Norint išvirti dešreles, jas reikia įdėti į puodą su verdančių vandenių ir virti 2 -5 minutes priklausomai nuo rūšies, virimo laikas dažniausiai nurodomas ant pakuotės.
Bet neseniai įsigytas stiklainis labai nuvylė, jau etiketė pasirodė kitokia, o supylus padažą į puodą, nemaloniai nustebau trintais pomidorais net nekvepėjo, saulėje džiovintų įtariu ten taip pat nebuvo Atrodė, kad ten tiesiog konservuoti smulkinti pomidorai su prieskoniais.
Rūgšties nereikėtų suprasti tiesiogiai - nepilkite į marinatą mėsos skonį užgožiančio acto, geriau naudokite kelis griežinėlius citrusinių vaisių ar šlakelį šviežiai spaustų jų sulčių, šlakelį kefyro, sutrintus svogūnus, uogas, sojos padažą, garstyčias.