padažas prie kotletų
Paruošimas: 30 min Porcijos: 6 Šis džiovintų grybų padažas iš baravykų (galite keisti pievagrybiais), pagamintas su grietinėle, mano šeimai itin tinka prie pačių įvairiausių mėsos kepsnių. Net ir tas įprastas, kartais jau kiek pabodęs karbonadas ar mėsos kepsnys atgyja visai naujomis bei kitokiomis, dar neskanautomis skonio gamomis. Taipogi toks padažas tinka ir prie įvairių vištienos … Skaityti toliau
Paprastas padazas kotletams
Tandoori vištienos iešmeliai karšto oro gruzdintuvėje (arba orkaitėje)Brokolių, kalafiorų ir šoninės salotosAtsiųsk savo receptąPatiekalo tipasValentino dienaiValgome sveikiau!ApkepaiBlynai, vafliaiDesertaiGėrimaiGėrimai su alkoholiuKaršti patiekalaiKonservuoti patiekalaiKošės, tyrėsKremai ir padažaiPicosPyragai, kepiniaiSalotos, mišrainėsGarnyraiSriubosSumuštiniaiTroškiniaiUžkandžiaiPagr. ingredientasAvienaBulvėsDaržovėsGrybaiJautienaKiaulienaKiaušiniai ir pieno produktaiMiltai ir kruoposSojaVeršienaVaisiai ir uogosŽvėrienaPaukštienaMakaronaiŠokoladasŽuvis ir jūros gėrybėsRiešutaiProgaUžgavėnių idėjosMamos dienos skanėstaiTėvelių dienaiVelykiniai patiekalaiValentino dienaiKalėdų patiekalaiKūčių patiekalaiGimtadienio patiekalaiJoninių skanėstaiHelovinasNaujiesiems MetamsVestuviniai patiekalaiPyragų dienaPasaulio virtuvėAirijos virtuvėAmerikos virtuvėAnglijos virtuvėArgentinos virtuvėArmėnijos virtuvėAustrijos virtuvėBaltarusijos virtuvėBrazilijos virtuvėBulgariška virtuvėDanijos virtuvėGraikijos virtuvėGruzijos virtuvėIndijos virtuvėIspanijos virtuvėItalijos virtuvėJaponijos virtuvėKinijos virtuvėKorėjiečių virtuvėLenkijos virtuvėLietuvos virtuvėMaroko virtuvėMeksikos virtuvėNorvegiška virtuvėOlandijos virtuvėPrancūzijos virtuvėRusijos virtuvėŠvedijos virtuvėŠveicarijos virtuvėSlovakijos virtuvėSuomių virtuvėTailando virtuvėTibeto virtuvėTotorių virtuvėTurkijos virtuvėUkrainos virtuvėVengrijos virtuvėVokietijos virtuvėLatvijos virtuvėČekų virtuvėPagal paiešką: “padazas kotletams troskinti” rasta receptų 1000Paprasti kotletai troškinti morkų padažePadažas kotletams ir kitiems mėsos patiekalams
Paprastas baltas padažas su svogūnais
Šiandien noriu su Jumis pasidalinti labai paprastu baltu padažu su svogūnais. Iki šiol buvau įsitikinusi, kad tokį padažą žino visi, bet vieną kartą kai pavaišinau draugės, pasirodė, kad jos tokio tikrai negamina (sakė, kad svogūnų niekada nededa). Ir labai išgyrė tokį skonį. Tad nusprendžiau parodyti, kaip galima nesunkiai paruošti skanų padažą.
Beje, kelis variantus, kaip ruošti baltą padažą jau rodžiau, tarp jų:
– baltas padažas su grietinėle;
– baltas padažas su grietine;

Receptui reikės:
- svogūnai
- pienas
- miltai
- mėgstami prieskoniai
- Pradžioje smulkiai supjaustyk svogūnus (įmantresniam variantui galite pridėti ir pievagrybių, dažnai labai tinka, bet šį kartą rodau patį paprasčiausią savo variantą) ir apkepkite juos keptuvėje. Gali kepti aliejuje ar svieste, didelio skirtumo nėra.
- Bekepant užbarstyk mėgstamų prieskonių (aš įprastai mėgstu pridėti baziliko arba kitų žolelių, jeigu padažas tiekiamas prie vištienos patiekalų – labai tinka karis).
- Bebaigiant kepti svogūnams (arba svogūnams ir pievagrybiams, arba kitiems priedams) užbarstyk keltą šaukštų miltų.
- Viską maišydamas apkepink ir pilk pieną. Pieno kiekis priklausys nuo to, kokio tirštumo padažo norisi, tad geriau pradžioje įpilti kiek mažiau ir po to dar kartą įpilti, nei iš karto persistengti. Tik turėk omenyje, kad paskui padažas dar šiek tiek tirštės savaime.
- Palauk, kol pienas užverda, vis pamaišydamas. Štai ir padažas paruoštas.
- Tiek ir skanauk!

Padažas kotletams
Sultingi ir kvapnūs kotletai, o su mėgstamu garnyru – kas gali būti skaniau už šį patiekalą. O jei į kotletus įpilsite skanaus padažo, eilinė vakarienė pavirs tikra švente kūnui ir sielai. Manau, kad beveik visi labai mėgsta kotletus ir gamina juos gana dažnai, tačiau jei norite, kad skonis būtų ryškesnis ir sodresnis, papasakosiu, kaip paruošti padažą kotletams. Toks nedidelis priedas ne tik pagerins bet kokių kotletų skonį, bet ir išgelbės jus nuo situacijos, jei jie pasirodys šiek tiek sausi. Padažui yra daug įvairių variantų, bet čia aš jums siūlau savo mėgstamą klasikinį padažo kotletams receptą, kuriame kaip pagrindinius ingredientus naudojame pomidorų pastą ir svogūnus, bet prieskonius galite rinktis pagal savo skonį.
Paskirtis: Padažų receptaiReceptai pagal ingredientus: # Daržovės / # MiltaiReklama
Paprastas padazas kotletams
Minkšti ir purūs varškėčiai - tarsi bandelės!Varškės patiekalaiLengvai ir greitai paruošiami traškūs vištienos sparneliai kepti orkaitėjePatiekalai iš vištienos ir paukštienosSkanios ir sultingos mėsos marinatas (vištienai; jautienai; kiaulienai; kalakutienai)Marinatai / Kompotai / Uogienes / Vakavimas20 naudingų patarimų daržininkams ir sodininkamsNaudingi patarimai jūsų virtuvėjeKalafiorų salotos su sojos padažuDaržovių patiekalų receptai / Salotų, mišrainių receptaiSaulės pica su kumpiu, feta, mocarela ir vyšniniais pomidoraisMakaronų ir picos patiekalų receptaiVeganiški "sūrio" pyragėliai ValentinuiDesertų receptai / Vegetariški / Veganiški patiekalaiPupelių ir baklažanų troškinys be glitimoDaržovių patiekalų receptai / Vegetariški / Veganiški patiekalai