TV3 žiniasklaidos grupė žiūrovams žada naujas pradžias, o unikalus projektas „Gero savaitgalio receptas“ antrąjį sezoną pasitinka kupinas naujų atradimų. Ši laida suvienys kino magiją bei kulinarinius atradimus, stebindama ne tik nauju vedėjų duetu, bet ir ypatinga filmavimų vieta.
Kiekvieną šeštadienį TV3 žiniasklaidos grupės laida „Gero savaitgalio receptas“ kviečia leistis į nepaprastą kino ir kulinarijos nuotykį. Kartais jis būna linksmas, kartais - pripildytas detektyvinių elementų, o kartais atskleidžia didžiausią žmonių stiprybę jausmingiausiose dramose. Laidos vedėjai Vaida Poderytė-Bernatavičė ir Laurynas Suodaitis kiekvieną šeštadienį dalinasi įkvepiančių filmų rekomendacijomis ir jų nuotaiką atspindinčiais receptais, kuriuos lengvai galite išbandyti ir savo virtuvėje.
Laidos „Gero savaitgalio receptas“ siūlomi patiekalai įkvėpti filmų
„Gero savaitgalio receptas“ ir toliau kviečia žiūrovus atrasti geriausius filmus ir pasigaminti jų įkvėptus patiekalus. Štai keletas pavyzdžių, kaip filmai įkvepia laidos vedėjus kulinariniams eksperimentams:
- Įkvėpti filmo „Iš meilės Pablui“, laidos vedėjai dalijasi kolumbietišku kiaulienos su ypatingu padažu receptu.
- Po filmo „6 dienos“, žiūrovai gali išbandyti tunu įdarytų keptų bulvių receptą.
- Po filmo „Robinas Hudas“, laidos vedėjai siūlo gardų austres.
- Įkvėpti filmo „Kvaili pinigai“, laidos vedėjai dalijasi skaniausio amerikietiško obuolių pyrago receptu.
- Po filmo „Harieta“, žiūrovai gali pasigaminti ryžių, mėsos ir krevečių troškinį „Jambalaya“.
- Įkvėpti filmo „1917“, laidos vedėjai siūlo neatsivalgomo „Maconochie“ troškinio receptą.
- Po filmo „Legenda“, žiūrovai gali išbandyti burnoje tirpstančio Velingtono kepsnio receptą.
- Įkvėpti filmo „Narsioji širdis“, laidos vedėjai dalijasi škotiškų kiaušinių receptu.
- Po filmo „Pirmasis žmogus“, žiūrovai gali pasigaminti ypatingų sumuštinių receptą.
- Įkvėpti filmo „Bostono smaugikas“, jie parodys, kaip pasigaminti gardžius makaronus Tagliatelle alla Bolognese.
- Po filmo „Negarbingi šunsnukiai“, jie parodė, kaip pasigaminti autentišką obuolių štrudelį.
- Įkvėpti filmo „Banditas“, jie parodys, kaip pasigaminti Kanados skoniais dvelkiančią žirnių sriubą.
- Po filmo „Midvėjaus mūšis“, jie pagamino patiekalą, idealiai tiksiantį Kalėdų stalui.
- Įkvėpti filmo „Patriotų diena“, jie pagamino omarų ir krevečių rolls‘us.
- Po filmo „Žalioji mylia“, laidos vedėjai gamino netikrą augalinio faršo ir daržovių zuikį su burokėlių salotomis. Šis patiekalas idealiai tiks artėjančioms Kūčioms.
Netikėti pokyčiai ir staigmenos laidoje
Laidoje „Gero savaitgalio receptas“ būna ir netikėtų pokyčių. Pavyzdžiui, vienoje iš laidų su vedėja Vaida Poderyte-Bernataviče pasirodė ne Laurynas Suodaitis, o laidos režisierė Monika Grundhauser. Moterų tandemas, įkvėptas šio gero šeštadienio vakaro įtempto siužeto trilerio „Pabėgimas iš Pretorijos“ Pietų Afrikoje vykstančio filmo veiksmo, gamino iš šios šalies kilusį patiekalą - karį „Bunny Chow“.