Ko reikės vištienos sultiniui
- 4 vištienos šlaunelės
- 1 bulvė
- 1 svogūnas
- 1 nedidelė morka
- 1 mažas salieras
- Lauro lapas, pipirai, džiovintos žolelės, druska
- Apie 2 litrus vandens
- Kad sriuba nebūtų per riebi, nuimkite vištienos šlaunelių odą. Tik tada suberkite į pasūdytą vandenį, į kurį įmeskite lauro lapelį, kelis pipirų žirnelius, svogūnus, morkas ir salierą.
- Leiskite šlaunims iškepti. Virimo metu pašalinkite ant paviršiaus susidariusias putas. Taip gausite gražiai skaidrų sultinį.
- Virkite apie 25 minutes.
- Kol verda sriuba, paruoškite bulvę, kurią nulupkite ir supjaustykite mažais kubeliais.
- Dabar atėjo laikas perkošti sriubą. Sultinį supilkite atgal į išplautą puodą ir suberkite į jį pjaustytas bulves.
- Vištieną nukaulinkite, morką galite smulkiai sutarkuoti arba supjaustyti mažais kubeliais. Viską dedate į sultinį ir leidžiate virti, kol bulvės suminkštės.
- Sultinį galite gardinti džiovintomis žolelėmis – salierais ar petražolėmis, laiškiniais česnakais, česnakais.
- Kai bulvės išvirs, į sultinį suberkite makaronus ir išvirkite.
- Dabar sriuba paruošta patiekti. Kadangi jame yra ir mėsos gabaliukų, ir mėsos sultinio, kartu su kepiniais bus lengva vakarienė ar pietūs.
Patiko? Pasidalink! Ačiū.
Kremiškas vištienos troškinys su bulvėmis ir daržovėmis
Kremiškas, malonaus, švelnaus skonio troškinys nuostabiems pietums. Vištienos ir daug daržovių kupinas patiekalas, kuris tobulas vienas arba šalia tinka ryžiai ar duonos riekelė. Vištiena jam tinka tiek šviežia, tiek galite panaudoti virtos, keptos ar rūkytos likučius arba ją pakeisti kita mėsa ar kumpio gabalėliais.
Nuotrauka Ⓒ Nuotrauka Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijaiStipriausias vištienos sultinys pagal močiutės receptą!
Sriubos mėsa naudojama mėsos sultiniui, kuris dažniausiai būna prastesnės kokybės. Suprantama, kad tikra nugarinė – gėda sriubai. Dažnai virėjai siekia vištienos, kurioje yra visaverčių baltymų, mažesnis riebalų kiekis ir vitaminų bei mineralų atsargos . Į sriubą įdėjus bulvių ar makaronų, gaunamas sotus sultinys, kurį nesunkiai panaudosite kaip lengvus pietus. Galite paruošti pagal toliau pateiktą receptą.
Makaronai su vištiena ir citrininiu padažu
Jei citrinos ir makaronų derinys jums skamba neįprastai, pažadame, taip bus tik iki pirmo šių itin kremiškų makaronų kąsnio. Jų skonio ypatingumas - būtent švelni citrinos nata, kurią Bešamelio tipo padažui suteikia žievelė ir truputis sulčių. Valgantys tikriausiai net nesupras, kas duoda padažui to gurmaniškumo, bet mėgausis kiekvienu kąsneliu. Beje, jei grietinėlės po ranka neturite, ją galite keisti pienu. Tokiu atveju padažui sviesto naudokite šiek tiek daugiau (idealu, dvigubai daugiau). Jei norite spalvingiau, papildomai į makaronus tinka įmaišyti žaliųjų žirnelių, špinatų, brokolių ar kitų švelnaus skonio daržovių.
Nuotrauka Ⓒ Dovilė, BeDietu.ltVištienos sultinys – žydiškas antibiotikas
Vištienos sultinys – tai patiekalas, kuris gali pakeisti kiaulių gripo vakciną ir tapti puikiu vaistu kovojant su šia liga. Nuo seno vištienos sultinys buvo žinomas kaip „žydiškas penicilinas“ arba „natūralus antibiotikas“. Jei į Google paieškos sistemą anglų kalba įvesite žodžius „kiaulių gripas“ ir „vištienos sultinys“, pamatysite ką pasaulis mąsto apie šiuos du dalykus. Ekrane pasirodę 100 000 citatų neleis suabejoti, kad tarp jų yra ryšys. Tai daugumoje pasveikusių pacientų patarimai kaip vištienos sultinio pagalba greičiau išsigydyti nuo užklupusio kiaulių gripo. Jūs sužinosite, kad vištienos sultinys stiprina imuninę sistemą, kovoja su virusais ir gelbsti nuo įvairiausių negalavimų.
Štai „medicininio vištienos sultinio“ receptas. Jei norite pasigaminti tikrą „vaistą“, teks tiksliai laikytis instrukcijų, neimprovizuoti ir nieko papildomai nepridėti. Žinoma, teks paplušėti, tad apsišarvuokite kantrybe.
Viščiukas sultiniui turi būti šviežias. Manevrams čia nėra vietos – šaldyta mėsa kokybiškam sultiniui netiks. Teks kruopščiai nupjaustyti odos perviršį ir visus riebalus – jie nieko gero skoniui ir kokybei neduos. Vanduo – pats svarbiausias sriubos ingredientas po paties viščiuko – turi būti itin švarus ir tyras. Geriausia naudoti mineralinį vandenį. Sultinį virti reikės labai lėtai, neleidžiant jam kunkuliuoti, o silpnai troškintis.
2 švieži viščiukai (3 kg), sukapoti į 4 ar 8 dalis, išvalyti, nupjaustytas odos ir riebalų perteklius
½ kg viščiukų sparnelių, išvalytų kaip aprašyta aukščiau
5 litrai mineralinio vandens
½ kg morkų, nuluptų ir supjaustytų į 4 dalis
2 vidutiniai svogūnai, nuplauti (kartu su lukštu), perpjauti perpus
4 stiebeliai salierų (kartu su lapais), perpjauti perpus
10 šakelių šviežių petražolių
1 petražolės šaknis, nulupta
2 porai, perpjauti į 4 dalis
1 galvutė salotų (ledinių arba romėniškų), padalinta į lapelius ir užplikinta (1 min) verdančiu vandeniu
2 lauro lapeliai
Šviežių susmulkintų krapų pateikimui
Kai sultinys bus skaidrus, sudėkite likusius ingredientus, išskyrus salotas ir krapus. Padidinkite ugnį ir pamažu vėl užvirinkite sultinį. Tada vėl sumažinkite ugnį iki minimumo. Kai sriuba pradės tolygiai, bet silpnai burbuliuoti, paviršių užklokite salotų lapais: taip apsaugosite sriubą nuo išgaravimo ir pervirimo. Puodą uždenkite, palikdami mažą tarpelį. Virinkite apie keturias valandas.
Vaistai nuo peršalimo
Šis gėrimas skirtas tik pajutus peršalimo simptomus, jau sergant jis nepadeda.
Užsiplikome arbatą, į ją įdedame medaus, išspaudžiame citrinos sultis ir supilame brendį. Viską gerai išmaišome.
Paruoštą gėrimą išgeriame karštą ir gulamės į lovą.
