pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Paprasti minkšti sausainiai receptas

Jei esate sausainių mėgėjas, rekomenduojame išbandyti šiuos skanius sausainių receptus. Ieškote skanių sausainių receptų? Išsikepkite nuostabius sausainius namuose ir pasinerkite į sausainių kepimo pasaulį su klasikiniais sausainių receptais.

Sausainių įvairovė

Atraskite įvairius skonius, tekstūras išbandyk ir duok paragauti artimiesiems. Ieškote naujų receptų kurių dėka galėsite patenkinti smaližiaus norus? Šie sausainių receptai kaip tik Jums! Pabandykite gaminti sausainius su uogiene, šokoladinius sausainius su šokolado gabaliukais arba vanilinius sausainius su šokoladu! Išsirinkite savo mėgstamą uogienę ir papuoškite ja sausainių viduriuką. Nepamirškite pasidalinti iškeptais sausainiais su šeima ir draugais.

Šokoladiniai sausainiai

Galiausiai, galime pasiūlyti išbandyti klasikinių šokoladinių sausainių receptą. Šie sausainiai yra tikra klasika, kurią mėgsta daugelis. Šokoladinių sausainių receptas yra vienas iš populiariausių daugelio kepėjų pasirinkimų, leidžiantis iškepti itin skanius bei patrauklius sausainius. Kalbant apie dvigubus šokoladinius sausainius, jie pasižymi sodriu kakavos skoniu ir tirpstančiomis burnoje šokolado drožlėmis. Jų traškūs krašteliai ir minkštas sausainio vidus, nepalieka galimybių atsispirti. Šie sausainiai puikiai tinka mėgautis prie puodelio pieno ar kavos. Paragaukite ypatingai skanių bei pasaulyje itin mėgstamų sausainių su šokolado gabaliukais! Jie yra tikrai vieni iš populiariausių sausainių ir tai tikrai suprantama. Jie yra paprastai bei greitai iškepami, traškūs, o šokolado gabaliukai praturtina jų skonį dar labiau. Klasikų klasika, kaip iš vaikystės prisiminimų!

Sausainiai su uogiene

Mėgaukitės įvairių uogų skoniu, ragaudami sausainius užpildytais saldžia uogiene. Šie puikūs skanėstai pasižymi subtiliu, sviestiniu pagrindu bei sodriu mėgstamos uogienės sluoksniu. Tai gali būti bet kokia uogienė - braškių, aviečių ar abrikosų, ką tik bepasirinktumėte, tas tikrai tiks. Šiuose, uogiene užpildytuose sausainiuose, puikiai dera visi skoniai, todėl jie puikiai tiks prie jūsų mėgstamos arbatos puodelio ar kavos.

Žemės riešutų sausainiai

Žemės riešutų sausainiai su šokoladu - tai klasikinis sausainių receptas, kuriame sodrus žemės riešutų sviesto skonis derinamas su pienišku šokoladu. Žemės riešutų sausainiai: nuostabus tradicinių žemės riešutų sausainių variantas, suteikiantis nuostabų skonį. Malonus riešutų skonis, traški išvaizda, dangiškas aromatas. Pasilepinkite išskirtiniu žemės riešutų sausainių skoniu ir kiekviename kąsnelyje atraskite palaimą.

Citrinų sausainiai

Jeigu ieškote gaivaus skonio, citriniai sausainiai yra puikus pasirinkimas dėl jų savotiško ryškaus skonio. Pasimėgaukite citrininiais sausainiais. Šie išskirtiniai skanėstai sujungia gaivų citrinų skonį su tradiciniais sausainiais. Mėgaukitės puikiu skonių balansu.

Klasikiniai sausainiai

Jei trokštate klasikinių sausainių, tokių kaip vaikystėje gamindavo mama ar močiutė, išbandykite šiuos sausainių receptus. Šie sausainių receptai jus tikrai nukels į vaikystės prisiminimus! Nesenstantys sviestiniai sausainiai. Turbūt šie apibūdinimai geriausia tinka sausainiams, kuriuos daugelis ragauja dar nuo vaikystės. Malonus riešutų skonis, traški išvaizda, dangiškas aromatas. Pasilepinkite išskirtiniu žemės riešutų sausainių skoniu ir kiekviename kąsnelyje atraskite palaimą.

Šventiniai sausainiai

Šventinis laikotarpis - tai džiugesio ir ore sklindančio saldaus ką tik iškeptų kalėdinių sausainių kvapas. Kalėdinių sausainių kepimas yra puoselėjama tradicija, kuri ne tik pripildo mūsų namus kalėdine šiluma, bet ir leidžia pasidalinti šventine magija su šeima ir draugais. Atraskite švenčių magiją su mūsų nuostabiais imbieriniais sausainiais.

Receptai

Šie sausainių receptai tikrai patiks jūsų šeimai ir draugams. Šiuos sausainius lengva pagaminti ir jie puikiai tiks bet kokiai progai - vakarėliui, gimtadieniui ar kitai šventei. Pasimėgaukite šiais puikiais, traškiais, nuostabaus skonio, trapios tešlos sausainiais.

Paprastas sausainių receptas

Išbandykite šį receptą, kuris jums leis iškepti itin skanius, tačiau tuo pačiu labai paprastus sausainius. Šis receptas puikiai tinka, kuomet laiko turite nedaug, tačiau norite turėti skanų rezultatą. Švelnus ir traškus sausainis. Sodrus auksinis atspalvis. Sukurta su meile ir tik iš geriausių ingredientų. Tradicijos skonis, perduodamas iš kartos į kartą.

Paprasti minkšti sausainiai

Paprasti, greitai paruošiami, minkštučiai, saldūs, labai skanūs. Žinau, kad kepsiu ir dar ne kartą. Beje, sausainiai pavyko tokie puikūs, kad per tas kelias savaites kepiau juos dar keturis kartus. Vieną vakarą iškepusi kelias skardas sausainių, kitą dieną juos jau pakavau į mūsų žygį po kalnus.

Sausainiai su riešutų sviestu, medumi ir kanapių sėklomis

  1. Kartu sumaišykite riešutų sviestą, medų ir kokosų aliejų. Jei medus ar kokosų aliejus kieti, viską lengvai pašildykite.
  2. Miltus gerai permaišykite su kepimo milteliais. Suberkite į riešutų sviesto masę kartu su kanapių sėklomis. Viską gerai išmaišykite.
  3. Rankomis formuokite rutuliukus, juos lengvai paspauskite, kad pasidarytų šiek tiek plokšti. Dėkite ant kepimo skardos, išklotos kepimo popieriumi.
  4. Kepkite 160 laipsnių temperatūroje 12-15 minučių, arba kol iškepa. Sausainius išdėkite ant grotelių, kad atvėstų.

Sausainiai su cinamonu

Ingredientai:

  • 280 g (2 puodeliai) universalių miltų
  • 2 arbatiniai šaukšteliai ekologiško malto Ceilono cinamono
  • 2 arbatiniai šaukšteliai kepimo miltelių
  • 170 g (¾ puodelio) nesūdyto sviesto

Gaminimas:

  1. Vidutiniame dubenyje sumaišykite miltus, cinamoną ir kepimo miltelius.
  2. Sviestą ištirpinkite nedideliame puode ant vidutinės ugnies, kol jis pusiau ištirps. Nuimkite nuo ugnies ir maišykite, kol viskas ištirps.
  3. Sudėkite cukrų į didelį dubenį ir supilkite ištirpintą sviestą.
  4. Įmuškite kiaušinį ir plakite 10 sekundžių arba kol susimaišys.
  5. Uždenkite dubenį plastikine plėvele ir palaikykite mišinį šaldytuve 10-15 minučių arba kol tešla taps tvirta.
  6. Tuo pačiu metu įkaitinkite orkaitę iki 165° C.
  7. Išimkite tešlą iš šaldytuvo ir suformuokite 40 gramų rutuliukus.
  8. Kepkite 9-12 minučių arba tol, kol sausainiai šiek tiek sustings. Sausainiai bus per minkšti, kad juos būtų galima apdoroti. Išimkite sausainius iš orkaitės. Šaukštu spauskite sausainius, kad jie įgautų formą.

Trapūs sausainiai

  1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 lapsnių.
  2. Sumaišykite 350 g sviesto, pusę stiklinės cukraus (arba miltelinio cukraus) bei žiupsnelį druskos.
  3. Dėkite miltus ir minkykite, kol tešla taps minkšta.
  4. Iškočiokite tešlą iki maždaug 5 mm storio ir formuokite sausainius.

Migdoliniai sausainiai

Ingredientai:

  • Cukrus: 5.00 valg. š.
  • Druska: 1.00 arbat. š.

Gaminimas:

  1. Dubenyje sumaišykite visus sausus produktus (migdolų miltus, cukrų, kepimo miltelius, druską).
  2. Supilkite vandenį ir išminkykite sausainių tešlą.
  3. Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi.
  4. Iš tešlos suformuokite vienodo dydžio rutuliukus, dėkite juos į skardą ir pirštais suformuokite sausainius. Turėtų išeiti 18-20 sausainių. Jeigu norisi, į kiekvieną sausainį galite „įsodinti“ po migdolą.
  5. Sausainius kepkite iki 175 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 13-15 min. (Pusę laiko galite kepti įjungę vėjelio funkciją, o pusę - tik su kaitinimu iš viršaus ir iš apačios).
  6. Sausainiams iškepus, atvėsinkite juos ant grotelių. Išorėje jie bus traškūs, o viduje minkšti. Laikykite sandariame inde šaldytuve.

Sausainiai su citrina

Ingredientai:

  • Citrinos: 1.00 vnt.

Gaminimas:

  1. Citrinos žievelės tarkius sumaišome su cukraus pudra ir šaltu sviestu. Triname tarp pirštų, po truputį suberiame miltus ir galiausiai dedame kiaušinio trynį. Procedūra paprasta, bet suktis reikia greitai, kad sviestas nepradėtų lydytis tarp pirštų.
  2. Suminkytą sausainių tešlą dedame ant maistinės plėvelės ir suformuojame ritinį. Dedame arba į šaldytuvą, arba į šaldiklį, kad tešla sukietėtų.
  3. Kietą tešlą pjaustome plonomis riekutėmis, dedame ant kepimo popieriaus, po to - į įkaitintą orkaitę (175-180C laipsnių), ten riekutes paliekame maždaug 10-iai minučių, kol tešla gražiai paruduoja. Didžiausia klaida būtų orkaitės prieš tai gerai neįkaitinti arba pjaustyti minkštoką tešlą. Čia gi sviestas - išsyk išsilydys ir vietoje sausainių bus taukuota košė. Tai - pats paprasčiausias sausainių kepimo variantas.

Sausainiai su imbieru

Ingredientai:

  • Imbieras: 5.50 arbat. š.
  • Medus: 3.00 valg. š.
  • Cukrus: 3.00 valg. š.

Gaminimas:

  1. Orkaitę įkaitinkite iki 180°C temperatūros. 2 dideles kepimo skardas išklokite kepimo popieriumi.
  2. Vidutinio dydžio dubenyje sumaišykite miltus, maltą imbierą, kepimo miltelius, cinamoną, muskatą, druską ir pipirus.
  3. Kitame dubenyje mediniu šaukštu ar elektriniu plaktuvu iki purios, balsvos masės išsukite sviestą, margariną ir rudąjį cukrų. Maišydami į gautą masę supilkite kiaušinį, melasą (arba medų), vanilės ekstraktą, dėkite tarkuotą šviežią imbierą. Galiausiai supilkite sausąjį produktų mišinį ir pamaišykite tik tiek, kad viskas susimaišytų, pabaigoje suberkite kapotus kristalizuoto imbiero gabalėlius. Tešla bus lipni ir minkšta, neišsigąskite.
  4. Į didelę lėkštę suberkite apvoliojimui skirtą cukrų.
  5. Dviem šaukštais imkite po gabaliuką tešlos, meskite į lėkštę su cukrumi ir pavoliokite formuodami rutuliuką. Dėkite visus tokius cukruotus tešlos rutuliukus ant paruoštų kepimo skardų, kiekvieną jų kiek paspauskite.
  6. Kepkite sausainius 10-12 min., įpusėjus kepimo laikui skardas sukeiskite vietomis.
  7. Iškepusius sausainius atvėsinkite ant grotelių.

Greiti sausainiai

Ingredientai:

  • Sviestas arba margarinas - 90 g
  • Miltai - ~200 g
  • Grietinė - 100 g
  • Kepimo milteliai - 1 a. šaukštelis
  • Vanilinis cukrus - 0,5 a. šaukštelio
  • Cukrus

Gaminimas:

  1. Sviestą ir grietinę išimame iš šaldytuvo ir palaikome kambario temperatūroje 2-3 valandas. Orkaitę įjungiame kaisti iki 180 laipsnių. Skardą išklojame kepimo popieriumi.
  2. Į dubenėlį dedame sviestą, grietinę, beriame kepimo miltelius, vanilinį cukrų, dalimis beriame miltus, užminkome sausainių tešlą. Tešla turi būti gana minkšta, tačiau nebelipti prie rankų ir paviršiaus, ant kurio ją minkome (tai reguliuojame miltais).
  3. Susukame tešlą į maistinę plėvelę ir dename į šaldytuvą maždaug valandai.
  4. Po valandos iš tešlos kočiojame lakštą ir formelės pagalba gaminame sausainukus. Vieną sausainio pusę dedame į cukrų ir kita puse dedame ant skardos.
  5. Šauname į orkaitę ir kepame kol gražiai apskrus. Kepimo metu būtinai sekite, kad sausainiai nepradėtų degti.

Šokoladiniai sausainiai su gabaliukais

Ingredientai:

  • Kiaušiniai: 2.00 vnt.
  • Vanilė: 1.00 vnt.
  • Kepimo milteliai: 2 arb. š.
  • Druska: 1/2 arb. š.

Gaminimas:

  1. Orkaitę įkaitinkite iki 180 °C temperatūros (kaitinimas iš viršaus ir apačios).
  2. Vanilės ankštį perpjaukite per pusę, aštriu peiliu iškrapštykite sėklytes. Miltus ir kepimo miltelius persijokite per sietelį į didelį dubenį.
  3. Kitame inde iki purumo išsukite kambario temperatūros sviestą ir cukrų, įmuškite kiaušinį, supilkite kiaušinio baltymą ir viską labai gerai išmaišykite iki vientisos masės.
  4. Po vieną įplakite kiaušinius.
  5. Atskirame dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius ir druską. Suberkite į plakinį ir išmaišykite, kol neliks sausų miltų. Įmaišykite gabalėliais supjaustytą šokoladą (arba šokolado lašelius), kad šie tolygiai pasiskirstytų tešloje.
  6. Į sviesto ir cukraus masę po truputėlį berkite miltus, įmaišykite vanilės sėklytes ir užmaišykite tešlą. Iš jos drėgnomis rankomis formuokite rutuliukus, juos suplokite ir dėkite į kepimo popieriumi išklotą kepimo skardą.
  7. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 10 minučių, kol sausainiai ims vos vos rusti. Kol karšti, jie bus labai minkšti ir gali atrodyti neiškepę, bet vėsdami sutvirtės.

Pasauliniai skoniai kiekviename sausainių kąsnyje

Leiskitės į kulinarinius nuotykius su mūsų įvairiais sausainių receptais, įkvėptais pasaulio virtuvių. Patirkite malonumą kepdami šviežius sausainius namuose. Išlaisvinkite savo vidinį konditerijos šefą naudodamiesi mūsų lengvai sekamais receptais ir mėgaukitės šiltų, ką tik iškeptų sausainių aromatu, kuris visiems kelia šypseną.