Lietuva garsėja dvarų gausa, kurių dalis prikelta antram gyvenimui. Dvarai yra mūsų istorijos dalis, traukianti lankytojus savo autentika. Nuo miesto šurmulio pavargę žmonės ieško ramybės, kurią gali pasiūlyti bene kiekvienas dvaras. Dvarų savininkai prisitaiko prie paklausos ir lankytojams siūlo ne tik apsistoti dvare, bet ir paragauti ypatingų patiekalų.
Anykščių regioniniame parke, netoli Rubikių ežero įsikūręs Burbiškio dvaras atvykusius pasitinka XIX a. architektūra, kuri užburia subtilumu ir elegancija. Vaizdingame Anykštos upės kairiajame krante iš tolo akį patraukia stilingi rūmai - neoklasicizmo epochos perlas, restauruotas pagal 1853 m. projektą. Dvaras stebina ne tik išore, bet ir vidumi - atkurti autentiški lubų ir sienų tapybos darbai, originalios rudojo uosio durys, išlikę vertingi dekoruoti priesieniniai židiniai.
Ypatinga interjero puošmena - autentiškos XIX a. krosnys, apmūrytos baltos glazūros plokštėmis. „Kadangi Burbiškio dvaras yra atistokratiška, didinga ir elegantiška vieta, o dabartinis šeimininkas Kim Hoang kilęs iš Italijos, su komanda kurdami meniu norėjome patiekti svečiams patiekalus, kurie atskleidžia aukščiausios kokybės produktų iš Lietuvos bei Italijos derinius.
Siekdami aukščiausios klasės kokybės, Burbiškio dvaras pakvietė į įsimintiną maisto, muzikos bei meno kelionę. Dalį kruopščiai parinktų ir šviežių produktų skraidinomės iš Italijos, o dalį jų įsigijome iš vietinių Anykščių rajono ūkininkų. Svečiai galėjo rinktis degustacinį žuvies arba mėsos meniu” - pasakojo šefas Š.
Degustacinės Vakarienės Meniu Detalės
Degustacinės vakarienės meniu buvo skirtas žuvies bei mėsos mėgėjams. Svečiai ragavo karališkųjų krevečių kokteilį, tradicinės itališkos veršienos šaltąjį užkandį, vietinių ūkininkų užauginti ir žemoje temperatūroje kepti moliūgai puikiai derėjo sriuboje su 30 metų brandintu traškiu parmezano sūriu.
Karštojo patiekalo pasirinkimui buvo pasiūlytas šviežias keptas otas tiesiai iš Šiaurės jūros, pagardintas apelsinų padažu bei jautienos file iš Italijos, paskaninta gorgonzola sūrio padažu, kedro riešutais bei griliuotomis daržovėmis.
Svečiai pirmą kartą turėjo išskirtinę galimybę susipažinti su unikaliais daugiau nei 100 milijonų amžiaus pertifikuotos medienos dirbiniais bei juos įsigyti. Ši mediena susidaro, kai tikroji mediena ilgą laiką guli po žeme ir jos organinė struktūra palaipsniui keičiama kietuoju mineralu.
Turininga Burbiškio dvaro programa viliojo Lietuvos verslo bei visuomenės veikėjus, taip pat užsieno svečius.
Kiti Lietuvos Dvarai, Kuriuos Verta Aplankyti
Be Burbiškio dvaro, Lietuvoje yra ir kitų dvarų, kuriuos verta aplankyti:
- Norviliškių pilis
- Bistrampolio dvaras
- Pakruojo dvaras
- Grafo Zubovo dvaras
- Paliesiaus dvaras
Šie dvarai siūlo įvairias pramogas ir paslaugas, nuo nakvynės iki SPA procedūrų ir išskirtinių renginių.
Taigi, ieškantiems ramaus poilsio autentiškoje aplinkoje ar išskirtinės renginio vietos, Lietuvos dvarai yra puikus pasirinkimas.