Kvepia sekmadienio rytas, kai virtuvėje šlama prijuostė, o keptuvėje tyliai šnibžda blynai. Močiutės miltiniai blynai - tai ne tik pusryčiai, tai šiluma, kuria norisi dalintis. Šis receptas, perduotas iš kartos į kartą, išsiskiria savo paprastumu ir tuo ypatingu purumu, kuris išlieka net atvėsus.
Šis receptas - tikras paprastumo ir skonio derinys. Močiutės miltiniai blynai nuo seno kepami be jokių įmantrybių, bet visada būna purūs, minkšti ir stebėtinai skanūs. Būtent tokie, kokius valgydavome vaikystėje, kai dar net nežinojome, kad receptų galima ieškoti internete.
Purūs Miltiniai Blynai su Kefyru
Jei norite purių ir minkštų blynelių, kepkite juos su kefyru. Nieko ypatingo, tik vienas ingredientas kitas. Patiekite blynelius su kefyru su grietine ar uogiene.
Gaminimo Eiga
- Kiaušinį išplakame su cukrumi, pilame kefyrą (prieš tai į kefyrą dedame maždaug puse šaukštelio sodos), išmaišome.
- Į tešlą dalimis sijojame miltus ir išmaišome. Miltų dedame tiek, kad tešla būtų tirštos grietinės konsistencijos.
- Iš užmaišytos tešlos keptuvėje formuojame blynus ir kepame iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus.
- Blyneliai gali būti apvalūs, kvadratiniai, širdelės formos, bet labiausiai gomurį lepina - purūs ir kreminiai.
Kaip Patiekti Močiutės Miltinius Blynus?
Nors močiutės miltiniai blynai yra puikūs ir vieni, tikras džiaugsmas prasideda tada, kai ant stalo pasirodo priedai. Vienas populiariausių pasirinkimų - naminė uogienė. Braškių, aviečių ar mėlynių uogienė puikiai dera su blynais, suteikdama ne tik saldumo, bet ir natūralų vaisinį rūgštumą. Kas mėgsta šiek tiek išradingesnius skonius, gali pabandyti pagardinti blynus riešutų sviestu arba tirpintu šokoladu.
Saldžiai patiekti močiutės miltiniai blynai su šviežiomis uogomis.
8 Skaniausių Purūs Blynų Receptai
8 skaniausių, burnoje tirpstančių ir keptuvėje, ir orkaitėje keptų purių blynų receptai kasdieniams pusryčiams ir lėtam savaitgalio pusryčių malonumui:
- Mieliniai cukruoti sklindžiai
- Blyneliai su puriu kreminiu varškės ir apelsinų įdaru
- Orkaitėje keptas didelis blynas
- Gardieji uogų blyneliai
- Purūs blyneliai su aviečių padažu
- Amerikietiški blyneliai su klevų sirupu
- Mango varškės blyneliai su braškėmis ir bananų padažu
- Jogurtiniai sklindžiai su juodaisiais sezamais
Purūs Varškės Blyneliai
Purūs, minkštučiai varškės blyneliai - mėgstami ir vaikų, ir suaugusiųjų, tinka ir pusryčiams, ir vakarienei, o patiekti su šviežių uogų ar vaniliniu padažu drąsiai konkuruoja su desertu.
2-3 asm.
Puriems varškės blyneliams pagaminti reikia:
- 200 ml kefyro
- 1 kiaušinio
- 200 g varškės
- 150 g kvietinių miltų
- 1 šaukštelio kepimo miltelių
- Žiupsnelio tarkuotos citrinos žievelės
- 1 šaukšto cukraus arba medaus
- 1 šaukšto augalinio arba kokosų aliejaus (kepti)
- Žiupsnelio druskos
Gaminimo Žingsniai
- Kefyrą išplakite su kiaušiniu, sudėkite varškę, berkite miltus, kepimo miltelius, citrinos žievelę, druską ir cukrų. Viską išmaišykite.
- Ant nepridegančio paviršiaus keptuvės formuokite norimo dydžio blynelius ir šiek tiek juos paskirstykite, kad tešla nebūtų viename gumule. Pakepkite iš vienos pusės, tada apverskite ir uždenkite dangčiu.
- Patiekite su uogiene, grietine ar jogurtu. Labai skanu valgyti su traiškytomis arba smulkintomis, šviežiomis uogomis ir vaisiais. Taip pat galite juos paskaninti cinamonu ar kardamonu.
Patarimai
- Tešla turi būti tirštesnė - sunkiai dribti nuo šaukšto.
- Varškę geriau naudokite šiek tiek stambesniais grūdeliais - taip ji matysis ir pačiame blyne.
- Jei į blynelius nedėsite cukraus, juos galite patiekti su lašiša, grūdėta varške ar agurkų ir grietinės salotomis.
Šie blynai - tai ne tik pusryčių patiekalas, bet ir maža kelionė į vaikystę. Jie tokie paprasti, bet kartu nepriekaištingai skanūs, kad niekada neišeina iš mados. Nesvarbu, ar valgysi juos su uogiene, ar tik su trupučiu cukraus - kiekvienas kąsnis primins senus, šiltus rytus ir laikus, kai viskas buvo paprasčiau.