Pamenat, dar visai neseniai rašiau ir apie tai, kad mano „Snickers“ desertų serija keksiukais dar tikrai nepasibaigs. Taigi, prašom, pats snikeriškiausias desertas iš snikeriškiausių - „Snickers“ šokoladiniai batonėliai! Naminiai, labai saldūs, nuodėmingai skanūs. Ir gražūs.
Kaip sako pranešime žiniasklaidai cituojama „Maximos“ Maisto gamybos departamento vadovė Brigita Baratinskaitė, visų pamėgtus šokoladinius batonėlius namuose pagaminti gali būti kur kas paprasčiau, nei atrodo. Anot jos, receptai yra lengvai perprantami ir pradedančiajam virtuvėje.
Skonis: 10/10. Niekaip negaliu būti objektyvi, nes vieninteliai žodžiai, kuriuos noriu parašyti: šimto balų verti šokoladiniai batonėliai, šypt. Reikalaujantys nemažai laiko bei pastangų, bet verti kiekvienos sugaištos minutės.
Naminiai „Snickers“ Batonėliai: Ingredientai
Ingredientai:
- batonėlio pagrindui:
- 1,5 puodelio kokoso drožlių
- 2 valg. šaukšt. klevų sirupo
- 0,5 puodelio tirpinto kokosų aliejaus
- 1 arbat. šaukšt. vanilės ekstrakto
- 0,5 arbat. šaukšt. jūros druskos
- karamelės sluoksniui:
- 0,5 skardinės kokosų pieno (reikia tik tirštosios dalies)
- 250 ml švelnaus riešutų sviesto
- 1 puodelis žemės riešutų
- 0,5 puodelio klevų sirupo
- 1 arbat. šaukšt. vanilės ekstrakto
- šokolado viršui:
- plytelė juodojo arba pieniško šokolado
- 1 arbat. šaukšt. kokosų aliejaus
Gaminimo Eiga: Žingsnis Po Žingsnio
- Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C.
- Dubenyje sumaišykite visus batonėlio pagrindo ingredientus. Iš jų turėtų susiformuoti trupanti tešla, kuri paspaudus lengvai sulimpa. Tešlą sudėkite į gilesnę kvadratinę arba stačiakampę skardą, išklotą kepimo popieriumi. Kepkite 10 min. Vėliau išimkite iš orkaitės ir palikite pastovėti.
- Paruoškite karamelės sluoksnį. Nedideliame puode sumaišykite kokosų pieną, vanilės ekstraktą, klevų sirupą ir žemės riešutų sviestą. Nuolat maišydami virkite 10 minučių. Įdaras turėtų pradėti tirštėti ir priminti karamelę. Po virimo masę supilkite ant iškepusio batonėlio pagrindo. Viską padenkite žemės riešutais. Tuomet kepimo skardą dėkite į šaldiklį 10-15 min.
- Kol batonėlių pagrindas su karamelės įdaru stingsta, sulaužykite šokolado plytelę ir jos gabalėlius kartu su kokosų aliejumi ištirpinkite dubenyje virš verdančio vandens garų. Vėliau išimkite iš šaldiklio kepimo indą ir supjaustykite sukietėjusią masę į vienodo dydžio gabalėlius. Tada kiekvieną iš jų pamirkykite ištirpintame šokolade ir sudėkite atgal į kepimo skardą.
- Batonėlius paskutinį kartą palaikykite šaldytuve apie 15 min.
Alternatyvus Naminio Snickers Receptas
Ta proga, ieškantiems sveikesnių desertų alternatyvų, maisto gamybos ekspertė atskleidžia populiariausių šokoladinių batonėlių receptus.
Ingredientai:
- 6 v.š. kokosų aliejaus
- 4 v.š. kakavos
- 2 v.š. klevų sirupo
- druskos
- 10 v.š. kokosų drožlių
- 4 v.š. klevų sirupo
- 6 v.š. riešutų sviesto
- 200 ml kokosų pieno
- 100 ml vandens
- 14 vnt. datulių
- 4 v.š. riešutų sviesto
- 3 v.š. vanilės
Gaminimo eiga:
- Puode išlydome kokosų aliejų, kad būtų skystas. Ruošiame šokolado sluoksnį: dubenėlyje sumaišome kokosų aliejų, kakavą, klevų sirupą, druską. Kepimo skardą išklojame kepimo popieriumi, į apačią pilame šokolado sluoksnį, tolygiai paskirstome ir dedame į šaldiklį.
- Ruošiame nugos sluoksnį: dubenėlyje sumaišome visus ingredientus. Nugos sluoksnį dedame ant šokolado ir grąžiname skardą į šaldiklį valandai.
- Užmerkiame datules - palaikome vandenyje apie 20 minučių. Ruošiame datulių karamelę: į maisto smulkintuvą dedame išmirkytas nusunktas datules, riešutų sviestą, vanilę, vandenį. Viską sutriname iki vientisos karamelės. Jei nesusitrina, pridėkite dar šiek tiek vandens, kol pavyks pasiekti norimą tekstūrą.
- Karamelės sluoksnį dedame ir tolygiai paskirstome ant nugos sluoksnio. Jei norisi, šioje vietoje į datulių karamelę papildomai dedame žemės riešutų, juos įspaudžiame į karamelę.
- Skardą grąžiname į šaldiklį ir leidžiame gerai sustingti per naktį. Patiekiant supjaustome norimo dydžio gabalėliais.
Pastabos ir patarimai
- Juodąjį šokoladą galite keisti pienišku.
- Sluoksniuokite viską pagal skonį, galite patys nuspręsti, kokio sluoksnio norite daugiau, kokio mažiau.
- Karamelę galite pasiruošti ir patys: iš cukraus, sviesto ir grietinėlės.
Šiandien noriu parodyti, kad visi mūsų pasirinkimai yra tik mūsų pačių rankose. Jei tik yra noro, galime viską pagaminti patys, net ir savo mėgstamiausią šokoladuką daug sveikesniu amplua.