pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Tailandietiškas Vištienos Troškinys: Receptas ir Patarimai

Šį kartą siūlome paskanauti tailandietiškos virtuvės patiekalą - vištienos troškinį, kuris puikiai tinka tiek pradedantiesiems, tiek patyrusiems kulinarams. Tailandietiškas vištienos troškinys gali skambėti sudėtingai, bet iš tiesų tai yra gana paprastas patiekalas su daug skonių ir aromatų, kurį tikrai greitai pagaminsite.

Ingredientus lengvai rasite beveik visuose prekybos centruose, o daugiausiai skonio šiam troškiniui suteikia raudonojo kario pasta ir kokosų pienas. Šiame patiekale turėtų jaustis lengvas aštrumas, rūgštumas ir, žinoma, šiai virtuvei būdingas saldumas.

Tailandietišką karį sugalvojau gaminti, nes šią savaitę dėl veido alergijos riboju maisto produktus, kuriuose yra daugiausia alegenų. Jiems priskiriami: pieno produktai, gliutenas, kiaušiniai, riešutai, soja, žuvis, sezamai, vėžiagyviai. Manau, kad Tailando virtuvę galima pritaikyti ir alergijų turintiems žmonėms.

Ingredientai

  • 600 g vištienos šlaunelių mėsos, supjaustytos nedideliais gabaliukais
  • 1 skardinė kokosų pieno
  • 2 valg. š. raudonojo kario pastos (ar pagal skonį)
  • 2 paprikų, supjaustytų šiaudeliais
  • 1 morkos, supjaustytos nedideliais šiaudeliais
  • 1 st. šaldytų žirnelių
  • 1 svogūno, smulkiai supjaustyto
  • 1 valg. š. imbiero šaknies, smulkiai supjaustytos
  • 2 skiltelės česnakų, smulkiai sukapotų
  • 3 arbat. š. rudojo cukraus
  • 2 arbat. š. žuvies padažo
  • Juodųjų pipirų
  • 1 arbat. š. kumino (galima keisti kario milteliais)
  • 1/2 arbat. š. ciberžolės (galima keisti kario milteliais)
  • 1/2 žaliosios citrinos sulčių
  • Šviežių kalendrų
  • Aliejaus kepimui

Gaminimo Eiga

  1. Keptuvėje įkaitinti aliejų.
  2. Pakepinti svogūną, kol jis taps auksinės spalvos.
  3. Suberti mėsą ir ją apkepti, kol nebebus raudona.
  4. Suberti česnaką, imbierą. Pakepinti 30 s.
  5. Kario pastą sumaišyti su keliais šaukštais kokosų pieno. Ją, daržoves, prieskonius sumaišyti su mėsą.
  6. Kepinti keletą minučių.
  7. Supilti kokosų pieną.
  8. Uždengti dangtį. Troškinti ant nedidelės temperatūros apie 12 min.
  9. Į pabaigą įberti žuvies padažo, cukraus, suberti žirnelius. Viską išmaišyti.

Patarimai ir Pasiūlymai

Šis vištienos troškinys gali būti tiek aštrus, tiek švelnesnio skonio. Jeigu skonis per aštrus, galima išspausti žaliosios citrinos sulčių - jos nuslopina aštrumą, suteikia gaivumo. Labai svarbu padažą ragauti, pažiūrėti, ar nieko netrūksta. Svarbu, kad jo skonis būtų subalansuotas. Naudojau šviežias kalendras, bet galima jų nedėti - ne visiems patinka kalendrų skonis.

Daržoves galima naudoti ir kitokias: brokoliai, špinatai, grybai, cukinija ir pan. Patiekite su ryžiais.

Tradicinė „Wok“ keptuvė yra apvali, gana aukšta, išgaubtu dugnu ir plonomis sienomis. Dėl to virš ugnies įkaista itin greitai - mėsą joje galima iškepti vos per porą minučių, o daržoves - per kelias sekundes. Kadangi taip greitai iškepa, daržovės išlieka traškios, išsaugo savo natūralų aromatą ir labai daug naudingųjų medžiagų bei vitaminų. Svarbiausia - kepamus produktus smulkiai supjaustyti ir kepti iš eilės.

Šis patiekalas ruošiamas „Wok“ keptuvėje, tačiau jos neturint, galima gaminti ir paprastoje su dangčiu. Žinoma, „Wok“ keptuvėje viskas iškeps žymiai greičiau. Į keptuvę viskas turi keliauti eilės tvarka, nes kitaip kas nors neiškeps arba perkeps. Jei naudosite paprastą keptuvę su dangčiu, patroškinkite ilgėliau, kad makaronai tikrai būtų minkšti. Norite, kad padažas nebūtų skystas - atidenkite keptuvę. Vandens perteklius išgaruos ir valgysite skanų tailandietiškos virtuvės troškinį su makaronais.

Žinoma, skanu ir be jo - tačiau padažas patiekalui suteikia ryškesnį skonį. Padažą galima įmaišyti ir į visą troškinį, tačiau pirmą kartą receptą išbandykite be jo - galbūt ne visi mėgsta valgyti aštriai.