pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Maltos Jautienos Troškinys - Gardus ir Maistingas Receptas

Maltos jautienos troškinys – išleiskite su centais

Šis maltos jautienos troškinys yra lengvas ir skanus.

Pagardinta mėsa, padažas, makaronai ir trijų rūšių sūriai sluoksniuojami į troškinimo indą ir kepami iki burbuliukų!

Puikiai tinka pasiruošti iš anksto, jis gerai įkaista ir užšąla!

  • tai ekonomiškas ir puikus būdas ištempti kilogramą maltos jautienos!
  • Mano lengvas, sūrus receptas yra daug skonio ir tai lengva padaryti.
  • Šis maltos jautienos troškinio receptas yra universalus; pridėkite mėgstamų daržovių ar net pupelių.
  • Pasiruoškite į priekį ir iškepkite prieš patiekiant. Kaip ir čili ar mėsytė, jis toks pat geras (ar net geriau) kitą dieną!

Pastabos:

1. Vietoj konservuotų smulkintų pomidorų galite naudoti skardinę nuluptų pomidorų savo sultyse, tik prieš tai išėmę juos iš sulčių supjaustykite mažesniais gabalėliais (naudoti kartu su sultimis).

2. Maltos rūkytos paprikos tikrai rasite beveik visuose prekybos centruose ar gourmet tipo parduotuvėse, bet skonis labai stipriai nenukentės, jeigu jos ir nenaudosite. Atsižvelgiant į valgytojų skonį ir amžių rinkitės saldžią arba aštrią.

Jautienos troškinys

Troškiniai – rudens maistas, o šis šildantis, jaukus sodraus skonio jautienos troškinys – ak, visiškas dievų maistas! Žinot, yra tokia receptų kategorija – ne tik pilveliui, bet ir širdelei. Tai čia vienas iš jų; kuo tuštesnis lieka dubenėlis, tuo pilnesnė širdis.

Iš esmės, paruošti gerą jautienos troškinį yra visai paprasta, svarbiausia – pradėti nuo tikrai kokybiškos jautienos. Toliau – pilnas puodas rudens derliaus daržovių (svogūnų, česnakų, bulvių, morkų), sultinys ir sauja prieskonių. Paprasti kasdieniai ingredientai, o rezultatas – tobulai gardus!

Produktų krepšelį troškiniui šįkart susirinkau parduotuvėje „Rupūs Miltai“. Tai – lietuviškų ekologiškų maisto produktų krautuvėlė, vienijanti sertifikuotus Lietuvos ekologinius ūkius, priklausančius žemės ūkio kooperatinei bendrovei „BIO LEUA“.

Kitaip tariant, tai – Lietuvos ūkininkų bendruomenė. Jie augina, gamina ir tiesiai į parduotuvę tiekia ekologiškus pieno, mėsos produktus, daržoves ir vaisius, kruopas ir aliejų, makaronus ir duoną, ir dar daug lietuviškų ekologiškų produktų.

Jautiena – vienas iš pagrindinių „Rupūs miltai“ asortimento produktų. Kokybiška lietuviška jautiena atkeliauja iš ekologinio ūkio, tuomet yra 10-14 dienų brandinama ir išpjaustoma pagal klientų pageidavimus. Galite įsigyti atskiras jautienos dalis arba, norėdami sutaupyti, – jautienos rinkinius.

Visi produktai į „Rupūs miltai“ parduotuvę keliauja tiesiai iš ekologinių ūkių, o iš parduotuvės – tiesiai pas pirkėją. Tokia trumpa tiekimo grandinė leidžia užtikrinti atsekamumą, o aiškus atsekamumas užtikrina aukštą produktų kokybę, saugumą ir šviežumą.

Na, o iš kokybiškų ir šviežių produktų, žinia, pavyksta patys skaniausi patiekalai. Tokie kaip šis troškinys. Rupūs miltai, kaip gardu, išbandykit!

Maltos jautienos troskinys

Trys pagrindinės guliašo gaminimo taisyklės:

Čia svarbūs keli dalykai. Pirmiausia, kelis kartus reikia gerai apskrudinti mėsą. Tai troškiniui suteiks gilų skonį. Taip pat svarbu nors truputį pakepinti ir suminkštinti svogūnus. O trečias dalykas, be kurio aš neįsivaizduoju guliašo, yra toks komplektas: kmynai, nemažiau svarbi čia yra ir saldi džiovinta paprika (kaip gi be jos, juk patiekalas iš Paprikų krašto Vengrijos. Tiesa, aš naudoju ispanišką saldžiąją papriką, bet tai visai negadina reikalo. Nebūtina, kad paprika būtų iš Vengrijos specialiu siutinių paštu atsiųsta) ir pomidorų pasta (reikia nevengti jos pačirškinti keptuvėje kartu su svogūnais, kad truputį iš ryškios pomidorinės spalvos pakeistų į plytų).

O toliau – svarbūs veikėjai, be kurių neprasideda dauguma sriubų ir troškinių: svogūnas, salieras ir morka. Saliero galite ir atsisakyti, morka atsakinga už saldumą, jos galima dėti ir daugiau.

Štai ir viskas. Tiesa, galima troškinti su trupučiu vyno, bet ir jautienos ar daržovių sultinys, ar net vanduo puikiai atlieka savo darbą. Taigi, keli maži žingsniai pasiruošti, o paskui jau viską pastatote ant labai silpnos ugnies (arba į orkaitę įdedate visą puodą, tik puodas turi būti be plastmasinių rankenų) ir einate skaityti savaitgalio spaudos. Nors turbūt daugelis turite apsčiai darbų ir savaitgalį, ne tik prie puodų stovėti ar laikraščius skaityti.

Paruošus didesnę porciją galite ir jums labiau simpatingus giminaičius pasikviesti… Pamatysite, visi padėkos už šilto ir klampaus troškinio porciją, kai už lango toks speigas spaudžia.

Guliašo draugai ir neatskiriami bičiuliai:

Jautienos liežuvio troškinys

O dabar šiek tiek apie puikaus recepto atradimą. Ne didelė paslaptis, kad po didžiųjų švenčių iš tėvų parsivežame kalnus mišrainyčių, mėsyčių, silkučių, na tam, kad „nereikėtų jums vaikai namuose gaminti”. Taigi, po vienų Velykų namo grįžome su solidžiu šmotu virto jautienos liežuvio. Tradicinių salotų su žirneliais, marinuotais agurkėliais, majonezais jau nebuvome pajėgūs įveikti, norėjosi kažko lengvo, skanaus ir įtinkančio visiems šeimos nariams. Tuomet, interneto platybėse aptikau baskų jautienos liežuvio troškinio receptą. Tuose kraštuose nesilankiau, taigi dėl autentiškumo tikrai nesiginčysiu, bet su keliomis mano modifikacijomis šis patiekalas ilgam atsidurė mūsų mėgstamiausių troškinių sąraše ir yra gaminamas ne tik po Velykų ar Kalėdų.

Žinau, kad yra manančių, jog išvirti jautienos liežuvį reikia kažkokių ypatingų gebėjimų ar patirties – tai visiška netiesa! Detalų aprašymą kaip tą padaryti rasite pastabose. Taigi, net jeigu niekada nevirėte liežuvio, labai raginu pabandyti. Naudodami visiems prieinamus produktus Jūs pagaminsite nuostabų troškinį bei turėsite gero naminio sultinio sriubai.

VIENO PUODO JAUTIENOS TROŠKINYS

Vieno puodo patiekalais vadinami tokie patiekalai, kurie pagaminami viename puode nuo A iki Z. T.y. nereikia kažko atskirai virti / atskirai kepti / atskirai troškinti – jie labai patogūs ir lengvai pagaminami. Man tokie patiekalai asocijuojasi su šaltuoju metų laikų, kai norisi šilto ir jaukaus maisto. Būtent toks yra šis jautienos troškinys. Gamybai užtruksite ne daugiau kaip 20 minučių, bet norint, kad jautiena būtų tokia minkšta, kad palietus šakute subyrėtų reikės kiek ilgiau patroškinti (bet prie puodo stovėti nereikės!).

6 – 8 porcijoms reikės:

Gaminame:

  1. Pasiruošiame produktus: jautieną supjaustome stambesniais kubeliais ir pabarstome druska ir pipirais. Susmulkiname svogūną ir česnaką, morkas, salierus ir bulves.
  2. Puode ar keptuvėje gerai įkaitiname aliejų, dedame jautieną taip, kad gabalėliai per daug nesiliestų ir gerai apskrudiname iš visų pusių. Reikia apskrudinti taip, kad mėsa neiškeptų, tik išorė stipriau paruduotų. Kai mėsa baiginėja skrusti, suberiame miltus ir imaišome, kad mėsa jais apliptų. Mėsą atidedame.
  3. Į puodą pilame aliejaus, beriame svogūną, česnaką, morkas, salierą, maltą papriką ir čiobrelį. Kepame maišydami kelias minutes. Tuomet grąžiname mėsą į puodą.
  4. Supilame vyną, pakaitiname kelias minutes, kol išgaruoja alkoholis.
  5. Supilame vorčesterio padažą, pomidorų padažą, sultinį.
  6. Sudedame bulves taip, kad jas apsemtų skystis.
  7. Uždengiame puodą ir perkeliame į orkaitę, kepame 150 laipsnių orkaitėje 3 valandas, kas valandą pamaišydami.
  8. Patiekiame pabarsčius šviežiomis petražolėmis.

Gaminkite šį troškinį, kai norėsite jaukaus, šildančio maisto. Jautiena iškepa itin minkšta, o padažas tirštas ir malonios tekstūros.

Jei vieno puodo patiekalų idėja Jums artima, tai apsirūpinkite tinkamu puodu. Aš negaliu atsidžiaugti savo Tramontina Lyon bronziniu gražuoliu. Nuoširdžiai, tai rimčiausias, geriausias ir universaliausias mano turimas puodas. Visų pirma, jame galima kepti (ir galima puikiausiai tai daryti be riebalų), tuomet galima virti /troškinti ant viryklės arba orkaitėje. Tai čia mano puodas visada #1, kai gaminu vieno puodo patiekalus.

O dabar įdomiausias dalykas – puodo technologija tokia, kad jame sukuriamas orkaitės efektą (kai oras cirkuliuoja puodo viduje, jame palaikoma vienoda temperatūra kaip orkaitėje). Believe it or not, jame net pyragą iškepsite ant viryklės. Jeigu kartais namie neturite orkaitės ir jums jos trūksta, tai toks puodas yra A MUST ir jame pagaminsite daug receptų, kurių aprašymuose reikia kepti orkaitėje.