pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Vieno kąsnio užkandžiai: receptų idėjos Jūsų šventėms

Laukiate svečių arba ruošiatės šventei? Tikrai neprašausite patiekę skanių ir greitai pagaminamų užkandžių, suvertų ant dantų krapštukų ar mažų iešmelių.

Dailios vieno kąsnio užkandėlės visada traukia akį ir tinka įvairiausioms progoms: pradedant paprasčiausiu pasisėdėjimu su draugais ar artimaisiais ir baigiant pokyliais. Jie dailiai atrodo, juos patogu valgyti, o jums nereikės plauti kalno indų po vakarienės.

Vieno kąsnio sumuštiniai - populiariausi vakarėlių, ilgų susibūrimų patiekalai. Jų galima paruošti paties įvairiausio skonio - su mėsa, žuvimi, sūriu, vaisiais ir pan., o ir gaminti nesudėtinga. Vieno kąsnio sumuštiniai - pats geriausias sprendimas!

Mes taip pat už vaišinimo principą „geriau mažiau, bet įdomių ir gražiai patiektų“. Taigi siūlome jums pluoštelį idėjų, kurios bet kada gali praversti.

Receptų idėjos

Užkandžiai ant iešmelių ir krapštukų

  • Plonomis šoninės ar kumpio juostelėmis apsuktos datulės (jas galima keisti džiovintomis slyvomis) trumpai paskrudintos gerai įkaitintoje orkaitėje ir pervertos dekoratyviais iešmeliais.
  • Sausainių formele išspaustas batonas pateptas sviestu, uždėta ta pačia formele išspausto sūrio, salotos lapas, griežinėlis pomidoro, griežinėlis dešros, susukta daržovių skustuku nupjauta plonytė agurko juostelė ir alyvuogės puselė perverta gražiais smeigtukais.
  • Ant agurkų griežinėlių uždėta truputį kreminio sūrio su žolelėmis (itin subtilaus skonio suteiktų ožkų sūris) ir lašišos, kąsneliai perverti dantų krapštuku ir papuošti krapais.
  • Kumpio juostelės apteptos ir susuktos su pikantiška mišraine bei pervertos iešmeliu su juoda duona (ją galite paskrudinti orkaitėje) ir salotos lapu.
  • Arbūzo kubeliai suverti su trupučiu fetos, užkandukai apibarstyti smulkintomis mėtomis.
  • Cukinija supjaustyta daržovių skustuku, juostelės pasūdytos ir apkepintos grilyje (galima apkepinti ir keptuvėje), susuktos su fetos sūriu, gražgarsčių lapeliais ir perverta dantų krapštuku.
  • Dantų krapštuku pervertas vyšninis pomidoriukas, baziliko lapelis, mocarelos kamuoliukas, šlakelis alyvuogių aliejaus ir truputis šviežiai grūstų pipirų.
  • Dantų krapštuku perverti bri sūrio ir ananasų trikampėliai.
  • Česnakinė varškė (varškė, ištrinta su trupučiu grietinės, sumaišyta su druska, pipirais, trintais česnakais) įsukta į daržovių skustuku supjaustyto agurko juosteles, šulinėlis pervertas dantų krapštuku ir papuoštas virta krevete.
  • Dešros, mocarelos ir alyvuogių vėrinukai
  • Vištienos vėrinukai su ananasais ir paprika

Sumuštiniai ir suktinukai

  • Paprasti lietiniai blynai patepti kreminiu sūreliu, apibarstyti žalumynais, išdėliotos lašišos juostelės ir susukami suktinukai, kurie supjaustomi kąsneliais ir perveriami.
  • Lavašo suktinukai su lašiša
  • Sumuštiniai su silke ir marinuotais agurkais
  • Vieno kąsnio sumuštiniai su vytintu kumpiu
  • Vieno kasnio sumuštiniai su krabų mišraine
  • Sumuštinukai su kumpiu ir agurku
  • Vieno kąsnio sumuštiniai su lašiša

Kiti užkandžiai

  • Itališka bruschetta su lašiša ir parmezano sūriu
  • Traškūs svogūnų žiedai
  • Krabų lazdelės tešloje - niekada neatsibosta
  • Duonos lazdelės su vytintu kumpiu
  • Mažos bandelės su dešrele
  • Krepšeliai su pievagrybių įdaru
  • Įdaryti kiaušiniai: šprotų, avokado ir sūrio įdaras
  • Įdaryti pomidorai
  • Kiaušinių užtepėlė su rūkyta lašiša
  • Tortilijos su vištiena
  • Mocarelos sūrio lazdelės
  • Balta mišrainė kitaip
  • Pomidoro griežinėliai su pikantiška mišraine

Receptai

Vieno kąsnio užkandžiai su silke

Reikės:

  • Lavašas 1 vnt.
  • Lašišos filė (sūdyta) 150 g
  • Citrinų sultys 1 šaukštas
  • Lydytas sūrelis 2 šaukštai
  • Kalendros 1 šaukštas

Gaminimo eiga:

  1. Lavašą plonu sluoksniu aptepkite tepamuoju sūreliu.
  2. Sūdytą lašišą supjaustykite plonais gabaliukais-lakšteliais.
  3. Apšlakstykite citrinos sultimis, užbarstykite smulkintomis kalendromis ir išmaišykite.
  4. Lašišos gabaliukus sudėkite ant lavašo ir susukite. Supjaustykite 3-4 cm pločio suktinukais.
  5. Skanaus!

Užkandėlės su lašiša

Reikės:

  • 160 g rūkytos ar sūdytos lašišos filė;
  • 24 vnt. sūrių šaukštelių;
  • Maskarponės kremo;
  • Žiupsnelio pjaustytų šviežių krapų;
  • Papildomai galite papuošti citrinos griežinėliu.

Gaminimo eiga:

  1. Lašišos file supjaustykite plonai griežinėliais.
  2. Į šaukštelį dėkite lašišos file susuktą griežinėlį. Šalia konditeriniu švirkštu išspauskite maskarponės kremą.

Užkandėlės su rūkyta dešra

Reikės:

  • 110 g šaltai rūkytos dešros (40 vnt.);
  • 10 vnt. keturkampių batono griežinėlių;
  • Maskarponės kremo;
  • Salotos lapų;
  • Griežinėliais pjaustytų marinuotų agurkėlių.

Gaminimo eiga:

  1. Iš batonos riekelių stikliuku (4 cm skersmens) išspauskite 4 rutuliukus. Visus sudėkite į kepimo skardą ir dėkite į 180 laipsnių įkaitintą orkaitę. Kai viršus bus lengvai paskrudęs ir apdžiūvęs, apverskite ir dar palikite kelioms minutėms. Esmė ta, kad viršus ir apačia būtų traškūs, o vidus minkštas. Išimkite iš skardos ir palikite atvėsti.
  2. Ant batono griežinėlio dėkite susuktą salotos lapelį, dešros griežinėlį, marinuoto agurko griežinėlį ir viską persmeikite mediniu smeigtuku.
  3. Dešros griežinėlį konditeriniu švirkštu pripildykite maskarponės kremu.

Užkandėlės su kalakutienos kumpiu

Reikės:

  • 90 g virto pjaustyto kalakutienos kumpio (6vnt.);
  • 10 vnt. keturkampių batono griežinėlių;
  • Maskarponės kremo;
  • Salotos lapų;
  • Griežinėliais pjaustytų marinuotų pievagrybių.

Gaminimo eiga:

  1. Iš batonos riekelių stikliuku (4 cm skersmens) išspauskite 4 rutuliukus. Visus sudėkite į kepimo skardą ir dėkite į 180 laipsnių įkaitintą orkaitę. Kai viršus bus lengvai paskrudęs ir apdžiūvęs, apverskite ir dar palikite kelioms minutėms. Esmė ta, kad viršus ir apačia būtų traškūs, o vidus minkštas. Išimkite iš skardos ir palikite atvėsti.
  2. Ant batono griežinėlio konditeriniu švirkštu išspauskite maskarponės kremo, dėkite susuktą salotos lapelį, kalakutienos kumpelį, pievagrybio griežinėlį ir viską persmeikite mediniu smeigtuku.

Užkandėlės su mocarelos rutuliukais

Reikės:

  • 20 vnt. mocarelos rutuliukų;
  • 20 vnt. vyšninių pomidorų;
  • Šviežių bazilikų lapelių;
  • 20 vnt. popierinių mini keksiukų formelių.

Gaminimo eiga:

  1. Į keksiukų formeles dėkite pomidoriukus, kurių viršūnėlę nupjaukite, uždėkite mocarelos rutuliuką ir persmeikite mediniu smeigtuku.
  2. Ant viršaus užberkite pjaustytų baziliko lapelių.

Užkandėlė su krabų lazdelėmis

Reikės:

  • 150 g krabų lazdelių (10 vnt.);
  • 2 virtų kiaušinių;
  • 3 v.š. majonezo;
  • Žiupsnelio pjaustytų šviežių krapų;
  • Druskos, maltų juodųjų pipirų;
  • 10 vnt. sūrių šaukštelių.

Gaminimo eiga:

  1. Į dubenį sudėkite smulkiais kubeliais pjaustytas krabų lazdeles, virtus kiaušinius, suberkite krapus, sudėkite majonezą, pagardinkite druska, maltais juodaisiais pipirais ir viską gerai išmaišykite.
  2. Kiekvieną šaukštelį įdarykite paruoštu įdaru.

Užkandėlės sūrio rutuliukai su krabais arba be jų

Reikės:

  • 3 virtų smulkiai tarkuotų kiaušinių;
  • 100 g smulkiai tarkuoto fermentinio sūrio;
  • 1 v.š. majonezo;
  • Druskos, maltų juodųjų pipirų;
  • 20 vnt. šviežio agurko griežinėlių;
  • 20 vnt. skrudintų batono griežinėlių;
  • Majonezo;
  • 3-4 smulkiai sutarkuotų šaldytų krabų lazdelių;
  • Mini popierinių keksiukų formelių.

Gaminimo eiga:

  1. Į dubenį sudėkite tarkuotus kiaušinius, fermentinį sūrį, sudėkite majonezą, pagardinkite druska, maltais juodaisiais pipirais ir viską gerai išmaišykite. Iš paruoštos masės suformuokite rutuliukus.
  2. Galimi du pateikimo būdai:
    • Batono griežinėlį patepkite majonezu, dėkite agurko riekelę, sūrio rutuliukus ir persmeikite mediniu smeigtuku.
    • Į keksiuko formelę dėkite sūrio rutuliuką, apvoliotą krabų lazdelėse, ant viršaus uždėkite planai pjaustytą agurko griežinėlį ir perverkite mediniu smeigtuku.

Užkandėlės su rūkyta vištiena

Reikės:

  • 1 rūkytos vištienos kulšelės;
  • 1-2 v.š. majonezo;
  • 1 a.š. pesto padažo;
  • 20 vnt. sūrių šaukštelių;
  • Žiupsnelio pjaustytų šviežių krapų;
  • Agurko griežinėlių.

Gaminimo eiga:

  1. Nuo višienos nuimkite odą, nupjaukite nuo kaulo ir supjaustykite mažais kubeliais. Sumaišykite su majonezu ir pesto padažu.
  2. Šaukštelius įdarykite vištiena, ant viršaus uždėkite pjaustytus agurko griežinėlius.

Užkandėlės su krabais ir kukurūzais

Reikės:

  • 100 g smulkiai tarkuoto fermentinio sūrio;
  • 10 vnt. krabų lazdelių;
  • 3-4 v.š konservuotų kukurūzų;
  • 1 išspaustos skiltelės česnako;
  • 3 v.š. majonezo;
  • Druskos, maltų juodųjų pipirų;
  • 20 vnt. sūrių šaukštelių arba krepšelių.

Gaminimo eiga:

  1. Į dubenį sudėkite sūrį, smulkiais kubeliais supjaustytas krabų lazdeles, konservuotus kukurūzus, česnaką, majonezą, pagardinkite druska, maltais juodaisiais pipirais ir viską gerai išmaišykite.
  2. Šaukštelį arba krepšelį įdarykite paruoštu įdaru.