pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Gardus pyragas su paslaptimi: receptas, kuriam neatsispirs jūsų artimieji

Anot Renatos, receptas paprastas, o rezultatas būna visada tas pats - visos pyrago paragavusios tetos pamiršta savo dietas ir prašo pasidalyti paslaptimi, kaip iškepti tokį pyragą, o dėdės, šelmiškai merkdami akį, prašo dar vienos porcijos. Šis paprastas, bet nepaprastai skanus pyragas sukurtas su meile, laukdamas sūnaus.

Pyrago ingredientai

Pyragui reikės:

  • 2 pakelių sausainių. Renata naudojo „Tapu tapu“ sausainius, bet galima rinktis ir kitus, pavyzdžiui, „Gaidelį“.
  • 130-150 g sviesto. Galima dėti ir margariną.
  • 4 kiaušinių
  • 4-5 citrinų
  • 1 indėlio kondensuoto pieno
  • 4 šaukštų cukraus

Gaminimo eiga

  1. Dideliame inde sutrupinkite sausainius.
  2. Sudėkite kambario temperatūros sviestą. Jeigu jis ką tik išimtas iš šaldytuvo, galite trumpam įdėti į mikrobangų krosnelę. Tik nepersistenkite. Reikia ne skysto, bet minkšto sviesto.
  3. Sausainių trupinius sumaišykite su sviestu ir gerai išminkykite.
  4. Išklokite šią masę skardoje (Renata naudoja silikoninę, nes tokia jai labiausiai patinka) ir 10 minučių kepkite iki 170-180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.
  5. Kol kepa padas, paruoškite įdarą.
  6. Atskirkite kiaušinių trynius nuo baltymų. Trynius paplakite 2-3 minutes ir supilkite kondensuotą pieną.
  7. Dar apie minutę paplakite.
  8. Nuo dviejų citrinų nutarkuokite žievelę ir sukratykite į gautą masę.
  9. Likusias citrinas perpjaukite pusiau ir išspauskite sultis. Jas supilkite į įdarą ir išmaišykite.
  10. Ant truputį pravėsusio pado supilkite geltoną įdarą ir dešimčiai minučių pašaukite į iki 170-180 laipsnių įkaitintą orkaitę.
  11. Liko paruošti pyrago viršų.
  12. Į kiaušinių baltymus suberkite cukrų ir plakite plakikliu tol, kol apvertus dubenį masė neiškris.
  13. Visa šia balta mase apdėkite jau iškepusį pyragą ir vėl kepkite 8-10 minučių, nepamiršdami prižiūrėti, kad neperkaistų.

Sunkiausia, pasak Renatos, išlaukti, kada bus galima šį skanėstą valgyti.

Obuolių pyragas - puikus pasirinkimas

Obuolių pyragaičiai yra vienas iš ankstyviausių vaisių kepinių žmonijos istorijoje. Faktas yra tas, kad obuoliai daugeliui žmonių visada buvo įperkami vaisiai. Todėl žmonės nuolat eksperimentavo su obuoliais. Kepiniai su obuoliais gavosi puikūs. Dėl šios priežasties dabar yra daugiau nei 10 000 pyragų su obuolių įdaru receptų.

Jungtinėse Valstijose pirmieji naujakuriai dažnai valgydavo tik obuolių pyragus. Todėl Amerikoje toks pyragas yra nacionalinis patiekalas.

Obuolių pyrago ingredientai

Tešlos ingredientai:

  • Miltai - 300 g
  • Cukrus - 2 šaukštai
  • Kepimo milteliai - 1 šaukštelis
  • Druska - žiupsnelis
  • Sviestas - 150 g
  • Kefyras - 100 g

Užpildo ingredientai:

  • Obuolys - 4 vnt.
  • Kiaušinis - 1 vnt.
  • Cukrus - 150 g
  • Grietinė - 300 g
  • Miltai - 60 g

Obuolių pyrago gaminimo eiga

  1. Miltus persijokite į gilų indą, sumaišykite su cukrumi, kepimo milteliais ir druska.
  2. Į birius produktus įpilkite minkšto sviesto ir minkykite rankomis.
  3. Į kreminį mišinį supilkite kefyrą ir užminkykite minkštą, šiek tiek lipnią tešlą.
  4. Tešlą surenkame į bandelę, uždengiame celofanu ir paliekame 15-20 min.
  5. Šiuo metu įdarui nulupkite obuolius ir išimkite ankštis. Obuolius supjaustykite mažais gabalėliais.
  6. Kiaušinį sumaišykite su cukrumi ir grietine, į mišinį įsijokite miltus.
  7. Kepimo formą ištepkite sviestu.
  8. Tešlą dėkite į skardą ir uždenkite dugną bei šonus. Pirmiausia į tešlos ertmę sudėkite obuolių gabalėlius, tada supilkite grietinėlę.
  9. Tepkite pyrago paviršių kremu. Pyragą kepkite 180 laipsnių temperatūroje 35-40 minučių.
  10. Iškepus pyragą reikia leisti šiek tiek atvėsti.

Moliūgų pyragas

Jums reikės:

  • 200-300 gramų moliūgo
  • 4 kiaušinių
  • 150 gramų cukraus
  • 200 gramų miltų
  • 150 gramų sviesto arba kepinių margarino
  • 1 a.š. kepimo miltelių
  • 2-3 saujų grūstų graikinių riešutų

Paruošimas:

  1. Ištirpinkite sviestą ir supilkite jį į dubenį. Į jį įmuškite visus kiaušinius ir cukrų.
  2. Masę gerai išmaišykite, sudėkite miltus ir kepimo miltelius.
  3. Kuo smulkiau sutarkuokite moliūgą ir sudėkite į tešlą.
  4. Grūstuvu sugrūskite graikinius riešutus ir taip pat juos sudėkite į visą masę.
  5. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių.
  6. Paruoštą pyrago tešlą dėkite į pasirinktą kepimo formą (nurodytam kiekiui tinka 26-28 cm kepimo forma, kad pyragas būtų pakankamai aukštas) ir kepkite apie 40-45 minutes.

Klausite, kur slypi paslaptis? Visa esmė - smulkinti graikiniai riešutai, kurie šiam pyragui suteikia puikų aromatą ir labai rudenišką prieskonį.