pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Vištiena apvoliota dribsniuose: traškus ir skanus receptas

Ar ieškote greito, paprasto ir skanaus patiekalo, kuris patiktų visai šeimai? Išbandykite vištieną, apvoliotą dribsniuose! Šis receptas puikiai tinka tiek kasdieniam pietums, tiek šventiniam stalui.

Ingredientai:

  • Vištienos krūtinėlė: 2 vnt. (0,5 kg)
  • Prieskoniai: (paprikos milteliai, česnakų granulės, juodieji pipirai, druska ar kiti mėgstami)
  • Alyvuogių aliejus
  • Kiaušinis: 1-2 vnt.
  • Miltai
  • Kukurūzų dribsniai

Gaminimo eiga:

  1. Supjaustykite vištieną juostelėmis. Vaizdo įraše vištiena supjaustyta apie 3 cm pločio ir 8-10 cm ilgio juostelėmis.
  2. Dėkite prieskonius, užpilkite aliejumi. Viską gerai išmaišykite ir leiskite pasimarinuoti.
  3. Į atskirus dubenėlius įpilkite miltų, plaktą kiaušinį ir smulkintus kukurūzų dribsnius. Kukurūzų dribsnius susmulkinti galima maišelyje su kočėlu.
  4. Vištienos juosteles apvoliokite miltuose, tada kiaušinyje ir kukurūzų dribsniuose.
  5. Kepti 190 laipsnių temperatūroje apie 10 min. Laikas gali šiek tiek skirtis priklausomai nuo gruzdintuvės modelio.
  6. Pateikti su pomidorų, česnakiniu, saldžiarūgščiu ar kitu mėgstamu padažu.

Patarimai ir variacijos:

  • Marinatas: B. Nicholson rekomenduoja valandą ar dvi plonai supjaustytą vištieną pamarinuoti kefyre. Jis suteiks drėgmės, reikalingos tam, kad prie mėsos lengviau prikibtų kukurūzų dribsniai.
  • Kepimas orkaitėje: Vištieną apie 15 minučių su vėjelio funkcija kepkite 160-170 laipsnių orkaitėje.
  • Patiekimas: Prie vištienos pagaminkite Amerikoje itin populiarias salotas „Chop sallad“, kitaip - kapotas salotas.
  • Sveikesnis variantas: Kai galite, visada stenkitės rinktis kuo kokybiškesnius ir sveikesnius produktus. Drąsiai rinkitės Vilniaus Paukštyno vištieną - tai 100% lietuviška šviežia vištiena užauginta be antibiotikų.

Vištienos kepsneliai su avižiniais dribsniais:

Jei norite išbandyti kitokį variantą, galite pasigaminti vištienos kepsnelius su avižiniais dribsniais.

Reikės:

  • 0,5 kg maltos vištienos (naudojau vištienos krūtinėlių ir šlaunelių mėsos faršą)
  • 3 v. š. avižinių dribsnių
  • Maždaug 0,5 stiklinės pieno
  • 1 kiaušinio
  • Vištienos prieskonių
  • Svogūno
  • Prieskoninių žolelių (naudojau džiovintus špinatus)
  • Pipirų ir druskos
  • Aliejaus kepti

Kaip gaminti:

  1. Avižinius dribsnius užpilkite pienu ir palikite 20-30 min.

Kodėl verta gaminti šį patiekalą?

Pirma ir svarbiausia - taip paruoštą vištieną dievina vaikai. Skonis išties mėgstamas, tad labai tikėtina, kad taip paruoštą vištieną valgys visi šeimos nariai. Toliau - su skaniu padažu suderintos traškios vištienos juostelės gali būti skanus užkandis arba maistinga vakarienė, jei šalia patiektas garnyras, salotos ir padažas. Galiausiai, tai dar ir puikus pagalbininkas kelioms dienoms į priekį - su tokia vištiena skanu ruošti salotas, suktinukus, sumuštinius, makaronus ir t.t.

Marinato pavyzdys:

  • 1/2 a.š. paprikos miltelių
  • 1/2 a.š. česnako granulių
  • 1/2 a.š. juodųjų pipirų
  • 1/8 a.š. druskos
  • 1 v.š. alyvuogių aliejaus

Dedame vištieną, išmaišome. Apdengiame maistine plėvele, dedame į šaldytuvą ir marinuojame kelias valandas arba per naktį. Receptas gana paprastas, patiekalas lengvai ir greitai paruošiamas. Kepsneliai labai skanūs, minkšti ir sultingi.