Padažas kotletams
Sultingi ir kvapnūs kotletai, o su mėgstamu garnyru – kas gali būti skaniau už šį patiekalą. O jei į kotletus įpilsite skanaus padažo, eilinė vakarienė pavirs tikra švente kūnui ir sielai. Manau, kad beveik visi labai mėgsta kotletus ir gamina juos gana dažnai, tačiau jei norite, kad skonis būtų ryškesnis ir sodresnis, papasakosiu, kaip paruošti padažą kotletams. Toks nedidelis priedas ne tik pagerins bet kokių kotletų skonį, bet ir išgelbės jus nuo situacijos, jei jie pasirodys šiek tiek sausi. Padažui yra daug įvairių variantų, bet čia aš jums siūlau savo mėgstamą klasikinį padažo kotletams receptą, kuriame kaip pagrindinius ingredientus naudojame pomidorų pastą ir svogūnus, bet prieskonius galite rinktis pagal savo skonį.
Paskirtis: Padažų receptaiReceptai pagal ingredientus: # Daržovės / # MiltaiReklamaŠis Ritos kotletų receptas niekada nenuvils: paprasta, greita ir skanu
Receptai
„Kas čia tokio iškepti kotletus ? Ir aš taip pagalvojau. Bet nugalėta smalsumo, išbandžiau šį socialiniuose tinkluose sklandantį kotletų receptą. Šie kotletai vadinami daniškais. Kodėl daniškais, nesigilinau, bet būtų įdomu sužinoti. Daug nerašysiu, tik pasakysiu, kad jie tikrai nerealaus skonio. Minkšti, purūs ir labai gardūs. Būtinai išbandykite. Nusivilti neteks“, – rašo tinklaraščio „Ritos receptai“ autorė.
Jums reikės: 1 kg maltos mėsos (galima naudoti kiaulieną pusiau su jautiena); 2 per burokinę tarką sutarkuotų svogūnų; 2 kiaušinių; 0,4 l pieno; 6 v.š. miltų; druskos; pipirų.
Padažui: 200 ml riebios grietinėlės; 150 ml sultinio; pundelio krapų; druskos; pipirų; 1 nedidelio svogūno; 1 morkos.
Maltą mėsą išmaišome su visais nurodytais ingredientais. Masė bus gana skystoka. Palaikome apie 1 val.
Po valandos mėsos masė sutvirtės. Įkaitinkite keptuvę su aliejumi ir tiesiog šaukštu arba šlapiomis rankomis formuokite kotletus. Apkepkite iš abiejų pusių iki gražiai apskrus.
Apkeptus kotletus dėkite į puodą, pilkite grietinėlę, sultinį, druską, pipirus, smulkintą svogūną, tarkuotą morką. Troškiname apie 30 min. Troškinimo pabaigoje dėkite smulkintus krapus. Tiekiame su bulvių koše ir mėgstamomis daržovėmis.
Tradiciniai, sultingi močiutės kotletai. Paprastas ir skanus receptas
Šiandien mes jums pasakysime labai paprastą triuką, kuris padės greitai ir lengvai paruošti skanius mėsos kotletus.
Šis paprastas triukas patiks kiekvienam.
- maltos jautienos – 500 gr
- maltos kiaulienos – 500 gr
- bulvės – 3 vnt.
- kiaušinis – 1 vnt.
- svogūnai – 3 vnt.
- garstyčių – 1 valgomasis šaukštas. l
- pienas – 0,5 puodelių
- druskos pagal skonį
- juodieji pipirai (malti) pagal skonį
- vanduo – 3 šaukštai. l
- Sumaišytą kiaulieną sumaišykite su jautiena, įdėkite smulkiai pjaustytų svogūnų, tarkuotų bulvių ant smulkaus trintuvo.
- Supilkite pieno , palikite jį išsipūsti ir išmaišykite įdarą kartu su pienu.
- Įmaišytame kiaušinyje įpilkite garstyčių, druskos ir pipirų ir sumaišykite su malta mėsa. Gerai įmaišykite.
- Uždenkite kotletus ir kepkite juos gerai šildomoje keptuvėje.
- Kepkite ant abiejų pusių, įpilkite truputį vandens ir virkite po dangčiu.
Esu Jovita, viena iš laikas.lt straipsnių autorių. Jau nuo mažens mėgstu gaminti ir džiaugiuosi, kad mama leido eksperimentuoti virtuvėje. Mėgstamiausi patiekalai, be abejonės, desertai. Taip pat mėgstu „suktis” namuose, tad skaitytojams stengiuosi pateikti ne tik įdomių receptų, bet ir naudingų patarimų namų ruošoje.
- Žymos:
- kotletai
- Patiekalai iš faršo