pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Cukinijų Picos Padas: Lengvas ir Sveikas Receptas

Šios picos pagrindas yra ne iš miltų, kaip įprasta, o iš cukinijų. Jeigu turite per daug cukinijų, ši pica yra tikrai geras būdas jas sunaudoti! Nors ši pica man patiko, bet nereikėtų jos lyginti su įprastine. Pagrindas šiek tiek priminė nesaldų pyragą. Nedėjau daug miltų, todėl jis buvo gana minkštas, purus, bet formą tikrai išlaikė.

Ingredientai

  • 3 puodeliai tarkuotos cukinijos
  • 1/3 arbatinio šaukštelio druskos
  • 2 kiaušiniai
  • 1/2 puodelio kvietinių miltų
  • 2 valgomieji šaukštai ryžių miltų

Gaminimo eiga

  1. Burokine tarka sutarkuoti cukiniją.
  2. Užberti druskos. Palikti pastovėti apie 10-15 min. ar kol išsiskiria skystis.
  3. Svarbu gerai nusunkti cukinijos skystį. Aš tiesą pasakius iki galo niekada nenusunkiu, bet didžiąją dalį skysčio tikrai pašalinu. Sutarkuotą cukiniją užbarstau geru žiupsniu druskos. Palieku pastovėti 10-15 min. ar kol išsiskiria skystis. Tada nusunkiu per sietelį arba nuspaudžiu rankomis.
  4. Orkaitę įkaitiname iki 180 °C.
  5. Į skardą patiesiame kepimo popierių, lengvai patepame aliejumi. Suberiame tarkuotą cukiniją plonu sluoksniu, apiberiame druska ir dedame kepti 15 minučių.
  6. Cukiniją sudedame į maišelį ir kiek įmanoma nuspaudžiame.
  7. Į indą perkelti cukiniją, įmušti kiaušinius, įberti sūrio, prieskonių. Išmaišyti iki vientisos masės. Suberti miltus. Išmaišyti.
  8. Dubenyje gerai sumaišome nusunktą cukiniją su kiaušiniais ir miltais.
  9. Kepimo skardą iškloti kepimo popieriumi. Per vidurį sukrėsti cukinijų masę. Mentele suformuoti apskritimą (daugmaž 26 cm skersmens).
  10. Skardą išklokite kepimo popieriumi, ant jo paskleiskite cukinijų masę, rankomis suformuokite picos padą. Šį blynelį (dar be jokių priedų) kepkite iki 180-200C įkaitintoje orkaitėje apie 30 min. arba iki kol pradės lengvai ruduoti krašteliai.
  11. Kepti 220 C apie 25-30 min.
  12. Pagrindą šiek tiek atvėsinti.

Picos užbaigimas

Ant iškepto pado dėkite norimus ingredientus, pavyzdžiui, pomidorų padažą, sūrį, kumpį, paprikas, svogūnus ir pan. Na o picos padui paskaninti naudojau štai šį pomidorų padažą su paprikomis. Ant pagrindo uždėti pomidorų padažo, užbarstyti sūriu, uždėti pomidorą, tuną. Apibarstyti pipirais. Kepti 180 C apie 7-8 min. ar kol sūris bus išsilydęs.

Cukinijas sutarkuokite, rankomis šiek tiek nuspauskite skysčio perteklių, į tarkius įmuškite vieną kiaušinį, suberkite miltus, pagardinkite druska, pipirais ir sumaišykite rankomis. Cukinijų tarkius dėkite į riebalais pateptą kepimo formą, rankomis šiek tiek paspauskite. Ant jų dėkite plonai pjaustytą virtą vištieną, plonais pusžiedžiais pjaustytą svogūną ir plonomis riekelėmis pjaustytus pomidorus, galiausiai užbarstykite labai smulkiai pjaustyto česnako. Likusį kiaušinį išplakite su pienu ir plakinį užpilkite ant picos. Kepkite iki 180C įkaitintoje orkaitėje apie 20-30 min., ištraukite, apiberkite sūriu bei kapotais krapais ir kepkite dar 10 min.

Esu bandžiusi tiek kalafiorų padą, tiek saldžiųjų bulvių.