pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Bulvių ir varškės kotletai: paprastas receptas

Bulvių kotletai su varške - tai skanus virtų bulvių, varškės ir keptų svogūnų patiekalas, puikiai paįvairinsiantis kasdienę mitybą. Šie kotletai ruošiami labai paprastai, todėl net nepatyrusios šeimininkės gali susidoroti su šiuo receptu. Atkreipkite dėmesį į receptą!

Ingredientai

Norėdami paruošti bulvių kotletus su varške, jums reikės paprasčiausių ingredientų, kuriuos visada galite rasti šaldytuve:

  • Virtos bulvės
  • Varškė
  • Kiaušinis
  • Svogūnas
  • Miltai
  • Džiūvėsėliai
  • Augalinis aliejus

Iš tokio paprasto ir prieinamo gaminių rinkinio galite kepti švelnius ir purius kotletus.

Gaminimo eiga

Bulves užtenka išvirti, visus ingredientus sumaišyti, suformuoti kotletus ir juos apkepti nedideliame kiekyje aliejaus. Žingsnis po žingsnio:

  1. Paruoškite visus reikalingus ingredientus.
  2. Bulves išvirkite ir gerai sutrinkite šakute.
  3. Į bulves sudėkite varškę.
  4. Pakepinkite svogūną iki auksinės rudos spalvos ir sudėkite į lėkštę su likusiais ingredientais.
  5. Suberkite miltus, druską ir gerai išmaišykite.
  6. Suformuokite kotletus, apvoliokite džiūvėsėliuose ir dėkite į keptuvę.
  7. Kepkite kotletus po 2 minutes iš kiekvienos pusės.
  8. Bulvių kotletai su varške yra paruošti. Gero apetito!

Alternatyvus gaminimo būdas

Štai dar vienas būdas, kaip galite paruošti bulvių ir varškės kotletus:

  1. Bulves išvirkite, sugrūskite ir sumaišykite kartu su varške.
  2. Iš tešlos padarykite nedidelius (apie 2 cm skersmens) rutuliukus ir kepkite įkaitintame aliejuje nedideliame puode. Apskrudusius išgriebkite kiaurasamčiu.

Naudingi patarimai

Štai keletas naudingų patarimų, kurie padės jums paruošti dar skanesnius bulvių ir varškės kotletus:

  1. Pirmiausiai, jei naudojate, labai smulkiai supjaustykite 0,5 svogūno ir pakepinkite aliejuje, kol taps permatomas ir suminkštės. Išimkite iš keptuvės ir atidėkite į šalį.
  2. Sausai išvalykite keptuvę ir sudėkite į ją špinatus, kaitinkite ant vidutinės ugnies, kol špinatai sukris ir išsausės, pamaišykite, kad nepradėtų svilti, tačiau aliejaus nepilkite. Išsausėjusius špinatus dėkite ant lentelės ir plačiu peiliu labai smulkiai sukapokite.
  3. Į didelį dubenį smulkiai sutarkuokite bulves, sudėkite varškę, sukapotus špinatus, pakepintus svogūnus, pilkite kiek paplaktus kiaušinius, berkite manų kruopas, gerą žiupsnį druskos ir šiek tiek pipirų. Viską išmaišykite, kad ingredientai tolygiai pasiskirstytų.
  4. Keptuvėje ant vidutinės ugnies įkaitinkite aliejų ir šaukštu dėkite kotletukų masės, šiek tiek paplokite. Kepkite iš abiejų pusių, kol gražiai paskrus. Karštį reguliuokite atsižvelgdami į savo viryklės ir keptuvės savybes - svarbu, kad kotletukai nepradėtų degti, o vidus gerai iškeptų.

Recepto santrauka

Štai trumpa recepto santrauka:

Ingredientas Kiekis
Bulvės 8 valg. š.
Varškė 3 valg. š.
Miltai 3 valg. š.
Džiūvėsėliai 4 valg. š.

Užtruksite apie 1 valandą.