Kas yra guliašas?
Lietuvoje guliašu vadina mėsą, supjaustyta smulkiais gabalėliais, kuri verdama dideliame kiekyje tiršto ir aromatingo padažo. Guliašas patiekiamas su įvairiais garnyrais – ryžiais, virtomis bulvėmis, troškintomis daržovėmis ir kt.
Kad guliašas būtų sultingas ir skanus, turite skirti daug dėmesio mėsos pasirinkimui. Jei guliašui gaminti imate jautieną, turite paimti mentę, užpakalinės kojos minkštimą ar nugarinę.
Jei ruošiate kiaulienos guliašą, geriau pasiimkite sprandinę ar nugarinę, liesos kietos kiaulinos dalys netinka guliašui virti, nes tokiu atveju mėsa gausis per sausa ir kieta.
Klasikinis kiaulienos guliašas
Sotus ir aštrus klasikinis guliašas su sultinga kiauliena ir prieskoniais – šiam patiekalui neatsispirs niekas! Šį klasikinį kiaulienos guliašo receptą rekomenduoju visiems, kurie vertina skanius mėsos patiekalus! Dažniausiai guliašas gaminamas iš jautienos, bet ruošiamas ir iš kiaulienos. Bene svarbiausias ingredientas – paprika. Ruošdami klasikinį kiaulienos guliašą, atsiminkite porą pagrindinių savybių: pakepinkite svogūną ant stiprios ugnies, tada jis suteiks mėsai daugiau skonio. Ir naudokite žąsų riebalus, o ne augalinį aliejų.
Paskirtis: Vakarienės receptaiReceptai pagal ingredientus: # Mėsa / # DaržovėsReklamaReikalingi ingredientai:
Kiauliena1 kilogramasSvogūnai2 vntAugalinis aliejus arba žąsų riebalai5 šaukštaiMalta paprikaPaprika1 vntPomidoras1 vntJuodieji pipiraipagal skonįDruskapagal skonįReklamaGaminimo eiga
1. Kiaulieną supjaustykite kubeliais.2. Į puodą įdėkite žąsų riebalų (tai tradiciškai naudojama). Smulkiai pjaustytą svogūną pakepinkite ant stiprios ugnies (to reikia) iki auksinės rudos spalvos.
Reklama3. Tada suberkite papriką ir gerai išmaišykite.4. Tada kepkite kiaulienos gabalėlius 6-7 minutes ant vidutinės ugnies maišydami. Visa kiauliena turi būti apibarstyta paprika ir svogūnais.
Kaip išsivirti skanų guliašą?
Svarbus dalykas: mėsa turi būti visiškai išvalyta nuo plėvelių ir kremzlių, gali būti palikti tik ploni riebalų sluoksniai.
Taigi, norint pagaminti klasikinį jautienos guliašą, jums reikia 1 kg mėsos.
- Nuplaukite mėsą po tekančiu vandeniu, supjaustykite mažais kubeliais (maždaug po 20 gramų), padėkite ant rankšluoščio, kad nuo mėsos nutekėtų vanduo, pabarstykite juodaisiais pipirais.
- Įkaitinkite keptuvę, įpilkite aliejaus.
- Meskite mėsą į keptuvę ir kepkite iki auksinės rudos spalvos.
- Perkelkite mėsą į puodą.
- Norėdami paruošti padažą, turite naudoti kitą keptuvę. Ant jos suberkite 2 šaukštus miltų, pakepinkite (miltai turėtų įgyti gražų auksinį atspalvį).
- Smulkiai supjaustykite 2 svogūnus ir tiek pat morkų, pakepinkite keptuvėje, kurioje buvo kepta mėsa.
- Į svogūnus ir morkas įpilkite kelis šaukštus pomidorų pastos, skrudintų miltų, viską išmaišykite. Gautą masę supilkite į mėsą.
- Tada įpilkite vandens – kad mėsa būtų apsemta. Pasūdom ir įdedame maltus juoduosius pipirus.
- Guliašą troškinkite ant silpnos ugnies pusantros valandos, nepamiršdami retkarčiais pamaišyti.