pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Kalakutienos pjausniai orkaiteje - puikūs receptai ir patarimai

Kalakutienos krūtinėlės kepsniukai orkaitėje su bulvėmis ir svogūnais

Share

Puikus receptas, norintiems viską pagaminti viename inde. Net ir daržovės kartu 🙂

Labai patinka ne taip seniai mano aptikti „Best butcher” kalakutienos gabalėliai indeliuose po 200 g., tinka, jeigu norisi ne minią pamaitinti 🙂 2 tokių indelių (400 g.) užteks trims valgytojams.

Porą didelių svogūnų supjaustome plonais žiedeliais ar griežinėliais, dedame juos į aliejumi pateptą kepimo indą, ant viršaus klojame plonais griežinėliais supjaustytas bulves. Pjaustome plonai, o jei storiau, pailginame kepimo laiką. Bulves padruskiname, aš paskaninu ir liofilizuotu rozmarinu, o ant jų klojame išmuštą kalakutieną. Dar beriame kmynų, ir baigiame šį etapą sudėdami kokius 6 nedidelius, į keturias dalis supjaustytus pievagrybius.

Kepimo indą uždengiame sušlapintu kepimo popieriumi (suglamžome, pakišame po vandeniu, nuspaudžiame) ir folija. Šauname į orkaitę, įkaitintą iki 200 laipsnių ir kepame 40 min.

Tuo tarpu pasiruošiame , kuo kepsniukus užkepsime. Gabalėliais supjaustome 3 pomidorus, sutarkuojame 40 g. fermentinio sūrio, dedame šaukštą majonezo. Viską sumaišome ir, kepsniukams pakepus bent jau 40 min., sukratome viską ant jų. Kepame atvirame inde, 200 laipsnių orkaitėje, bent jau 15 min. Žiūrėkite, kaip apskrus, apkeps. Visų orkaitės skirtingos, taigi čia sunku numatyti tiksliai.

Serviruojant man reikia nebent krapų 🙂 Daugiau čia visko yra: bulvių, kalakutienos, grybų, pomidorų. Skanaus 🙂

Kalakuto krūtinėlė orkaitėje

Savaitgalį užsinorėjome orkaitėje keptos mėsos. Neapsisprendę, ar kepsime kiaulieną, ar vištieną, pagalbos kreipėmes į mamą, kuri davė visai paprastą orkaitėje keptos kalakuto krūtinėlės receptą. Galime pasakyti, kad patarimas buvo labai geras ir skanus. Mėsą valgėme su šviežia duona, garstyčiomis ir spanguolių padažu. Svarbu paminėti, kad šiuo receptu paruošta kepta mėsa gali stovėti šaldytuve 1–2 savaites, tad kalakutienos likučiais dar ir dabar pasimėgaujame karštuose sumuštiniuose ar salotose. Taigi siūlome klausyti mamų!

5 from 4 votesKalakuto krūtinėle orkaitėjePasiruošimas2 hrsKepimo trukmė2 hrs 15 minsAnt stalo per4 hrs 15 mins

Šiuo būdu paruošite ypač sultingą kalakuto krūtinėlę, kurią bus galima valgyti tiek karštą, tiek šaltą.

Pamaitins : 8Energinė vertė : 130 kcalIngredientaiGamybos eiga

Prieš kepimą kalakuto krūtinėlė turi šiek tiek pasisūdyti. Tad į pakankamai didelį indą su šiltu vandeniu, beriame 2 šaukštus druskos ir gerai išmaišome. Maišymui įdedame šiek tiek pastangų, kad druska ištirptų.

Į indą su druskos tirpalu užmerkiame kalakuto krūtinėlę (svarbu, kad ji visa būtų apsemta) ir paliekame šaltai 2 valandoms.

Po dviejų valandų mėsą ištraukiame iš mirkalo ir labai gerai nusausiname.

Prieskonių ir aliejaus mišiniu ištriname mėsą ir, įdėję į kepimo indą/skardą, kepame 250 laipsnių orkaitėje 15 minučių.

Praėjus 15 minučių, orkaitę išjungiame, tačiau mėsos jokiu būdų neištraukiame ir neatidarinėjame durelių. Ją paliekame orkaitėje dar 2 valandoms.

Net ir išjungtoje orkaitėje mėsa nenustos kepti, o po 2 valandų ją jau galima ragauti.

Iškepusią kalakuto krūtinėlę galima laikyti šaldytuve 7-10 dienų ir valgyti su makaronais, sumuštiniuose, salotose ar kituose patiekaluose.

Daugiau orkaitėje keptų skanumynų rasite čia

Kalakutienos kulšelės orkaitėje

Kalakutiena yra dietinė ir skani mėsa. Iš jos gaminami labai skanūs patiekalai. Parodysime receptą, kaip kepti kalakutų blauzdeles orkaitėje. Palepinkite save ir savo šeimą skaniais pietumis ar vakariene! Gaminimo būdas gana paprastas, mėsa turi būti marinuota ir kepta orkaitėje. Kalakutiena yra sultinga, bet kartu ir dietinė. Kaip garnyrą paruoškite daržoves. Marinavimui galite naudoti bet kokių prieskonių ir žolelių pagal skonį. Sunkiausia išlaukti laiko, nes paukštis kepa apie dvi valandas, o seilės pradeda tekėti su pirmaisiais aromatais iš orkaitės.

Paskirtis: Vakarienės receptaiReceptai pagal ingredientus: # Paukštiena / # DaržovėsReklama

Kalakutienos pjausniai orkaiteje

Tandoori vištienos iešmeliai karšto oro gruzdintuvėje (arba orkaitėje)Brokolių, kalafiorų ir šoninės salotosAtsiųsk savo receptąPatiekalo tipasValentino dienaiValgome sveikiau!ApkepaiBlynai, vafliaiDesertaiGėrimaiGėrimai su alkoholiuKaršti patiekalaiKonservuoti patiekalaiKošės, tyrėsKremai ir padažaiPicosPyragai, kepiniaiSalotos, mišrainėsGarnyraiSriubosSumuštiniaiTroškiniaiUžkandžiaiPagr. ingredientasAvienaBulvėsDaržovėsGrybaiJautienaKiaulienaKiaušiniai ir pieno produktaiMiltai ir kruoposSojaVeršienaVaisiai ir uogosŽvėrienaPaukštienaMakaronaiŠokoladasŽuvis ir jūros gėrybėsRiešutaiProgaUžgavėnių idėjosMamos dienos skanėstaiTėvelių dienaiVelykiniai patiekalaiValentino dienaiKalėdų patiekalaiKūčių patiekalaiGimtadienio patiekalaiJoninių skanėstaiHelovinasNaujiesiems MetamsVestuviniai patiekalaiPyragų dienaPasaulio virtuvėAirijos virtuvėAmerikos virtuvėAnglijos virtuvėArgentinos virtuvėArmėnijos virtuvėAustrijos virtuvėBaltarusijos virtuvėBrazilijos virtuvėBulgariška virtuvėDanijos virtuvėGraikijos virtuvėGruzijos virtuvėIndijos virtuvėIspanijos virtuvėItalijos virtuvėJaponijos virtuvėKinijos virtuvėKorėjiečių virtuvėLenkijos virtuvėLietuvos virtuvėMaroko virtuvėMeksikos virtuvėNorvegiška virtuvėOlandijos virtuvėPrancūzijos virtuvėRusijos virtuvėŠvedijos virtuvėŠveicarijos virtuvėSlovakijos virtuvėSuomių virtuvėTailando virtuvėTibeto virtuvėTotorių virtuvėTurkijos virtuvėUkrainos virtuvėVengrijos virtuvėVokietijos virtuvėLatvijos virtuvėČekų virtuvėPagal paiešką: “kalakutienos kepsniai orkaiteje” rasta receptų 1000Gardieji kalakutienos kepsniai orkaitėjeNugarinės kepsnys įdarytas sūriu ir saulėje džiovintais pomidorais
Reikalingi ingredientai:
Kalakutienos skerdena2~2,3 kgSlyvos1 stiklinėSviestas0,1~0,15 kilogramoDruska, pipiraipagal skonįApelsinai1~2 gabaliukai (neprivaloma, dėl skonio)Aromatinės žolelėspagal skonįReklama
Gaminimo eiga
1. Iš anksto nuplautas slyvas užpilti verdančiu vandeniu ir palikti brinkti 20-30 min.

2. Nuvalykite paukščio skerdeną, nuplaukite ir pašalinkite drėgmę popieriniais rankšluosčiais. Ant jo padarykite pjūvius slyvoms.

Reklama3. Kalakutieną iš vidaus ir išorės įtrinkite druska ir pipirais.

4. Į kalakutą įdėkite išbrinkusias džiovintas slyvas, taip pat sviesto gabalėlius. Norint pasiekti geriausią efektą, rekomenduojama sviestą sutarkuoti ir kalakuto skerdeną apibarstyti tokiomis drožlėmis.

Reklama

5. Į kalakutą įdėkite išbrinkusias džiovintas slyvas, taip pat sviesto gabalėlius. Norint pasiekti geriausią efektą, rekomenduojama sviestą sutarkuoti ir kalakuto skerdeną apibarstyti tokiomis drožlėmis.