pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Baisiai skanus prancūziškas obuolių pyragas: receptas

Prancūziškas obuolių pyragas nuo mums įprastų skiriasi savo ypatingu švelnumu ir savotišku beveik kreminiu įdaru, kuris tirpsta burnoje. Pabandykite išsikepti šį paprastą, bet nuostabų desertą!

Prancūziškas obuolių pyragas

Nidos Degutienės nuotr. /Prancūziškas obuolių pyragas

Kodėl šis pyragas prancūziškas? Kiek žinau, tai vienas paprasčiausių „budinčių“ receptų, populiarių prancūziškuose namuose. O be to, kur sviestas ir kalvadosas (kurį, beje, galima pakeisti romu, konjaku, brendžiu, degtine, arba tiesiog nepilti nieko) - ten ir Prancūzija! Paprastas iki negalėjimo kepinys kuris išlieka minkštas ir drėgnas ir rytojaus, ir porytojaus dieną. Išmėginkit, tikra atgaiva darganotą šlapios dienos popietę. Tiks tiems, kurie neturi laiko ir tiems, kurie neturi jokios virtuvinės technikos (nes jos čia tiesiog neprireiks).

Žavesys čia slypi itin plonai supjaustytuose obuoliuose, kurie lyg pranyksta tešloje, o ir tos tešlos čia išties nėra daug, ji tokia lengvos, lyg pudingo tekstūros.

Ingredientai:

  • 2 dideli kiaušiniai;
  • 1/2 stiklinės cukraus;
  • 3/4 stiklinės miltų (naudojau speltų);
  • 0,75 arbat. šaukšt. kepimo miltelių;
  • žiupsnis druskos;
  • 3 valg. šaukšt. kalvadoso (arba romo, arba konjako, brendžio, degtinės);
  • 0,5 arbat. šaukšt. vanilės ekstrakto;
  • 115 g sviesto, ištirpinto ir atvėsinto;
  • 4-5 obuoliai, nulupta odele, supjaustyti stambiomis skiltelėmis.

Gaminimas:

  1. Įkaitinkite orkaitę iki 175 °C. Kepimo formą (23 cm skersmens) išklokite kepimo popieriumi.
  2. Dubenyje suplakite kiaušinius su cukrumi (neplakite ilgai, tik kol susimaišys), suberkite miltus su kepimo milteliais bei druską. Supilkite kalvadosą ir vanilę. Išsukite iki vientisos masės. Pabaigoje supilkite tirpintą sviestą ir vėl išsukite. Tada suberkite obuolius ir atsargiai išmaišykite, kad visos skiltelės pasidengtų tešla.
  3. Masę išverskite į paruoštą kepimo formą. Kepkite apie 45-50 min., arba kol įkišę medinį pagaliuką jį itrauksite sausą.

Patiekite šiltą arba atvėsusį, su plakta grietinėle arba ledais, pabarstytą cukraus pudra.

Prancūziškas obuolių pyragas su vanile

Šis - prancūziško stiliaus, ruošiamas vos iš kelių ingredientų, neįtikėtinai minkštas, drėgnas ir kvapnus. Labiausiai nuo mums įprastų obuolių pyragų šis skiriasi turbūt tuo, kad cinamoną čia keičia vanilė - kokybiška, sodri, aromatinga.

Reikia:

Tešlai:

  • 900 g rūgščių obuolių
  • Citrinos sulčių (obuoliams apšlakstyti)
  • 100 g MALSENA miltų „Self Raising“
  • 100 g DANSUKKER cukraus „Panevėžio Plius“
  • 3 kiaušinių
  • 1 šaukšto DANSUKKER vanilinio cukraus su natūralia vanile
  • 50 ml aliejaus
  • 100 ml pieno

Užpilui:

  • 100 g DANSUKKER cukraus „Panevėžio Plius“
  • 2 kiaušinių
  • 100 g tirpinto sviesto

Gaminimas:

  1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C. 24 cm skersmens kepimo formą išklokite kepimo popieriumi.
  2. Obuolius nulupkite, supjaustykite plonais griežinėliais. Pašlakstykite citrinos sultimis, palikite kelioms minutėms, po to nusausinkite popieriniu rankšluosčiu ir suberkite į formą.
  3. Dideliame dubenyje sumaišykite MALSENA miltus „Self Raising“, DANSUKKER cukrų „Panevėžio Plius“, kitame išplakite kiaušinius, DANSUKKER vanilinį cukrų su natūralia vanile, aliejų ir pieną. Miltų ir kiaušinių mases sumaišykite kartu ir supilkite į formą. Lengvai pakratykite.
  4. Kepkite apie 30 min., kol paviršius pagels. Nedideliame dubenėlyje sumaišykite užpilui skirtus produktus ir gauta mase apipilkite pyragą. Kepkite dar 20 min.

Prancūziškas obuolių pyragas su kalvadosu

Ingredientai:

  • 1 v.š.
  • 1 a.š.
  • 1 a.š.
  • ¼ arb. š.
  • 1 arb. š.

Gaminimas:

  1. Orkaitę įkaitinkite iki 180 °C temperatūros (kaitinimas iš viršaus ir apačios). Kepimo formos atsegamais kraštais (22 cm skersmens) dugną uždenkite kepimo popieriumi.
  2. Minkštą sviestą elektriniu plaktuvu išplakite su cukrumi iki purumo. Po vieną įmuškite ir įplakite kiaušinius. Supilkite kalvadosą (jei naudojate), įberkite maltos vanilės ankšties.
  3. Atskirame dubenyje miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir druska.
  4. Obuolius nulupkite, išpjaukite sėklalizdžius ir supjaustykite nedideliais kubeliais.
  5. Tešlą sudėkite į paruoštą kepimo formą, paviršių išlyginkite.
  6. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 40 minučių, kol paviršius taps auksinės spalvos.
  7. Iškeptą pyragą palikite vėsti kepimo formoje. Tuomet aplink kraštus apipjaukite peiliu ir nuimkite atsegamą kepimo formos žiedą.
  8. Į nedidelį puodą supilkite pieną ir grietinėlę. Atskirame dubenyje kiaušinių trynius išplakite su cukrumi ir druska. Perpilkite visą mišinį atgal į puodą ir gražinkite virš silpnos ugnies.