkaitinkite aliejų. Sumažinkite temperatūrą iki vidutinės ir įdėkite blauzdeles. Kepkite neuždengę, kol blauzdelės pagels (iki 10–12 min.).
  4. Apverskite blauzdeles ir kepkite dar apie 8-10 minučių, kol pagels.

Keptos vištienos blauzdelės yra paruoštos.

Blauzdelių kepimas orkaitėje

Svarbų vaidmenį atlieka marinatas, kuriame marinuosite vištienos blauzdeles. Tačiau net paprasčiausias pipirų, druskos ir kitų prieskonių marinatas duos puikių rezultatų. Atkreipkite dėmesį, kad blauzdelės turėtų būti kepamos tik gerai įkaitintame aliejuje. Kepimo laikas vištienos blauzdelių yra maždaug 20 minučių. Kepdami neuždenkite keptuvės dangčiu. Keptas vištienos blauzdeles patiekite su daržovių salotomis, bulvėmis ar virtais ryžiais – bus skanu.

Ingredientai:

  • Vištienos blauzdelės;
  • Aliejus;
  • Malta saldi paprika;
  • Malti juodieji pipirai;
  • Druska.

Kiek kepti vištienos blauzdeles?

Vištienos blauzdelių kepimo laikas ant keptuvės priklauso nuo jų dydžio.

  • Mažoms kulšelėms iškepti prireiks 20-25 minučių.
  • Vidutinio dydžio kojeles reikia kepti 25-30 minučių.
  • Didelės blauzdos kepamos 30–40 minučių.

Kepimo procesą sudaro 2 etapai. Pirmiausia kepkite blauzdeles ant stiprios ugnies iš abiejų pusių 10 minučių. Tada sumažinkite ugnį iki vidutinės ir kepkite vištieną dar 15-20 minučių.