Vakarienės antraštėje nėra nieko panašaus į roko žvaigždės vištienos receptą, o ar turime tokį, dėl kurio verta šėlti. Pristatome mūsų geriausią orkaitėje keptos vištienos krūtinėlės receptą! Vištienos krūtinėlė išeina tokia sultinga ir puikiai pagardinta mūsų mėgstamu paprastu prieskonių mišiniu. Abu su Aleksu užaugome valgydami keptos vištienos receptus, ir tai yra mūsų klasikos posūkis.
Kodėl Mums Patinka Šis Receptas
Būdami kulinarinių knygų autoriai ir receptų ekspertai, Aleksas ir aš ne kartą išbandėme šį receptą, kad gautume jį kaip tik jums. Laimei, tai tapo viena iš mūsų mėgstamų vištienos vakarienių, kurias gaminame savaitės vakarą! Kaip ir keptuvėje kepta vištienos krūtinėlė ir keptos vištienos šlaunelės, tai tapo įprastu metodu mūsų namuose. Pažymėkite jį ir praneškite mums, ką manote!
„Šis receptas yra bene lengviausias mano kada nors gamintas vištienos receptas. Prieskonių mišinys buvo labai skanus ir suteikė vištienai daug skonio, ypač rūkyta paprika! Vištienos krūtinėlės taip pat išėjo labai sultingos ir švelnios. Tai buvo labai lengva ir skani vakarienė: neabejotinai gaminsiu tai dar kartą ir jau įtraukiau į receptus, kuriuos išsaugojau! -Annika
Orkaitėje Keptos Vištienos Krūtinėlės Ingredientai
Štai ingredientai, kurių jums prireiks orkaitėje keptai vištienos krūtinėlėms:
- Vištos krūtinėlė: Ieškokite vištienos krūtinėlės be kaulų ir, jei įmanoma, pirkite ekologišką vištieną. Tačiau mes nustatėme, kad keptai vištienai geriausiai tinka susmulkinta visa krūtinė.
- Alyvuogių aliejus: Alyvuogių aliejus yra mūsų pasirinkimas vištienos kepimui, tačiau galite naudoti bet kokį neutralų aliejų ar net lydytą sviestą.
- Prieskoniai: Pasirinktinis česnako miltelių, svogūnų miltelių, rūkytos paprikos ir džiovintų raudonėlių mišinys suteikia vištienos krūtinėlėms pikantišką skonį.
Patarimai, Kaip Kepti Vištienos Krūtinėlę
Yra keletas patarimų, kaip pagaminti geriausią sultingą, gerai pagardintą orkaitėje keptą vištieną. Tiesą sakant, bandydami šį receptą patyrėme nelaimingų neskanių vištienos nesėkmių. Mes darome klaidas, kad jums to nereikėtų! Štai ką reikia žinoti apie keptą vištieną:
- Pirkite kokybišką vištieną. Kai kurių komerciniais tikslais auginamų viščiukų krūties raumuo tampa kietesnis ir tankesnis nei įprastai, todėl kepant susidaro puri tekstūra. Įsigykite aukščiausios kokybės vištienos krūtinėlę, kurią galite rasti, jei įmanoma, ekologišką.
- Vištieną sutrinkite iki vienodo storio. Vištieną būtina sumušti, kad ji iškeptų tolygiai.
- Kepkite vištieną iki 165 ° F vidinės temperatūros matuojant maisto termometru. Venkite vištienos perkepti, nes ji gali išdžiūti.
- Įberkite pakankamai druskos. Tai problema, kurią dažnai matome su daugeliu virėjų. Nors nenorite persūdyti, jums reikės tiek, kad skonis spindėtų! Šiame recepte reikia 2 arbatinių šaukštelių druskos 2 svarams vištienos krūtinėlės.
- Prieš patiekdami leiskite vištienai pailsėti 5 minutes. Taip užtikrinamas maksimalus sultingumas.
Kaip Išvengti „Sumedėjusios“ Vištienos Krūtinėlės
Bandydami šį receptą turėjome problemų su kepta vištienos krūtinėlė, kuri išėjo purios tekstūros. Tai nebuvo tokia vištiena, kokią mes įprastai perkame, o atlikę tam tikrus tyrimus nustatėme, kad tai buvo dėl vištienos kokybės. „Medinė“ vištienos krūtinėlė yra komerciniais tikslais auginamų viščiukų būklė, kai krūtinės raumuo tampa kietesnis ir tankesnis nei įprastai. Net ir tinkamai gaminant, sumedėjusios vištienos krūtinėlės gali turėti nepatrauklią, minkštą tekstūrą. Norėdami išvengti šios problemos, stenkitės įsigyti kuo kokybiškesnę krūtinę.
Keptos Vištienos Krūtinėlės Trikčių Šalinimas
Štai keletas kitų įprastų problemų, su kuriomis galite susidurti gamindami keptą vištienos krūtinėlę:
- Perkepimas: Vištienos krūtinėlė liesa ir greitai iškepa. Per daug kepant vištieną mėsa išsausėja, o baltyminės skaidulos susitraukia ir sukietėja, o tai gali sukelti minkštą tekstūrą. Kepkite vištieną iki 74 °C (165 °F) vidinės temperatūros, tada nedelsdami nuimkite ją nuo šilumos šaltinio, kai ji pasieks tokią temperatūrą.
- Užšaldymas ir atšildymas: Pakartotinis vištienos užšaldymas ir atšildymas gali pažeisti jos ląstelių struktūrą, prarasti drėgmę ir gali turėti įtakos tekstūrai.
- Gedimas: Ankstyvosiose blogėjimo stadijose vištiena gali tapti šiek tiek puri, prieš pradėdama jausti nemalonų kvapą. Prieš kepdami visada patikrinkite savo vištieną. Gleivinė tekstūra arba stiprus kvapas reiškia, kad jis sugedęs ir jį reikia išmesti.
Kaip Ją Patiekti
Ši kepta vištienos krūtinėlė yra viena iš mūsų geriausių paprastų vakarienės idėjų, nes taip tik taip paprasta! Štai keletas paprastų vištienos garnyrų, kuriems nereikia orkaitės ir dubenėlio patiekalų:
- Pridėti grūdą kaip baltieji ryžiai, citrininiai ryžiai, pagardinta quinoa ar farro.
- Įdėkite makaronus kaip orzo, kuskuso, lingvino ar česnakinio sviesto makaronai.
- Įpilkite žalių salotų pavyzdžiui, rukolos salotos, lapinių kopūstų salotos, pjaustytos salotos arba Viduržemio jūros salotos.
- Padarykite jį į pagrindinio patiekalo salotas patiekiant griežinėliais ant Cezario salotų, obuolių salotų, taco salotų arba vištienos makaronų salotų.
- Įdėkite jį į patiekalus kaip fajita salotos, burrito dubenėlis, ryžių dubuo ar farro dubuo.
Dažnai Užduodami Klausimai
Kokioje temperatūroje ir kiek laiko turėčiau kepti vištienos krūtinėlę?
Ideali vištienos krūtinėlės be kaulų kepimo temperatūra be odos paprastai yra apie 425 °F (220 °C). Kepimo laikas skirsis priklausomai nuo vištienos storio, tačiau paprastai tai trunka apie 20 minučių.
Ar reikia apversti vištieną kepant?
Ne, kepant vištos apversti nebūtina. Kepant iš vienos pusės viršus paruduoja ir susidaro kvapni plutelė.
Kokios yra paprastos keptos vištienos prieskonių idėjos?
Yra begalė būdų pagardinti keptą vištieną! Galite naudoti iš anksto paruoštą prieskonių mišinį, sukurti savo su žolelėmis ir prieskoniais, pavyzdžiui, paprika, česnako milteliais, svogūnų milteliais ir kmynais, arba marinuoti vištieną mėgstamame padaže ar užpilu.
Receptas: Kepta Vištienos Krūtinėlė Orkaitėje
Ingredientai:
- 4 be kaulų, be odos vištienos krūtinėlės (apie 8 uncijos kiekvienas)
- 2 šaukštai alyvuogių aliejaus
- 1 arbatinis šaukštelis česnako milteliai
- 1 arbatinis šaukštelis svogūnų milteliai
- 1 arbatinis šaukštelis rūkytos paprikos
- ½ arbatinio šaukštelio džiovintas raudonėlis
- 2 arbatiniai šaukšteliai košerinė druska
- Šviežiai malti juodieji pipirai
Instrukcijos:
- Įkaitinkite orkaitę iki 425°F (220C). Perkelkite lentyną į viršutinį orkaitės trečdalį.
- Išdžiovinkite vištienos krūtinėlę, tada virtuviniu plaktuku arba kočėlu lengvai sutrinkite storą kiekvieno vištienos gabalėlio galą, kol vištienos krūtinėlė bus maždaug tokio paties storio.
- Vištienos krūtinėles išdėliokite ant kepimo skardos ir iš abiejų pusių aptepkite alyvuogių aliejumi.
- Mažame dubenyje sumaišykite česnako miltelius, svogūnų miltelius, rūkytą papriką, košerinę druską ir juoduosius pipirus. Pabarstykite prieskoniais ant abiejų vištienos pusių. Jei turite laiko, prieš kepdami pailsėkite iki 30 minučių, kad gautumėte maksimalų skonį.
- Įdėkite kepimo indą į orkaitę ir kepkite 18-22 minutes, kol vištiena lengvai paruduos ir, matuojant maistiniu termometru, vidaus temperatūra pasieks 165 °F (74 °C).
- Išimkite iš orkaitės ir prieš patiekdami leiskite vištienai pailsėti 5 minutes, kad užtikrintumėte sultingumą. Supjaustykite gabalėliais ir patiekite.
Kiti Patarimai ir Gudrybės
- Pamirkykite Sūdytame Vandenyje: Pripildykite indą vėsaus vandens, pasūdykite ir įmerkite vištienos krūtinėlę palaikyti iki pusvalandžio. Šis metodas padės ilgiau išlaikyti jos drėgmę. Taip pat neskubėkite mėsos marinuoti tik išėmę iš šaldytuvo - prieskonius ji lengviau įsisavins pabuvus keliolika minučių kambario temperatūroje.
- Riebalai - Būtini: Kepant liesą mėsą būtina naudoti riebalus - jie suteikia jai minkštumo ir drėgnumo. Pasak maisto žinovės, galima rinktis švelnaus skonio kokosų aliejų, ypač tinkantį gaminant rytietiškos virtuvės patiekalus ir suteikiantį ypatingą aromatą. Taip pat dažnai naudojamas aukštoje temperatūroje nedegantis lydytas sviestas (angl. ghee) ar tradicinis saulėgrąžų aliejus.
- Marinuokite: marinatas suteikia ypatingo skonio, bet ir veikia kaip apsauginis sluoksnis, sulaikantis mėsos sultis jos viduje. Marinuoti patarčiau bent valandą, o jei neskubate - galima ir per naktį. Vištienos marinatui itin tinka jogurtas, sojos padažas, česnakas, taip pat įvairūs prieskoniai - ciberžolė, čiobrelis, saldžioji paprika, imbieras, rozmarinas, kalendra, įvairūs pipirai.
Alternatyvus Receptas: Tobula Vištienos Krūtinėlė Orkaitėje (Arba Karšto Oro Gruzdintuvėje)
Ingredientai:
- 250 g vištienos krūtinėlės, be odos
- ½ arb. š. druskos
- 2 arb. š. alyvuogių aliejaus
- 1 arb. š. maltos saldžiosios paprikos
- ½ arb. š. džiovintų raudonėlių
- ½ arb.š. česnako miltelių
- ½ arb. š. kukurūzų krakmolo
- ½ arb. š. rudojo cukraus (nebūtina)
Instrukcijos:
- Įkaitinkite orkaitę iki 220 °C arba karšto oro gruzdintuvę iki 200 °C (paprastai ji įkaista per 3 minutes).
- Kol orkaitė arba karšto oro gruzdintuvė kaista, nušluostykite vištienos krūtinėlę popieriniais rankšluosčiais, perpjaukite ją pusiau ir apiberkite druska.
- Sudėkite vištienos krūtinėles į dubenėlį ir gerai įtrinkite jas iš abiejų pusių aliejumi, prieskoniais, kukurūzų krakmolu ir, jei norite papildomo saldumo ir karamelizacijos, ruduoju cukrumi.
- Jeigu kepate orkaitėje, perkelkite vištieną į kepimo skardą ir kepkite 15-18 minučių, apversdami krūtineles praėjus pusei kepimo laiko, kad jos iškeptų tolygiai.
- Jei kepate karšto oro gruzdintuvėje, perkelkite jas į kepimo krepšelį ir kepkite 10-12 minučių, apversdami praėjus pusei laiko.
- Prieš patiekdami leiskite vištienos krūtinėlėms kelias minutes pastovėti, jog sultys tolygiai pasiskirstytų mėsoje.