Ar ieškote greito, paprasto ir skanaus patiekalo, kuris patiktų visai šeimai? Išbandykite vištieną, apvoliotą dribsniuose! Šis receptas puikiai tinka tiek kasdieniam pietums, tiek šventiniam stalui.
Ingredientai:
- Vištienos krūtinėlė: 2 vnt. (0,5 kg)
- Prieskoniai: (paprikos milteliai, česnakų granulės, juodieji pipirai, druska ar kiti mėgstami)
- Alyvuogių aliejus
- Kiaušinis: 1-2 vnt.
- Miltai
- Kukurūzų dribsniai
Gaminimo eiga:
- Supjaustykite vištieną juostelėmis. Vaizdo įraše vištiena supjaustyta apie 3 cm pločio ir 8-10 cm ilgio juostelėmis.
- Dėkite prieskonius, užpilkite aliejumi. Viską gerai išmaišykite ir leiskite pasimarinuoti.
- Į atskirus dubenėlius įpilkite miltų, plaktą kiaušinį ir smulkintus kukurūzų dribsnius. Kukurūzų dribsnius susmulkinti galima maišelyje su kočėlu.
- Vištienos juosteles apvoliokite miltuose, tada kiaušinyje ir kukurūzų dribsniuose.
- Kepti 190 laipsnių temperatūroje apie 10 min. Laikas gali šiek tiek skirtis priklausomai nuo gruzdintuvės modelio.
- Pateikti su pomidorų, česnakiniu, saldžiarūgščiu ar kitu mėgstamu padažu.
Patarimai ir variacijos:
- Marinatas: B. Nicholson rekomenduoja valandą ar dvi plonai supjaustytą vištieną pamarinuoti kefyre. Jis suteiks drėgmės, reikalingos tam, kad prie mėsos lengviau prikibtų kukurūzų dribsniai.
- Kepimas orkaitėje: Vištieną apie 15 minučių su vėjelio funkcija kepkite 160-170 laipsnių orkaitėje.
- Patiekimas: Prie vištienos pagaminkite Amerikoje itin populiarias salotas „Chop sallad“, kitaip - kapotas salotas.
- Sveikesnis variantas: Kai galite, visada stenkitės rinktis kuo kokybiškesnius ir sveikesnius produktus. Drąsiai rinkitės Vilniaus Paukštyno vištieną - tai 100% lietuviška šviežia vištiena užauginta be antibiotikų.
Vištienos kepsneliai su avižiniais dribsniais:
Jei norite išbandyti kitokį variantą, galite pasigaminti vištienos kepsnelius su avižiniais dribsniais.
Reikės:
- 0,5 kg maltos vištienos (naudojau vištienos krūtinėlių ir šlaunelių mėsos faršą)
- 3 v. š. avižinių dribsnių
- Maždaug 0,5 stiklinės pieno
- 1 kiaušinio
- Vištienos prieskonių
- Svogūno
- Prieskoninių žolelių (naudojau džiovintus špinatus)
- Pipirų ir druskos
- Aliejaus kepti
Kaip gaminti:
- Avižinius dribsnius užpilkite pienu ir palikite 20-30 min.
Kodėl verta gaminti šį patiekalą?
Pirma ir svarbiausia - taip paruoštą vištieną dievina vaikai. Skonis išties mėgstamas, tad labai tikėtina, kad taip paruoštą vištieną valgys visi šeimos nariai. Toliau - su skaniu padažu suderintos traškios vištienos juostelės gali būti skanus užkandis arba maistinga vakarienė, jei šalia patiektas garnyras, salotos ir padažas. Galiausiai, tai dar ir puikus pagalbininkas kelioms dienoms į priekį - su tokia vištiena skanu ruošti salotas, suktinukus, sumuštinius, makaronus ir t.t.
Marinato pavyzdys:
- 1/2 a.š. paprikos miltelių
- 1/2 a.š. česnako granulių
- 1/2 a.š. juodųjų pipirų
- 1/8 a.š. druskos
- 1 v.š. alyvuogių aliejaus
Dedame vištieną, išmaišome. Apdengiame maistine plėvele, dedame į šaldytuvą ir marinuojame kelias valandas arba per naktį. Receptas gana paprastas, patiekalas lengvai ir greitai paruošiamas. Kepsneliai labai skanūs, minkšti ir sultingi.