pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Klasikinės Itališkos Salotos su Perlinėmis Kruopomis: Receptas

Šiek tiek rytietiškos virtuvės - japonų nacionalinis patiekalas iš ryžių ir žuvies. Vasariškai gaivios, pikantiško skonio salotos. Mūsų šventės jau senai pavirto į balius skrandžiui. Toks vaisių asorti - tikra stalo puošmena.

Perlinės Kruopos: Žemaičių Tradicija

Žemaitijoje gruce (priklauso kurioje dalyje) vadinama ir perlinių kruopų košė, ir perlinių kruopų košė su žirniais arba bulvėmis, ir pieniška sriuba su perlinėmis kruopomis.

Mirkalas (Padažas): Tradicinis Skonis

Tradicinis mirkalas (padažas) daromas iš lašinukų arba šoninės.

Mirkalo Ingredientai:

  • 200 g vytintos lašišos
  • 1 didelis svogūnas
  • 2 v.š.

Mirkalo Gaminimas:

Mirkalui smulkiai supjaustykite svogūnus ir juo pakepinkite ant nedidelės ugnies, kol gražiai apskrus. Tada suberkite miltus ir dar šiek tiek pakepinkite. Supilkite pieną, suberkite smulkintą lašišą, paskaninkite druska ir pipirais. Nuolat maišykite.

Perlinių Kruopų Paruošimas

Perlinės kruopos verda ilgai, todėl jas geriausia mirkyti vandenyje per naktį ir tik tada virti arba... Pamerkite vandenyje (kad visiškai apsemtų) ir palaikykyte 20 min. Tada vandeniu apsemtas kruopas užvirkite (jei reikia, dar įpilkite vandens) ir pavirkite 20 min. Išjunkite ir palikite uždengtus 1 val. Po valandos įpilkite į puodą su kruopomis šiek tiek vandens ir pieną.

Kiti Patiekalai ir Užkandžiai

Svarstote, ką paruošti gardžiau ir sočiau vėlyviesiems pusryčiams? Tortilijų užkandis su sūriu tinkamas valgyti kaip užkandis, su mėgstamu padažu. Ieškote per porą minučių paruošiamo, bet šeimai ir svečiams tikrai labai patiksiančio užkandžio recepto? Šis lengvai pagaminamas padažas puikiai tinka prie vištienos, žuvies. Labai skanus ir natūralūs lydytas sūrelis be jokių „nepažįstamų“ priedų.

Sriuba su Perlinėmis Kruopomis ir Ginkmedžio Sėklomis

Paprasta, tačiau pakankamai soti ir labai skani sriuba puikiai tiks pietums ar vakarienei. Jeigu norite patys išbandyti receptą su ginkmedžio sėklomis, siūlome išbandyti šį paprastą sriubos variantą.

Ingredientai:

  • Višta: 1 vnt.
  • Lotoso sėklos: 12 vnt.
  • Ginkmedžio sėklos: 10 vnt.
  • Imbieras: 1 valg. š.
  • Ryžių vynas: ¼ arb. š.
  • Cukrus, balti pipirai, druska: ¼ - ½ arb. š.

Gaminimo Eiga:

  1. Nuplaukite vištą ir supjaustykite ją maždaug 5×5 cm dydžio gabalėliais.
  2. Išmirkykite juos dideliame puode, pilname šalto vandens (mirkykite 30-60 minučių). Per tą laiką dukart pakeiskite vandenį.
  3. Į vidutinio dydžio puodą sudėkite kubeliais supjaustytus vištienos gabaliukus, smulkintą gabalėlį imbiero ir supilkite ryžių vyną. Kaitinkite turinį ant didelės ugnies tol, kol šis užvirs. Tada palaikykite dar apie 5-10 minučių.
  4. Po valandos suberkite lotoso sėklas, ginkmedžio sėklas ir perlines kruopas.
  5. Padidinkite ugnį iki vidutinės. Virkite tol, kol sriuba užvirs.
  6. Likus dešimčiai minučių iki sriubos patiekimo, įberkite cukraus, baltųjų pipirų ir druskos.

Laikas

Veikla Trukmė
Perlinių kruopų mirkymas 20 min.
Perlinių kruopų virimas 20 min.
Perlinių kruopų brinkinimas 60 min.