Ką dar iš faršo? 43 skanūs ir nesudėtingi maltos mėsos patiekalai
Nors iš maltos mėsos dažniausiai esame pratę kepti kotletus, tai - labai universalus ingredientas, kuris tinka ir kaip patiekalo pagrindas, ir kaip įdaras. Ne veltui mėgstamas bene visų šalių virtuvėse, o didžiulis jo privalumas - iškepa greičiau nei įprasta mėsa.
Žvalgotės idėjų gardžiai vakarienei ar pietums? Siūlome rinktis net iš 43 puikių, kvapnių ir labai skanių patiekalų receptų!
Kiaulienos farso kepsniai
Minkšti ir purūs varškėčiai - tarsi bandelės!Varškės patiekalaiLengvai ir greitai paruošiami traškūs vištienos sparneliai kepti orkaitėjePatiekalai iš vištienos ir paukštienosSkanios ir sultingos mėsos marinatas (vištienai; jautienai; kiaulienai; kalakutienai)Marinatai / Kompotai / Uogienes / Vakavimas20 naudingų patarimų daržininkams ir sodininkamsNaudingi patarimai jūsų virtuvėjeKalafiorų salotos su sojos padažuDaržovių patiekalų receptai / Salotų, mišrainių receptaiSaulės pica su kumpiu, feta, mocarela ir vyšniniais pomidoraisMakaronų ir picos patiekalų receptaiVeganiški "sūrio" pyragėliai ValentinuiDesertų receptai / Vegetariški / Veganiški patiekalaiPupelių ir baklažanų troškinys be glitimoDaržovių patiekalų receptai / Vegetariški / Veganiški patiekalaiIngredientai
1. Iš pirmų 4 ingredientų iš vakaro pasigaminkite sluoksniuotą tešlą. Kaip ją gaminti rasite aprašymą internete. Galite naudoti ir pirktinę sluoksniuotą tešlą. Aš geriau renkuosi pirktinę tešlą, sutaupo daug laiko.:)
2. Į faršą įtarkuokite morką, sudėkite džiuvėsius, česnaką, kiaušinį, maltos mėsos prieskonius ir jei dar norite pagal skonį druskos. Priklauso kokius prieskonius naudojate.
3. Faršą labai gerai išminkykite, tiesiog jį reikia gerai "sumušti".
4. Tuomet rankomis vis pamušant faršą suformuokite eglutės formos kepsnį ir dėkite ant kepimo formos.
5. Kepkite orkaitėje įkaitintoje iki 200 laipsnių temperatūros maždaug 30 minučių.
6. Tada kepsnį ištraukite iš orkaitės, leiskite šiek tiek atvėsti ir apvyniokite iškočiotais sluoksniuotos tešlos lakštais.
9. Viską aptepkite plaktu kiaušiniu.
10. Dėkite vėl kepti į orkaitę dar maždaug 30 minučių. Kol kepa galite pasiruošti papuošimus.
Kiaulienos kepsniai su obuoliais (tinka ir vištienai)
Labai šventiškai atrodantis Prancūzijos virtuvės įkvėptas patiekalas. Nors ir skamba, galbūt, neįprastai, tačiau mėsos, obuolių ir garstyčių derinys yra šios virtuvės klasika. Ir ne be reikalo, nes skonis tikrai puikus. Šis receptas taip pat tinka ir vištienai - tiek krūtinėlėms, tiek šlaunelių mėsai. Beje, šiam patiekalui rinkitės rūgštesnius obuolius, nes su saldžiais skonis turės per mažai kontrasto, bus blankus. O jei mėgstate saldu-sūru derinius, į padažą galite papildomau įdėti šaukštą obuolienės ar obuolių tyrės.
Nuotrauka Ⓒ Nuotrauka LaMaistas.lt redakcijos