Šiame straipsnyje rasite įvairių brokolių ir faršo troškinių receptų, kurie yra ne tik gardūs, bet ir maistingi. Aptarsime, kaip paruošti šiuos patiekalus su įvairiais ingredientais ir gaminimo būdais.
Brokolių ir Vištienos Troškinys Kinišku Stiliumi
Šis brokolių troškinys su vištiena yra greitai pagaminamas, gardus ir maistingas. Jis pagamintas kinišku stir-fry stiliumi. Naudojome vištienos krūtinėlę, kuri iškepusi buvo minkšta ir sultinga. Brokolio reiktų nepervirti, jis turi būti kiek traškus. Geriausia šį patiekalą valgyti su ryžiais.
Vištienos krūtinėlę supjaustykite nedideliais gabaliukais. Dubenyje ant jos užberkite prieskonių, kukurūzų krakmolo, viską išmaišykite ir palikite pastovėti apie 15 min. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ant vidutinės-aukštos kaitros, apkepinkite vištieną po 3-4 min. iš abiejų pusių. Tuo metu užkaiskite puodą su vandeniu, sudėkite brokolio žiedynėlius ir pavirkite kelias minutes, kol brokoliai suminkštės. Jie dar turi likti ryškiai žalios spalvos.
Brokolius sudėkite į keptuvę, viską sumaišykite ir pakepinkite apie 1 min. Supilkite padažą, išmaišykite ir pakepinkite apie 2 min. ar kol padažas sutirštės.
Ingredientai:
- Vištienos krūtinėlė
- Brokoliai
- Prieskoniai
- Kukurūzų krakmolas
- Aliejus
- Padažas
Reikalingi kiekiai:
| Ingredientas | Kiekis |
|---|---|
| Prieskoniai | 1 valg. š. |
| Kukurūzų krakmolas | 1 arbat. š. |
| Padažas | 6 valg. š. |
Keptos Daržovės su Faršu Tešloje ir Padažais
Miltai išmaišomi su vandeniu ir žiupsneliu druskos. Faršas pakepinamas keptuvėje be riebalų (bet neiškepamas iki apskrudimo, nes viskas vėliau bus verdama aliejuje) ir atvėsintas sudedamas į tešlą (tešlą dar galima gaminti samosų tešlos principu ir apvoliotas daržoves kepti įkaitintoje orkaiteje).
Salieras nulupamas, supjaustomas griežinėliais (6 - 8mm) ir keletą minučių pavirtas, sudedamas į įkaitintą keptuvę su sviestu ir žiupsneliu druskos. (Tas pats daroma ir su brokolio šakelėmis, tik jas po virimo reikia palikti nuvarvėti. Galima naudoti ir kitokias daržoves, pvz., žiedinį kopūstą).
Daržovės neturi suvirti ir perkepti, nes jas atvėsinus ir pavoliojus tešloje su pakepintu faršu, reikia virti įkaitintame aliejuje kol apskrus. Padažui sūrelis ištirpinamas kartu su grietinėle ir druska pagal skonį. Šviesiajam padažui viena dalis sumaišoma su kurkuma ir peletrūnu, tamsiajam - su soja ir sezamu.
Ingredientai:
- Vidutinio dydžio saliero šaknies
- 400g brokolių
- 300 - 400g vištienos faršo
- Miltų
- Vandens (pagal tešlos tąsumą)
- Druskos
- 50g sviesto
- Aliejaus virimiui
Padažui:
- Lydyto sūrio (recepte buvo naudotas PRESIDENT sūrelis su alyvuogėmis, 1pak.)
- 60 ml 10 proc. riebumo grietinėlės
- Pusė arbatinio šaukštelio kurkumos
- Žiupsnelio smulkintų džiovinto peletrūno lapelių
- 3 valgomųjų šaukštų sojos (pusiau saldžios. Recepte naudota ABC soja)
- 20 - 30g kepto sezamo
Patiekimas: sočios ir minkštos daržovės traškioje tešloje su mėsa patiekiamos su dvigubu (šviesesniu sūresniu ir tamsesniu saldesniu) padažu.
Kiti Brokolių Troškinio Variantai
- Brokoliniai kopūstai: 3.00 vnt.
- Žiediniai kopūstai: 1.00 vnt.
- Morkos: 1.00 vnt.
- Petražolės: 1.00 valg. š.
Brokolį ir žiedinį kopūstą išskirstykite žiedynais ir sūdytame vandenyje pavirkite kelias minutes. Kepimo formą ištepkite sviestu, sudėkite brokolius ir žiedinius kopūstus, apipilkite paruoštu padažu, ant viršaus išdėliokite vyšninius pomidorus.
Smulkintos Jautienos Troškinys su Brokoliais
Smulkiai supjaustykite svogūną ir česnaką, keptuvėje įkaitinkite aliejų ir apkepkite svogūną, kol suminkštės. Įdėkite česnaką ir pakaitinkite keliolika sekundžių, kol paskleis malonų aromatą. Sudėkite smulkintą jautieną ir vis pamaišydami apkepkite, taip pat įberkite žiupsnelį druskos. Brokolius išskirstykite smulkesniais žiedynais. Kai jautiena jau bus iškepusi, juos sudėkite į keptuvę, uždenkite dangčiu ir patroškinkite 1-2 minutes. Svarbu, kad brokoliai išliktų traškūs, neperkepę. Tuo metu pasiruoškite padažą: pašildykite medų, kad suskystėtų, pilkite sojos padažo. Berkite krakmolą, prieskonius ir išmaišykite. Užpilkite padažą ant jautienos ir brokolių, lengvai maišydami jį paskirstykite. Padažas keptuvėje taps lipnus ir padengs jautieną bei brokolius. Patiekite su ryžiais, pabarstę sezamo sėklomis.
