Šiandien noriu pasidalinti receptu, kaip pasigaminti nuostabius keksiukus su traškia išore. Šie keksiukai - tikras skanėstas, puikiai tinkantis tiek kasdieniam pasimėgavimui, tiek šventiniam stalui.
Šokoladiniai keksiukai su vyšniomis ir brendžiu
Šie keksiukai sodraus skonio, drėgni, juose idealiai dera juodasis šokoladas, vyšnios ir brendis. Vaikams skirtose porcijose brendžio galima nepilti.
Ingredientai:
- 110 g juodojo šokolado
- 100 g sviesto
- 100 g cukraus
- 2 kiaušiniai
- 110 g miltų
- 1/2 a.š. kepimo miltelių
- 150 g šaldytų vyšnių
- 1 v.š. brendžio (nebūtina)
Gaminimas:
- Sviestą ir šokoladą ištirpinkite ant labai mažos ugnies. Atvėsinkite.
- Kiaušinius išplakite su cukrumi iki baltumo, supilkite šokoladą ir brendį (jei naudojate). Gerai išmaišykite.
- Įsijokite miltus, sumaišytus su kepimo milteliais. Gerai išmaišykite.
- Suberkite atitirpintas vyšnias, atsargiai išmaišykite.
- Keksiukų formeles ištepkite sviestu (jei turite silikonines ar popierines, to daryti nereikia). 3/4 formelių užpildykite tešla.
- Kepkite orkaitėje, įkaitintoje iki 180 laipsnių, apie 20 minučių. Keksiukai neturi visiškai iškepti - jie viduje turi likti drėgni, su traškia plutele iš išorės.
Šokoladiniai keksiukai
Šie šokoladiniai keksiukai yra minkšti viduje ir su lengva traškia plutele iš išorės.
Ingredientai:
- 2 vnt kiaušinio tryniai
- 50 g cukraus (papildomai 50 g baltymams)
- 140 g juodo šokolado (ištirpinto garų vonelėje)
- 20 g sviesto (ištirpinto su šokoladu)
- 50 ml augalinio aliejaus
- 50 ml pieno
- 3-4 šaukštai miltų
- žiupsnelis druskos
- 1 a.š. kepimo miltelių
Šiuos keksiukus galite papuošti šokolado gabalėliais ar trupučiu cukraus pudros.
"Sostinės" keksiukai
"Sostinės" keksiukai pasižymi minkšta, sodria ir drėgna tešla su daug razinų viduje, o išorėje - traški plutelė.
Ingredientai:
- 180 g minkšto sviesto
- 180 g cukraus
- 3 kiaušiniai
- 240 g miltų
- vanilės
- druskos žiupsnelis
- 1 a. š. kepimo miltelių
- 100 g nuplautų ir nusausintų razinų
Gaminimas:
- 180 g minkšto sviesto išplakame su 180 g cukraus iki kreminės konsistencijos. Sviestas turi gerai pabalti ir padidėti du kartus.
- Kai sviestas purus ir pabalęs, po vieną įmušame 3 kiaušinius ir gerai išplakame. Sviestas ir kiaušiniai turi būti vienodos temperatūros.
- Beriame 240 g miltų, vanilės, vos vos druskos ir arbatinį šaukštelį kepimo miltelių. Ramiai šaukštu sumaišome ir pabaigai suberiame 100 g nuplautų ir nusausintų razinų.
- Tešla neturi būti kieta ir neturi būti skysta. Šaukštu užpildome formeles ir kepame iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje pusę valandos.
Visa paslaptis - sviesto kiekis, kurį labai svarbu išplakti iki purumo.
Patarimai ir gudrybės
- Sviestas: Sviestas turi būti minkštas, bet ne ištirpęs. Išimkite jį iš šaldytuvo bent valandą prieš kepimą.
- Temperatūra: Orkaitė turi būti gerai įkaitinta prieš dedant keksiukus.
- Kepimo laikas: Stebėkite keksiukus, kad neperkeptų. Jie turi būti auksinės spalvos ir su traškia plutele.