pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Nekepto varškės sūrio torto receptai

Ypač, jei tai nekepti sūrio tortai. Ypač, jei pagardinti šviežiomis sezoninėmis uogomis. O svarbiausia, kad gaminant šį tortą ypač trumpai užtruksite virtuvėje.

Mažiau yra daugiau, - ir vėl kartoju tą niekad nemeluojančią mantrą, maišydama kremą vaniliniam sūrio tortui. Mažiau yra daugiau, nes iš tiesų jokių prašmatnių ingredientų ir nereikia tam, kad paruoštumėte ypatingo skonio desertą. Jokių įmantrių ingredientų, jokių burtų ar sunkiai suprantamų žingsnių. Viskas čia labai paprasta: klasikinis sausainių pagrindas ir vanile kvepiantis tepamojo sūrio kremas.

Šaukštelis šio nekepto torto tiesiog sutirpsta burnoje - kremas švelnus, lengvas, net šiek tiek gaivus. Pagardinau jį tik šlakeliu šviežiai spaustų citrinų sulčių ir pora šaukštelių „Dr.

Nekeptas mėlynių ir varškės tortas su baltuoju šokoladu

Ingredientai pagrindui:

  • 1 pakelis (180-200 g) paprastų sausainių (naudojau klasikinius „Gaidelio“);
  • 2 šaukštai kokoso drožlių;
  • 80 g tirpinto sviesto.

Mėlynių ir varškės masei:

  • 2 pakeliai želės miltelių (naudojau braškių skonio);
  • 2 šaukštai cukraus;
  • 2 šaukštai „Malibu“ likerio (pasirinktinai);
  • 350 g mėlynių (tiks arba šviežios, arba šaldytos), plius mėlynių tortui puošti;
  • 2 pakeliai (360 g) saldžios varškės (naudojau „Rokiškio pieno“ plombyro skonio saldžią varškę);
  • 250 g rikotos sūrio;
  • 250 ml plakti skirtos grietinėlės 36% (labai gerai atšaldytos).

Baltojo šokolado sluoksniui:

  • 100 g baltojo šokolado;
  • 1 šaukštas kokosų aliejaus arba tirpinto sviesto;
  • 1 šaukštelis augalinio aliejaus (bekvapio);
  • mėtos lapeliai tortui puošti.

Pasigaminkite pagrindą

Torto formos (24 cm skersmens) su nusegamais kraštais dugną išklokite pergamentinio popieriaus rateliu. Dubenėlyje sumaišykite sutrupintus sausainius su kokosų drožlėmis, ir sumaišę su tirpintu sviestu, išklokite torto formos apačią. Gerai prispauskite masę prie dugno ir padėkite į šaldytuvą, kad sustingtų.

Pasigaminkite varškės masę

Nedideliame puode užvirinkite 250 ml vandens. Nukelkite nuo ugnies, įmaišykite dviejų želė pakelių turinį, suberkite cukrų, supilkite likerį, ir maišykite, kol visas cukrus ištirps. Mikseriu sutrinkite mėlynes. Nesistenkite, kad jos visiškai susitrintų, bus gražiau, jei liks kelios nesutrintos uogos. Supilkite trintas mėlynes į želė masę ir padėkite visiškai atvėsti (tik ne į šaldytuvą, kad nesukietėtų).

Dubenyje gerai sumaišykite (arba suplakite mikseriu) varškę ir rikotos sūrį. Įmaišykite mėlynių ir želė masę. Grietinėlę suplakite iki standžių putų ir atsargiai įmaišykite į varškės ir mėlynių masę. Supilkite į torto formą ant paruošto sausainių pagrindo ir padėkite į šaldytuvą, kad sustingtų.

Baltojo šokolado sluoksnis

Karštų garų vonelėje ištirpinkite baltąjį šokoladą kartu su kokosų aliejumi ir paprastu aliejumi. Peiliu atsargiai apipjaukite torto kraštelius palei nusegamą formos kraštą, nuimkite šoninę briauną. Perkelkite tortą ant serviravimo lėkštės.

Kitas nekepto sūrio torto receptas

Tai puikus ir dažnai naudojamas pagalbininkas virtuvėje, kurį įsigyti galite Žana indų salonuose. Kviečiu pasinaudoti nuolat galiojančiu mano Žana nuolaidų kodu AML25, kuris suteiks 25% nuolaida VISKAM (Nuolaidos nesumuojamos, netaikomos prekėms su ** ir NETTO ženklu).

Saikingai saldus nekeptas varškės tortas su žele, gamintas su konservuotais persikais ir persikų žele. Tortą galima gaminti ir su kitokiais konservuotais vaisiais arba galote naudoti kitokios rūšies želę. Tiesa, jam šaldyti prireiks šiek tiek vietos šaldytuve.

Reikalingi produktai:

  • Apvalios, atsegamais kraštais kepimo formos. Naudojau 22 cm.
  • Maisto smulkintuvo sausainiams.
  • Puodo ar keptuvės bei geriausia metalinio indo, kuriame tirpinsite želatiną.
  • riebios grietinėlės (35 proc.
  • valg. želatinos (naudojau „Dr.

Maisto smulkintuvu sausainius sutrinti iki trupinių, supilti ištirpintą sviestą. Ant didelės lėkštės uždėti kepimo formos šonus (22 cm), suberti sausainius ir juos stikline tvirtai paspausti į apačią. Į didelį dubenį sudėti kambario temperatūros varškę, maskarponę, įpilti truputį grietinėlės ir mikseriu viską gerai išplakti. Į puodą ar keptuvę įpilti vandens, įstatyti indą su vandeniu. Kaitinti ant vidutinės-neaukštos kaitros vis pamaišant, kol želatina ištirps. Neleisti jai užvirti.

Popieriniu rankšluosčiu nusausinti persikų puseles ir jas smulkiai supjaustyti. Persikų puseles nusausinkite, supjaustykite griežinėliais. Želė turi būti atvėsusi. Jos po šaukštą pilkite ant torto viršaus.

Vanilinio sūrio tortas

Paruošimo laikas: 30 min. Iš tiesų, šiame žingsnyje galite eksperimentuoti ir ieškoti sau gardžiausio varianto. Galbūt mėgstate riebesniu tortus, tuomet drąsiai čiupkite maskarponę. Galbūt norėtumėte, kad tortas būtų gaivesnis, tuomet maskarponę maišykite perpus su rikota ar su kremine varške. Kaip esu jau sakiusi ne kartą, aš pati nekeptiems sūrio tortams dažniausiai renkuosi tepamąjį sūrį „Philadelphia Original“.

Vanilės aromatą į ruošiamus desertus įmaišyti galite įvairiais būdais - galite naudoti vanilinį cukrų, vanilės esenciją, ekstraktą, vanilės pastą ar natūralią vanilės ankštį. Kad ir kurį produktą pasirinktumėte, ieškokite natūralaus skonio ir aromato produktų. Galiausiai, sutikite, mažiau yra daugiau, tačiau tortų per daug tiesiog nebūna!

  1. Paruoškite torto pagrindą. Sausainius susmulkinkite iki visiškai smulkių trupinių. Sumaišykite su tirpintu sviestu ir vanilės ekstraktu. Turite gauti lipnią masę.
  2. Paruoškite kremą.
  3. Kreminį sūrį, grietinę, cukrų ir vanilės ekstraktą išplakite iki vientisos ir purios masės. Įmaišykite citrinų sultis.
  4. Grietinėlę atskirame inde išplakite iki standžių putų.
  5. Išbrinkusią želatiną ištirpinkite virš garų vonelės (neužvirkite, nes tuomet želatina nesustings!). Šiek tiek atvėsinkite ir lėta srovele supilkite į kreminio sūrio masę, tuo pat metu kremą lėtai plakdami, kad želatina jame pasiskirstytų kuo tolygiau.
  6. Paruoštą kremą supilkite ant torto pagrindo. Paviršių išlyginkite.
  7. Receptas paruoštas bendradarbiaujant su „Dr.

Kiti receptai

  • Sausainius sumalkite ir sumaišykite su sviestu. Gautus trupinukus suberkite į tortinę ir pirštais suslėkite torto pagrindą. Pastatykite į šaldytuvą.
  • Šis nekeptas varškės tortas su žele yra pavasariškas, gaivus ir labai gardus. Gaminau jį su konservuotais persikais ir persikų žele. Įdarą gaminau iš varškės, maskarponės ir grietinėlės. Konservuotus persikus dėjau ir į patį tortą bei ant viršaus. Ant jo uždėjau ir truputį šilauogių.
  • Šis nekeptas varškės tortas su žele buvo saikingai saldus. Jeigu mėgstate saldžiai, naudokite daugiau cukraus pudros.
  • Pastaba: kol tortas buvo nesustingęs, truputį matėsi varškės gabaliukai, bet kai sustingo, jų nebesijautė.

Keletas patarimų, kaip pagamintį šį nekeptą varškės tortą:

  • Visi ingredientai turi būti daugmaž kambario temperatūros (taip pat ir grietinėlė). Kitu atveju, želatina gali sušokti į gumuliukus.
  • Visada naudoju „Dr. Oetker“ želatiną. Kitu atveju skaitykite, kas parašyta ant želatinos pakuotės.

Želė paruoškite pagal instrukcijas. Kai skystis atvės, užpilkite jį ant sustingusio pyrago viršaus. Dar kelioms valandoms pastatykite į šaldytuvą.

Ant suformuoto sausainių pagrindo pilkite maskarponės masę ir išlyginkite paviršių peiliu. Dėkite į šaldytuvą porai valandų, kad pyragas sustingtų.

Sausainius sutrinkite iki trupinių ir sumaišykite su ištirpintu sviestu. Gauta mase išklokite torto formą. Šokoladą ištirpdykite karšto vandens vonelėje, suberkite miltelinį ir vanilinį cukrų. Į gautą masę įmaišykite varškę ir gerai ištrinkite iki vientisos masės. Atskirame inde išplakite grietinėlę iki purių putų. Želatiną išbrinkinkite ir ištirpinkite 4 valg. š. šilto vandens bei supilkite į varškės ir šokolado masę. Į įdarą taip pat supilkite išplaktą grietinėlę, konjaką ir gerai išmaišykite. Gautą masę supilkite į torto formą ant jau paruošto pagrindo ir dėkite į šaldytuvą.

Glajų paruošite lengvai pakaitinę plaktą grietinėlę ant vidutinės ugnies. Šiltą grietinėlę sumaišykite su „Nutellos“ kremu, o kai glajus atvės, ištepkite juo sūrio pyragą. Papuoškite tortą smulkintais lazdyno riešutais.