BRISKET ekologiška sausai brandinta jautienos krūtininė – (~1kg)
Brisket, kilęs iš JAV pietų regiono. Šio kepsnio išskirtinumas yra jo puikus derinys tarp sultingumo ir švelnumo, kai ilgai ir lėtai kepamas.
Iš kur išpjautas: iš krūtinės dalies, esančios priekinėje krūtinės dalyje, žemiau kaklo ir priekinės kojų.
Skoninės savybės: Pasižymi švelniu skoniu, sultingumu.
Kaip rekomenduojame gaminti: Brisket geriausiai gaminama naudojant lėtą ilgą virimą, troškinimą ar rūkymą, kad mėsa būtų sultinga ir minkšta, išlaikant jos aromatą ir skonį.
Rekomenduojama vidinė temperatūra: 90°C iki 96°C
Tiksli kaina skaičiuojama prekę supakavus.
Užauginta Mindaugo Kinderio ūkyje.
Bendri patarimai. Prieš gaminant jautieną geriausia kelias valandas palaikyti kambario temperatūroje. Šaldytą jautieną atšildyti kuo lėčiau (šaldytuve), kad nepakistų skoninės savybės. Iškepusį kepsnį uždengti folija ir leisti pailsėti 5-10 minučių, o storesnį – 15-20 minučių. Jei mėgstate “gerai” iškeptą jautieną, rinkitės ilgą gaminimą žemoje temperatūroje. “Pailsėjusius” kepsnius pjaustykite skersai skaidulų.
- Brandinimas: mažiausiai 28 dienas.
- Laikymo sąlygos: nuo 0 iki +2 °C temperatūroje.
- Naudojimo instrukcija: terminis apdorojimas prieš vartojimą.
- Pakuotė: vakuuminis maišelis.
- Tinkamumo vartoti terminas: 15 dienų, pažeidus pakuotę, produktą suvartoti per 48 val., bet neilgiau kaip iki vartojimo termino pabaigos. Galiojimas nurodomas ant pakuotės.
- Grynasis kiekis (g): 0,8 - 1,2 kg;
- Kilmės šalis: Lietuva.
- LT-EKO-001
Populiariausios paieškos
Ieškote geriausios jautienos krutinine kainos tarp skirtingų pardavėjų? Tai nesunkiai padarysite kainoteka.lt internetinėje platformoje. Mūsų svetainėje jūsų patogumui sukurtas išsamus produktų katalogas, kuriame galite greitai ir efektyviai atrasti geriausius pasiūlymus iš daugiau nei 300 skirtingų elektroninių parduotuvių. Nesvarbu, ar ieškote naujausio modelio, ar patikimiausio gamintojo, ši platforma padės jums rasti geriausią kainą.
Norėdami palengvinti paiešką, naudokitės patogiu filtravimo įrankiu, esančiu svetainės kairėje pusėje. Šis paieškos filtras leidžia greitai atrinkti produktus pagal kategoriją, prekės ženklą ir elektroninę parduotuvę. Tai ypač naudinga, kai ieškote konkretaus jautienos krutinine ir norite matyti tik tuos pasiūlymus, kurie atitinka jūsų pasirinktas specifikacijas.
Kainoteka.lt – tai ne tik platforma, kurioje galima palyginti kainas, bet ir puikus įrankis, leidžiantis išsirinkti geriausią prekę. Pasinaudoję svetainės funkcionalumu, galite ne tik sutaupyti laiko, bet ir pinigų. Įvertinkite, kur jautienos krutinine siūloma už mažiausią kainą, ir pirkite tiesiai iš patikimo tiekėjo.
Išsirinkite geriausią pasiūlymą lygindami įvairių parduotuvių siūlomas kainas ir produkto charakteristikas internetu. Kainoteka.lt tai padaryti yra ypač paprasta – tereikia kelis kartus paspausti pelės mygtuką. Naudokitės mūsų siūlomomis paieškos galimybėmis ir įsitikinkite, kad jūsų pasirinkta prekė iš jautienos krutinine yra tinkamiausia iš visų galimų variantų.
kainoteka.lt - Čia patogiai gali palyginti kainas tarp daugiau nei 6 mln. prekių iš 400 skirtingų parduotuvių.

EKO Jautienos krūtininė
LT-EKO-001 ES žemės ūkis Prekė sveriama, pasirinkite pageidaujamą svorį, paklaida +|- 100 g. Tiksli kaina paskaičiuojama prekę supakavus.
Pristatymo politika
Saugumo ir privatumo politika
Grąžinimo politika
- Aprašymas
- Papildoma informacija

Jautienos krūtininė (beef brisket): kas čia per daiktas?
Su jautienos krūtinine aš reikalų turėjau ir anksčiau. Būtent šią mėsą labai mėgsta žydai: negana to, kad jautiena – košerinė mėsa, tai dar ir būtent šią jaučio dalį gaminant nereikia baimintis, kad mėsa kaip nors nepakankamai iškeps (mat žydams nevalia valgyti jokių medium ar rare kepsnių), nes šis daiktas tikrai turi būti kepamas ar troškinamas ilgas valandas, kol tampa minkštu ir labai sultingu. Jokio kraujo, jokio žalios mėsos ženklo! Lygiai taip, kaip parašyta žydiškuose talmuduose:)
Mes tuo tarpu ėmėmės eksperimento, mėgdžiodami Chef’s table serijoje matytus vaizdus: 1,5kg jautienos gabalą iš vakaro įtryniau druska ir prieskoniais (pipirais, česnakais, rozmarinais ir čiobreliais), užpyliau baltu vynu ir palikau parai marinuotis. Amerikietiški maisto blogai rekomenduoja kiekvieną jautienos krūtininės kilogramą kepti apie 1,5 valandos 120C temperatūroje, tačiau užvis svarbiausia sulaukti, kol iškeptos mėsos temperatūra sieks 85C.
Mes taip ir padarėm. Perpiet įkūrę Big Green Egg ir nustatę 120C temperatūrą (su konvEggtoriumi) palikom savo kepsnį lėtai kepti, kol patys užsiėmėme kitais maloniais darbeliais. Tačiau 4 valandų tokiam gabalėliui tikrai buvo negana. Tada jau aš ėmiausi iniciatyvos ir supjausčiusi mėsą gabalėliais patroškinau špižiniame troškintuve su pakepintais svogūnais, česnakais ir šlakeliu vyno. Po poros valandų mūsų vakarienė garavo ant stalo, ir tai buvo tas antras kartas, kai mes negalėjome nustoti liaupsėję šios mėsos skonio: minkšta, ne riebi, tiesiog tirpstanti burnoje!
Tad kokias pamokas išmokom patys ir galim pasidalinti su jumis, jei ryšitės imtis jautienos krūtininės iššūkio?:)
Įrašas sukurtas bendradarbiaujant su „The Farm”. #reklama
