pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Gardūs Kepiniai Su Varške: Receptai Kiekvienam Skoniui

Jei kas nors paklaustų, kokie saldūs kepiniai sulaukia didžiausio susidomėjimo, turbūt nesuklystume pasakę, kad tai - pyragai su varške. Tokių saldžių kepinių receptų yra tikrai nemažai, todėl visada galima pasirinkti pačius mėgstamiausius.

Pyragas su varške turi senas tradicijas ir turtingą istoriją. Manoma, kad tokie kepiniai atsirado XIX amžiuje, kai buvo išrastos patogios krosnys ir plačiai išsivystė pienininkystė. Iš pradžių, pyragas su varške buvo gaminamas iš paprastų ingredientų: miltų, kiaušinių, cukraus ir varškės. Šis desertas praeityje buvo ir šiandien yra labai populiarus įvairiose pasaulio virtuvėse.

Vokietijoje pyragas su varške yra labai populiarus ir turi pavadinimą - Käsekuchen. Šis desertas gaminamas iš varškės, kiaušinių ir vanilės. Kai kuriuose pyrago variantuose naudojamos ir uogos. Pavyzdžiui, Bavarijoje gaminamas agrastų Käsekuchen. Jungtinėse Amerikos Valstijose pyragas su varške skirtingose valstijose turi savo šio patiekalo tradicijas. Pyragas su varške populiarus net ir Indijoje. Rytų Europos šalyse pyragas su varške laikomas nacionaliniu patiekalu. Jis tradiciškai ruošiamas per Velykas. Pyragai su varške šiose šalyse ne tik labai skanūs, bet ir simbolizuoja atgimimą bei naują gyvenimą.

Kaip jau supratote, pasaulio virtuvėse yra turbūt koks milijonas receptų, pagal kuriuos galima pagaminti daugybę skirtingų pyragų su varške. Tad nieko nebelaukę čiumpam prijuostes, trepsim į virtuvę ir eksperimentuojam.

Lengvas Pyragas Su Varške: Receptas Virtuvės Naujokams

Tai lengvai paruošiamas pyragas su varške, kurį pagamins bet kuri šeimininkė. Pyrago apačia bus tanki ir traški, viduryje - švelnus varškės įdaras, o viršuje - trapūs trupiniai.

Šį pyragą pradėkite ruošti nuo įdaro. Visus įdarui skirtus ingredientus sumaišykite ir išplakite iki grietinės tirštumo, įdaras turi būti glotnus. Geriausia tą padaryti maistiniu trintuvu (blenderiu).Jei norite, į įdarą galite įdėti kitų ingredientų. Vietoj krakmolo galite įdėti kakavos, kuri suteiks rudą spalvą ir šokolado skonį. Taip pat galite įdėti cinamono ar tirpinto šokolado. Grietinę ir cukrų galite pakeisti kondensuotu pienu.

Kitas žingsnis - trupinių gaminimas. Miltus būtinai persijokite. Suberkite kepimo miltelius, cukrų, vanilinį cukrų ir šaukštu viską gerai išmaišykite.Į gautą mišinį stambia tarka sutarkuokite užšaldytą sviestą.Sviestą su miltais ir cukrumi rankomis sutrinkite į trupinius.

Turimos kepimo formos dugną išklokite kepimo popieriumi arba folija. Ant formos dugno išbarstykite 2/3 trupinių. Šiek tiek juos patempdami į šonus, šaukštu prispauskite.Į trupiniais padengtą formą sudėkite paruoštą varškės įdarą ir jo viršų išlyginkite.Ant viršaus užbarstykite likusius trupinius. Viršaus nelyginkite.Pyragą dėkite į įkaitintą iki 180°C temperatūros orkaitę ir kepkite 30 minučių.

Iškepto pyrago neskubėkite išimti iš formos, leiskite jam visiškai atvėsti. Šis pyragas bus ne tik skanus, bet ir gražus, nes bus atviras.

Atviras Pyragas Su Uogomis

Pagrindas gaminamas iš trapios, taip vadinamos - smėlines tešlos. Varškės įdaras labai švelnus, o ant viršaus - uogos, kurios suteikia pyragui rūgštumo ir sultingumo. Šio pyrago gaminimui galite naudoti bet kokias uogas: avietes, vyšnias, braškes ar kitas.

Pradėkite nuo tešlos: į dubenį sudėkite kiaušinį, cukrų, grietinę ir kambario temperatūros sviestą. Miltus, kartu su kepimo milteliais, persijokite ir suberkite į tą patį dubenį.Tešlą minkykite rankomis. Ilgai to daryti nereikia. Tiesiog išminkykite iki vientisos masės ir to užteks.Iš tešlos padarykite rutulį, jį įdėkite į maišelį ir pusvalandžiui palikite šaldytuve.

Kol tešla vėsiai ilsėsis, pasigaminkite įdarą. Vėlgi tiesiog sudėkite į vieną indą varškę, kiaušinius, grietinę, paprastą ir vanilinį cukrų ir kukurūzų krakmolą. Plaktuvu viską išplakite iki kreminės, vientisos, gana skystos, masės.

Kai tešla atvės, sudėkite ją į kepimo formą. Šiuo atveju labai patogi torto forma, kuri atsidaro ir pyragas puikiai išsiima. Formos nereikia tepti riebalais, nes tešloje yra pakankamai riebalų.Rankomis suminkykite pora rutulių, iš kurių suformuokite pyrago dugną ir šonus. Iš tešlos turi gautis sandari, tarsi antra forma, į kurią bus supiltas įdaras.Išlipdytą tešlą subadykite šakute, kad kepdama ji nesipūstų.Supilkite varškės įdarą į tešla išlipdytą formą ir pasiskirstykite jį tolygiu sluoksniu.Ant viršaus sudėliokite uogas ir dėkite į 180°C temperatūros įkaitintą orkaitę. Kepkite apie 40-60 minučių. Priklausomai nuo jūsų orkaitės, kepimui gali prireikti ir daugiau laiko. Varškės įdaro viršus turėtų švelniai paruduoti, o vidurys pakilti.Išimkite desertą iš orkaitės ir leiskite jam atvėsti formoje.

Pyragas Su Varške Ir Baltymų Sufle

Tai šiek tiek daugiau pastangų reikalaujantis pyragas su varške. Jis ypatingas tuo, kad susideda iš trijų sluoksnių: tešlos, varškės įdaro ir kiaušinių baltymų suflė.

Į dubenį persijokite miltus ir sumaišykite juos su kepimo milteliais. Sudėkite cukrų ir mažais gabaliukais supjaustytą sviestą.Rankomis sutrinkite šiuos tešlos ingredientus į trupinius.Atskirai sumaišykite kiaušinį su grietine ir taip pat sudėkite į minkomą tešlą. Viską darykite greitai, kad sviestas per daug neištirptų.

Gautą pyrago pagrindą suvyniokite į maistinę plėvelę ir palikite 30 minučių šaldytuve.Paruoškite varškės įdarą. Atskirkite 3 kiaušinių baltymus nuo trynių. Baltymus kol kas padėkite į šaldytuvą, taip vėliau jie geriau išsiplaks.Į varškę įmaišykite cukrų, grietinę ir kiaušinių trynius.Varškės masę suplakite mikseriu, kad būtų minkšta ir vientisa.

Pyragą kepkite 18-20 cm skersmens formoje. Atvėsusią tešlą iškočiokite kočėlu ir gautą apskritimą įdėkite į formą. Rankomis ją tolygiai paskirstykite ir suformuokite šonus.Dugną gana tankiai subadykite šakute ir įdėkite formą į šaldiklį 20 minučių. Tai padės, kad kepant tešla labai neišsipūstų.Sušalusį pyrago tešlos ruošinį 15 minučių dėkite į jau įkaitintą 180°C temperatūros orkaitę.

Išimkite pyrago pagrindą iš orkaitės ir užpildykite jį varškės įdaru. Viršų išlyginkite silikonine mentele arba šaukštu.Dėkite pyragą su įdaru atgal į orkaitę 30 minučių ir sumažinkite kaitrą iki 160°C temperatūros.

Liko pagaminti trečiąjį pyrago sluoksnį - suflė. Išimkite kiaušinių baltymus iš šaldytuvo ir išplakite juos su cukrumi iki labai standžių viršūnių.Išimkite pyragą iš orkaitės. Ant viršaus uždėkite trečią pyrago sluoksnį - išplaktų baltymų sluoksnį ir jį išlyginkite. Galite šakute padarykite norimus raštus, griovelius ar viršūnėles.Grąžinkite pyragą į orkaitę dar 15 minučių, kad suflė lengvai paruduotų.Išimkite taip ilgai lauktą desertą iš orkaitės ir uždenkite dubeniu. Taip palikite jį bent 2 valandoms.

Jūsų iškeptas pyragas bus ne tik gražus, bet ir labai skanus. Jis nebus labai saldus, tad jei mėgstate saldžiai, galite padidinti cukraus kiekį tešloje.

Kiti Receptai ir Idėjos

Štai keletas kitų receptų ir idėjų, kaip galite pasigaminti gardžių kepinių su varške:

  • Lietiniai blynai su varške ir mėlynėmis: Iškepkite lietinius blynelius, įdarykite juos varške, pabarstykite mėlynėmis ir susukite į vamzdelius.
  • Varškės apkepas su bananais: Sumaišykite varškę su bananais, kiaušiniais ir manų kruopomis, kepkite orkaitėje, kol gražiai apskrus.
  • Trupiniams ranka išmaišykite visus produktus ir pirštais tolygiai patrupinkite ant pyrago viršaus.

Ar jau esate nusprendę ką šiemet gamisite Velykoms? Kol dar tik svarstot, kviečiu užsukti į itališką virtuvę ir pasižvalgyti kaip švenėms ruošiasi italai. Švęsdami pavasarį, atgimimą, šviesą ir naują gyvenimą, ant švenčių stalo jie deda pikantišką pyragą, kuris geriausia iliustruoja palaimingą džiaugsmą ir gamtos dovanas.