pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Geriausios Salotos Prie Vištienos Patiekalų

Salotos su vištiena: DUK

Kodėl šiame recepte naudojamas graikiškas jogurtas, o ne majonezas?
Įprastai salotos su vištiena išmaišomos su majonezu, bet jis turi daugybę sočiųjų riebalų ir kalorijų. Štai kodėl šiame recepte vietoje jo naudojamas žymiai mažiau riebus graikiškas jogurtas.

Kodėl vištiena gaunasi sausa ir kieta?
Iškepus, vištieną bent 5 minutėms palikite pastovėti, kad neišbėgtų jos sultys ir ji neišsausėtų. Taip pat vištienos neperkepkite: orkaitėje rekomenduojama kepti ją 20–25 minutes 180–200°C temperatūroje, o keptuvėje – 8–10 minučių ant vidutinės ugnies.

Ar galima užšaldyti vištienos salotas?
Pastovėjusios šaldytuve salotos su vištiena tampa dar gaivesnės ir gali būti paliktos jame iki 4 dienų. Tačiau jų nevertėtų užšaldyti šaldiklyje, nes ten jos praranda savo gaivumą ir tekstūrą.

Salotos su vištienos sparneliais ir avokadų padažu

Maistas, ruoštas po atviru dangum, – skaniausias vasaros maistas. Tad kada gi daugiau, jei ne dabar, grilį kaisti net dukart per dieną? Ir čia visai ne juokas; orkaitė mūsų namuose poilsiauja, o štai takelį į terasą minam kasdien.

Teisybės dėlei reiktų pasakyti, kad kamado prisijaukinom ne visai nuo pirmo kepimo. Būta ir suanglėjusių bulvinių blynų (ir netikėtų ugnies liežuvių, besikėsinančių į antakius), būta ir kugelio, kurio kepimo laiką apskaičiavom taip neprofesionaliai, kad vakarienę teko patiekti likus lygiai valandai iki vidurnakčio – išlaukė jos tikrai ne visi, šypt. O ir maisto tinklaraštininkės vaidmuo man visai nepadeda išvengti to kartais ištinkančio mažo streso: kaip gi mėsytę pamarinuoti šįkart?!

Mes per paskutines vasaras jau esam išbandę labai nemažai „Grill&Fun“ gaminių (didžiausios rekomendacijos kiaulienos sprandinės šašlykui kaukazietiškame marinate, riekelėmis pjaustytam sūriui ir šonkauliukams!), o šįkart pietums pačiupau vištienos sparnelius su aštriu „Buffalo“ marinatu. Iškeptus virš atviros ugnies, patiekiau su salotomis ir gaiviu avokadų padažu. Labai skanu, o lėkštėje – visa spalvų paletė ir šilta artėjančios vasaros nuojauta.

Vištienos patiekalai

Daugelis namų šeimininkių gamina vištienos patiekalus, nes vištienos patiekalai labai skanūs, greitai paruošiami ir patinka visai šeimai. O kas nemėgsta skanių keptų vištienos blauzdelių, sparnelių ir, žinoma, vištienos krūtinėlės orkaitėje. Iš vištienos galima paruošti daug gardžių, sveikų ir labai skanių patiekalų. Pažiūrėkite, kokius vištienos receptus jums atrinkome ir tikrai norėsite pasigaminti skanios vištienos.

2025/01/22 pagal Kviečiu į virtuvę

Paruošimas: 10 min Porcijos: 4 Salotos su konservuotais avinžirniais ir virta vištiena yra puikus pasirinkimas tiems, kurie siekia subalansuotos ir maistingos mitybos. Šis patiekalas ne tik lengvai paruošiamas, bet ir suteikia organizmui reikalingų baltymų bei skaidulų. Avinžirniai, dar vadinami avinžirniais, yra puikus augalinių baltymų šaltinis, o vištiena praturtina salotas gyvūniniais baltymais, todėl šis derinys ypač … Skaityti toliau

Kaip pasigaminti salotas su vištiena?

Paprastai šioms salotoms naudoju iš anksto iškeptą vištienos filę arba jas ruošiant pasigaminu daugiau vištienos kitiems patiekalams (tokiems kaip kepti ryžiai su kiaušiniu ar pesto makaronai).

1 žingsnis. Įjunkite orkaitę, pasirenkant iš viršaus ir apačios režimą, ir palikite ją kaitintis iki 200°C temperatūros. Kol orkaitė kaitinasi, 1–2 didesnes vištienos krūtinėles (250 gramų) perpjaukite pusiau skersai.

Kai vištienos krūtinėlės yra per storos, jos ilgiau kepa ir gaunasi sausesnės. Dėl šios priežasties kiti mėgsta sumušti jas mėsos muštuku, tačiau tuomet vištienos filė neiškepa taip tolygiai, kaip kai ji yra supjaustoma į smulkesnes puses. Tiesa, nesupjaustykite vištienos per plonai (ne daugiau nei per pusę), kad vėliau jos neperkeptumėte.

3 žingsnis. Vištienos krūtinėles perkelkite ant kepimo popieriumi arba folija dengtos skardos, apibarstykite druska ir kepkite apie 20 minučių iki 200°C temperatūroje įkaitintoje orkaitėje, kol vištiena bus gerai apskrudusi bei iškepusi viduje (įsmeigus šakutę, turėtų tekėti skaidrios, baltos, o ne rožinės sultys arba jos vidinė temperatūra pasiekti 75°C).

Iškepus, vištieną bent 5 minutėms palikite pastovėti, kad neišbėgtų jos sultys ir ji neišsausėtų.

Vištiena skanesnė orkaitėje 😋

Aš labiau mėgstu kepti vištieną orkaitėje, o ne keptuvėje, kur ji ne taip skaniai apskrusta.

Be to, orkaitėje galima iš anksto arba į priekį išsikepti daugiau vištienos ir ją vėliau panaudoti kitiems valgiams (laikant šaldytuve iki 3 dienų).

Tačiau jei norite sutaupyti šiek tiek laiko, vištieną galite išsikepti ir keptuvėje (kepant apie 8 minutes ant vidutinės ugnies ir po pirmų kelių minučių ją apverčiant).

4 žingsnis. Kol vištiena kepa, smulkiai supjaustykite 150 gramų raudonųjų vynuogių, 1/4 raudonojo svogūno, vieną vidutinį arba pusę ilgojo agurko, dvi saujeles petražolių, tris lapus Iceberg salotos ir 30 gramų migdolų.

Ingredientai:

  • Vištienos filė 1 vnt.
  • Vištienos kiaušiniai (virti) 4 vnt.
  • Kietasis sūris 100 g
  • Druska
  • Vynuogės be sėklų 250 g
  • Majonezo 3 šaukštai.

Vištienos filė išvirkite pasūdytame vandenyje, kol išvirs. Kad skonis būtų intensyvesnis, į vandenį galite įdėti lauro lapų, žirnelių ar kitų prieskonių.

Atvėsinkite ir supjaustykite mažais kubeliais arba padalykite į pluoštus, priklausomai nuo jūsų pageidavimų.

Kiaušinius sudėkite į puodą su šaltu vandeniu, užvirinkite ir virkite 8-10 minučių. Atvėsinkite, nulupkite ir supjaustykite kubeliais.

Sūrį supjaustykite kubeliais. Šiam receptui idealiai tinka švelnaus kreminio skonio sūris.

Kruopščiai nuplaukite ir nusausinkite vynuoges be sėklų. Jei uogos didelės, perpjaukite jas per pusę.

Dideliame dubenyje sumaišykite smulkintus kiaušinius, vištieną, varškę ir vynuoges. Pagal skonį įberkite druskos.

Sudėkite majonezą ir gerai išmaišykite, kad ingredientai tolygiai susimaišytų. Jei norite, kad salotos būtų lengvesnės, dalį majonezo pakeiskite tirštu jogurtu arba grietine.

Salotas galima dėti į lėkštę, papuošti nesmulkintomis vynuogėmis arba šviežių žolelių šakele. Salotas galima patiekti iš karto po gaminimo arba atšaldytas.

Kodėl šis salotų su vištiena receptas?

  • Iš tikrųjų sveika. Kaip minėjau įžangoje, įprastos salotos su vištiena yra išmaišomos su majonezu, kuriame yra daugybė sočiųjų riebalų ir kalorijų. Štai kodėl šiame recepte vietoje jo naudojamas žymiai mažiau riebus graikiškas jogurtas. Na, o visi žinome, kad daržovės ir vaisiai yra sinonimas sveikai mitybai, tad vištienos salotos – puikus būdas jų suvalgyti daugiau.
  • Iš tikrųjų nekaloringa. Salotos su vištiena daugumai asocijuojasi su sveiku ir nekaloringu patiekalu, tačiau jas apliejus majonezu jų kaloringumas gerokai išauga. Kaloringos salotos – kaip ironiška! Laimei, majonezą pakeitę graikišku jogurtu, smarkiai sumažinsime valgio kalorijų kiekį. Ne veltui šios salotos su kepta vištiena turi vos 400 kalorijų ir net 40 gramų baltymų.
  • Iš tikrųjų sotu. Turbūt ne vienas iš mūsų yra ragavęs „stebuklingųjų“ salotų, kurios gal ir nebuvo pačios skaniausios, bet bent jau turėjo būti LABAI SOČIOS. Toli gražu… Nors salotose dėl juose esančių vaisių ir daržovių yra nemažai maistinių skaidulų, iki pilnaverčio patiekalo joms pritrūksta baltymų. Štai kodėl salotas papildome vištiena, kurioje gausu baltymų. Negana to, prie didesnio sotumo prisideda ir baltymais praturtintas graikiškas jogurtas.
  • Iš tikrųjų skanu. Didžioji dalis salotų yra gana sausos, o jų neišgelbėja ir įvairūs aliejai. Dėl to mišrainė su vištiena yra pagardinama majonezu, kuris joms suteikia kremiškumo ir tirštumo. Tačiau jį pakeitus graikišku jogurtu, skonio skirtumo net nepajusite. Priešingai – graikiškas jogurtas kartu su citrina dar priduos derančio rūgštingumo. Galop – jeigu negalite pakęsti salierų (aš tikrai negaliu), kurie dažniausiai yra svarbi vištienos salotų dalis, šiame recepte jų nerasite (nebent juos mėgstate ir norite įterpti). Nepaisant to, patirsite visą salotų su vištiena skonių jūrą: kremiškumą, saldumą, aštrumą, traškumą ir pikantiškumą.
  • Iš tikrųjų patogu. Neišsigąskite ingredientų sąrašo – vištienos salotoms nereikia kažkokių ypatingų priedų. Jas sudaro maistas, kuris ir taip paprastai būna daugelio šaldytuose. Jas paruošti taip pat užima nedaug laiko: užtruksite viso labo 10 minučių, jei vištiena išsikepsite iš anksto. Vis dėlto, pagrindinė priežastis, kodėl salotos su vištiena yra neatsiejama mano gyvenimo dalis – jas labai patogu gaminti į priekį. Gaivios salotos su vištiena valgomos šaltos, o pastovėjusios šaldytuve jos įgauna dar daugiau gaivumo. Todėl puikiai tinka pietų dežutėms į darbą arba kelionėms, valgyti su duona, tortilijomis bei krekeriais ar patiekti kaip garnyrą svečiams.