Krabų lazdelės - populiarus ingredientas, kurį galima panaudoti įvairiuose patiekaluose. Pateikiame keletą receptų, kaip skaniai ir originaliai panaudoti šį produktą.
Šaltieji užkandžiai su krabų lazdelėmis
Krabų lazdelių salotos
Tradicinis patiekalas ant kiekvieno stalo tikriausiai yra krabų lazdelių salotos.
Receptas:
- Smulkiai supjaustykite krabų lazdeles ir mėgstamą kietąjį sūrį.
- Pirmiausia reikia išvirti kietai virtus kiaušinius ir tada juos sutarkuoti tarka. Taip pat sutarkuokite lydytą sūrį.
- Sudėkite žoleles, druską, pipirus ir majonezą.
Įdarytos krabų lazdelės
Atsargiai išvyniokite krabų lazdeles, kad jos nesuplyštų.
Įdarui:
- Sūrį su česnaku sutarkuokite smulkia trintuve, įkrėskite majonezą, turi gautis lipni masė.
- Arba galite krabų lazdeles, sūrį ir česnaką sutarkuoti smulkia trintuve. Į šią masę įkrėskite majonezą. Viską išmaišykite, turi gautis lipni, tiršta masė.
- Formuokite plonus blynelius ir į juos įdėkite nusausintą alyvuogę.
Tartaletės su krabų lazdelėmis
Supjaustykite krabų lazdeles ir mėgstamą kietąjį sūrį. Tada paskirstykite šį mišinį į paruoštas tartaletes.
Užtepėlė su krabų lazdelėmis
Kietai išvirkite ir atvėsinkite kiaušinį. Smulkiai supjaustykite krabų lazdeles ir sūdytą lašišą, sutarkuokite virtą kiaušinį, sukrėskite majonezą, pagardinkite kapotais krapais arba petražolėmis ir atsargiai išmaišykite.
Įdaryti pomidorai su krabų lazdelėmis
Sumaišykite krabų mėsą, virtus lęšius, smulkintus bazilikus, svogūnų laiškus, riešutus, citrinos sultis. Gautą įdarą sumaišykite su jogurtu ir juo įdarykite pomidorus.
Įdaryti kiaušiniai su krabų lazdelėmis
- Kiaušinius išvirkite ir baltymus atskirkite nuo trynių.
- Baltymus smulkiai supjaustykite, sumaišykite su šaukštu majonezo, žirneliais bei prieskoninemis žolelėmis ir įberkite šiek tiek druskos.
Karštieji patiekalai su krabų lazdelėmis
Traškios krabų lazdelės
„Daugelis užaugome valgydami jas, ir net nežinau, iš kur atėjo tas būdas jas taip kepti, - atrodo taip buvo visą mano vaikystę. Šios krabų lazdelės kiek kitokios - tešlai naudotas nealkoholinis alus, traškumo suteikiau papildomai uždėjusi džiūvėsėlių. Na ir svarbiausias dalykas - patiekite su majonezo, aštraus pomidorų ir česnako padažu! Su šiuo padažu sėkmė garantuota - vakarėliuose jos dings pirmos nuo stalo!“ - sako tinklaraštininkė ir ragina nedelsiant išbandyti.
Reikės:
- Krabų lazdelės (32 vnt.)
- 1 kiaušinio
- 150 ml nealkoholinio šviesaus alaus (kambario temperatūros)
- Miltų (tiek, kad tešla būtų truputį tirštesnė nei blynų)
- Prieskonių: garstyčių milteliai, paprikos milteliai, džiovintas raudonėlis, druska, pipirai - dėkite pagal skonį
- 150-200 g panko džiūvėsėlių
- Aliejaus kepti
Padažui:
- 2 v.š majonezo
- 1 česnako skiltelė - tarkuota
- 3 v.š aštraus pomidorų padažo
Gaminimas:
- Kiaušinį suplakite, sudėkite visus prieskonius ir dar kartą gerai išplakite.
- Į plakinį supilkite alų ir dėkite miltus, jų turi būti tiek, kad tešla būtų šiek tiek tirštesnė nei blynų.
- Krabų lazdeles merkite į tešlą, tada apibarstykite panko džiūvėsėliais. Kepkite keptuvėje ant gerai įkaitinto aliejaus. Kepkite pavartydami - turi apskrusti iš visų pusių.
- Į kitą dubenį įtarkuokite česnako skiltelę, dėkite majonezo, pomidorų padažo, išmaišykite. Patiekite kartu su keptomis krabų lazdelėmis.
Krabų lazdelės tešloje
Ingredientai:
- Krabų lazdelės
- Kiaušinis - 2 vnt.
- Majonezas - 3 valgomieji šaukštai
- Dižono garstyčios (neaštrios) - 2 arbatiniai šaukšteliai
- Miltai - 4 valgomieji šaukštai
- Druska ir malti pipirai - pagal skonį
- Džiovintas bazilikas - 1/2 arbatinio šaukštelio
- Augalinis aliejus kepimui
Gaminimas:
- Į dubenėlį mušame kiaušinius, beriame druskos, pipirų ir džiovinto baziliko, išplakame.
- Dedame majonezą, garstyčias ir dar paplakame.
- Tada dalimis dedame miltus ir užmaišome tešlą.
- Į keptuvę pilame aliejaus, užkaitiname.
- Krabų lazdeles merkiame į tešlą ir apkepiname keptuvėje iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus.
- Taip paruoštas krabų lazdeles tešloje galima patiekti su pomidorų padažu.
Kiti receptai
- Užkepėlė su krabų lazdelėmis: Krabų lazdeles susmulkinkite ir suberkite į dubenį. Sutarkuokite sūrį ir suberkite į krabų lazdeles (saujelę sūrio atidėkite aptepti). Sudėkite majonezą, suberkite pipirus ir viską išmaišykite.
- Krabų lazdelių užkandis su tešla: Vieną tešlos lapelį supjaustykite 0,5 cm pločio juostelėmis. Tešlos pagrindą subadykite šakute. Sūriu apibarstykite ir sumuštinių viršų.
- Troškinys su krabų lazdelėmis: Į keptuvę berkite sutarkuotą morką ir susmulkintą česnako skiltelę. Kepkite su trupučiu aliejaus, kol morkos taps minkštos.