Vakarienė - labiausiai laukiamas paros metas, kai grįžtame namo po darbų, leidžiame laiką su šeima ir, žinoma, mėgaujamės pačia gardžiausia vakariene. Puikiai suprantama, kad grįžus po sunkios darbo dienos, nesinori per ilgai užsisukti virtuvėje. Dėl šios priežasties paruošėme nesunkiai pagaminamus, bet itin skanius ir maistingus vakarienės receptus, kurie patiks net ir patiems išrankiausiems.
Kaip Išsirinkti Tobulą Vakarienės Receptą?
Pirmiausia, įvertinkite savo maisto poreikius ir skonį. Pavyzdžiui, jei norite sočios ir šiltos vakarienės, niekada neprašausite pro šalį pasirinkę sriubą ar mėsos troškinį, o jei labiau norisi lengvo maisto, galite pasigaminti įvairių maistingų salotų. Gal jūsų mityba yra vegetariška, begliutenė ar ketogeninė?
Taip pat įvertinkite savo maisto gaminimo įgūdžius ir tai, kiek laiko galite skirti vakarienės gamybai. Rinkitės receptą, kuriame siūlomi maisto produktai pagal sezoną. Sezoniniai produktai visada skanesni, šviežesni, turi didesnę maistinę vertę, o dažniausiai dar ir pigesni.
Nebijokite eksperimentuoti ir išmėginti kitų kultūrų patiekalus. Išbandykite naujus receptus, kurie siūlo skirtingus skonius ir net gali nukelti jus į kitą pasaulio kraštą.
Receptų Įvairovė Vakarienei
Mūsų siūlomi receptai vakarienei pritaikomi prie įvairių mitybos poreikių ir pageidavimų. Paruošėme nesunkiai pagaminamus, bet itin skanius ir maistingus vakarienės receptus - lazanijos, švilpikų, kotletų, vištienos kepenėlių, lašišos, dorados ar kiaulienos kumpio.
Idėjos Lengvai Vakarienei
- Sičuano baklažanai su anakardžių riešutais: Sotus, bet kartu ir lengvas patiekalas, populiarus Kinijoje, ypač Sičuano provincijoje. Šis patiekalas tinka vegetarams ir veganams! Gali būti patiekiamas su azijietiškais makaronais.
- Daržovių paplotėliai: Kai ieškote lengvesnių, vegetariškų patiekalų receptų, daržovių paplotėliai - bene geriausias pasirinkimas. Jie maloniai malšina alkį, neapsunkina. Šis kepinys tiks ir kasdienai, ir savaitgaliui, o gal net šventei, pagaliau, ji itin tinkama piknikui - nesvarbu, savame kieme ar kur nors tolėliau.
Sotesni Vakarienės Patiekalai
- Sriuba iš kasdienių produktų: Ypač paprastas receptas iš tokių kasdienių produktų, kokius jūs tikrai visus turite savo virtuvės spintelėse. Ji labai tiks, kai norėsis ko nors sotaus, bet kartu ir ne mėsiško. Keli gabaliukai kokybiškos vištienos, šiek tiek daržovių, sauja ryžių bei prieskonių ir žalumynų - tai viskas, ko jums prireiks šiai sriubai, kuria pasisotinsite darbo dienos vakarą.
- Malta triušiena su džiovintais pomidorais ir grikiais: Autorius itin mėgsta maltą triušieną ir kuri dažnai karaliauja jo virtuvėje. Tad išbandykite patiekalą, kuriame ji derinama su džiovintais pomidorais ir grikiais - bus skanu!
- Kukurūzų košės pado pica: Sveikesnė alternatyva ribojantiems miltus dėl juose esančio glitimo arba šios košės, kurią vadinu itališku pavadinimu - polenta, fanams tokiems kaip aš. Kukurūzų kruopos malamos iš džiovintų kukurūzų grūdų.
Netradiciniai Vakarienės Receptai
- Silkė: Išbandykite receptą, kuris tiks bet kuriuo metų laiku! Silkės mėgėjai žino - ši žuvis tikrai tinka ne tik ant Kūčių stalo.
- Punšas: Žiemiškas ir šildantis gėrimas. Pats žodis kilo iš hindi kalbos ir reiškia skaičių „penki“ („panch“), todėl šio gėrimo recepte dažniausiai naudojami penki ingredientai - skirtingos sultys ir prieskoniai. Punšą galima patiekti tiek šiltą, tiek atvėsusį. Kuo ilgiau punšas stovės, tuo daugiau turės skonio ir tuo geriau atsiskleis įdėtų prieskonių savybės. Citrusiniai vaisiai nuostabiai pagardina paukštieną, o imbierai suteikia švelnaus pikantiškumo.
Vakarienės gaminimas - pats įdomiausias laikas, suteikiantis progą eksperimentuoti su skirtingais ingredientais ir skoniais. Tad pirmyn į virtuvę!
