Kiauliena, kepta medaus glazūra
Kartais jūs norite pabandyti kažką, pavyzdžiui, filmuose apie viduramžius: yra drąsūs kariai patiko skanus mėsos guli ant didžiulių gabaliukus vario patiekalų ir gėrė visa tai svaiginantis alaus ar vyno. Eiti į senais laikais, mes vargu ar pavyks, bet parengti panašų patiekalą - visiškai. Keptas kumpis (kiaulienos) su kaulais bus puikus sprendimas. Ir svečiai, kaip malonu!
- 3 kg kiaulienos kumpio su kaulais;
- 5 zubochkov česnakai;
- 1 svogūnai;
- 10 gramų imbiero;
- salierai;
- 1 šaukštai. L. garstyčių ir medaus;
- 100 g cukraus;
- 4 šaukštai. L. brendžio, druskos, lauro lapų ir prieskonių pagal skonį.
Kiaulienos kumpis be kaulo
Tandoori vištienos iešmeliai karšto oro gruzdintuvėje (arba orkaitėje)Brokolių, kalafiorų ir šoninės salotosAtsiųsk savo receptąPatiekalo tipasValentino dienaiValgome sveikiau!ApkepaiBlynai, vafliaiDesertaiGėrimaiGėrimai su alkoholiuKaršti patiekalaiKonservuoti patiekalaiKošės, tyrėsKremai ir padažaiPicosPyragai, kepiniaiSalotos, mišrainėsGarnyraiSriubosSumuštiniaiTroškiniaiUžkandžiaiPagr. ingredientasAvienaBulvėsDaržovėsGrybaiJautienaKiaulienaKiaušiniai ir pieno produktaiMiltai ir kruoposSojaVeršienaVaisiai ir uogosŽvėrienaPaukštienaMakaronaiŠokoladasŽuvis ir jūros gėrybėsRiešutaiProgaUžgavėnių idėjosMamos dienos skanėstaiTėvelių dienaiVelykiniai patiekalaiValentino dienaiKalėdų patiekalaiKūčių patiekalaiGimtadienio patiekalaiJoninių skanėstaiHelovinasNaujiesiems MetamsVestuviniai patiekalaiPyragų dienaPasaulio virtuvėAirijos virtuvėAmerikos virtuvėAnglijos virtuvėArgentinos virtuvėArmėnijos virtuvėAustrijos virtuvėBaltarusijos virtuvėBrazilijos virtuvėBulgariška virtuvėDanijos virtuvėGraikijos virtuvėGruzijos virtuvėIndijos virtuvėIspanijos virtuvėItalijos virtuvėJaponijos virtuvėKinijos virtuvėKorėjiečių virtuvėLenkijos virtuvėLietuvos virtuvėMaroko virtuvėMeksikos virtuvėNorvegiška virtuvėOlandijos virtuvėPrancūzijos virtuvėRusijos virtuvėŠvedijos virtuvėŠveicarijos virtuvėSlovakijos virtuvėSuomių virtuvėTailando virtuvėTibeto virtuvėTotorių virtuvėTurkijos virtuvėUkrainos virtuvėVengrijos virtuvėVokietijos virtuvėLatvijos virtuvėČekų virtuvėPagal paiešką: “patiekalai is kiaulienos kumpio be kaulo” rasta receptų 1000Keptas kumpis su kauluKeptas kiaulienos kumpis su medaus glazūra
Maisto gaminimas virinto kiaulienos multivarka
Galite virėjas labiausiai skanus kumpis multivarka kiaulienos (be kaulų). Jei yra tokie indai jūsų virtuvėje, nedvejodami jį naudoti. Multivarka sumažins kepimo laikas bus išgelbėti jus nuo karštoje orkaitėje šilumos, o mėsa pavyks nuostabiai skanus ir sultingas.
- 1 kg kiaulienos kumpio (masės);
- 3 zubochka česnakai;
- bet prieskoniai kiaulienai, lauro lapų, druskos ir pipirų;
- kulinarijos siūlai ir folija.

Populiariausių dalių ketvertukas
Pasak D.Bartošiaus, pirkdami kiaulieną, pirkėjai dažniausiai renkasi sprandinę, nugarinę, mentę ir šoninę: „Kiekviena dalis dėl skirtingos mėsos struktūros, riebalų ir skiriamojo audinio pasiskirstymo tarp raumenų pasižymi kitomis skoninėmis savybėmis.“
Sprandinėje yra daugiausiai riebalinio ir skiriamojo audinio pasiskirsčiusio tarp raumenų, kuris mėsai suteikia sultingumo. Be to, tokia struktūra neleidžia mėsos sultims išbėgti į išorę kepimo metu. „Kad ir kokį paruošimą būdą pasirinktumėte, sprandinė išlieka sultinga“, – sako D.Bartošius. Iš sprandinės gaminami kepsniai, šašlykai, guliašas, plovas, kepami didesni jos gabalai.
Mentės mėsa taip pat turi daug skiriamojo audinio, bet yra šiek tiek kietesnė nei sprandinė, todėl jos paruošimas reikalauja daugiau laiko, ilgesnio marinavimo – ši dalis tinka troškiniams, šašlikams, malimui. Mažiausiai riebalų ir skiriamojo audinio turi nugarinė, todėl ši dalis šiek tiek sausesnė. Nugarinės mėsa dažniausiai naudojama kepsnių, suktinukų gamybai, taip pat kepami didesni jos gabalai su įvairiais įdarais ar prismaigstyti lašinukais.

Privalumas ir pranašumas – mėsos šviežumas ir kokybė
Renkantis kiaulienos dalis, svarbu atsižvelgti į dar vieną mėsos savybę: šviežumą. Tik šviežia mėsa yra kokybiška ir būtent iš tokios pagaminsite skanius patiekalus.
Parduodamos kiaulienos šviežumu pagrįstai didžiuojasi „Norfos“ prekybos tinklo savininkas Dainius Dundulis: „Mūsų privalumas ir pranašumas – itin šviežia kiauliena, kuri į parduotuves pristatoma kiekvieną dieną.“
Modernizavus įmonės „Rivona“ mėsos cechą, kiaulienos kokybė dar labiau užtikrinama. Įmonės technologė Daiva Vaišvilienė pasakoja, kad įdiegtas staigus mėsos atšaldymas, leidžiantis greitai ir saugiai atvėsinti skerdenas, mėsos paviršiuje susiformuoja natūralus barjeras, neleidžiantis patekti mikrobinei taršai.
Pirkėjai gali būti tikri, kad kasdien „Norfos“ parduotuvių virtinose ras tik šviežią kiaulieną, o ne užsigulėjusią nuo vakarykštės dienos. „Rivonoje“ tą pačią dieną paskersta kiauliena atvėsinama per 6 valandas ir vakare išvežiojama į „Norfa“ parduotuves.
„Rivonos“ mėsinės technologė Daiva Vaišvilienė / Teodoro Biliūno nuotr.„Parduotuvės mėsinėse skerdenos yra supjaustomos dalimis. Mes garantuojame, kad mėsa visada yra šviežia, todėl nusipirkę bet kurią kiaulienos dalį, gausite pačią aukščiausią kokybę“, – teigia prekybos tinklo „Norfa“ vyr. mėsininkas D.Bartošius.
