Sūrio užkandžiai - puikus pasirinkimas tiek šventiniam stalui, tiek kasdieniam pasilepinimui. Šiame straipsnyje rasite įvairių receptų, pradedant paprastais sūrio rutuliukais ir baigiant įmantresniais kepto sūrio variantais. Atraskite naujus skonius ir nustebinkite savo artimuosius gardžiais sūrio patiekalais!
Sūrio Rutuliukai su Krabų Lazdelėmis
Šie sūrio rutuliukai su krabų lazdelėmis - puikus užkandis, kurį paruošite vos per kelias minutes.
Ingredientai:
- 300 gramų krabų lazdelių
- 200 gramų sūrio
- 4 valgomieji šaukštai majonezo
- 2 česnakų skiltelės
- Šiek tiek krapų
- 2 kiaušiniai
- 1 stiklinė džiūvėsėlių
- Šiek tiek aliejaus (kepimui)
Paruošimo laikas: apie 5 minutes.
Paruošimo būdas:
- Sutarkuokite fermentinį sūrį burokine tarka.
- Krabų lazdeles smulkiai supjaustykite.
- Sumaišykite sūrį, krabų lazdeles, majonezą, susmulkintą česnaką ir smulkintus krapus.
- Drėgnomis rankomis formuokite rutuliukus (kiek didesnius nei graikinis riešutas), juos kiek paplokite, kad gautųsi maži kotletukai.
- Merkite į kiaušinių plakinį ir gerai apvoliokite džiūvėsėliuose.
- Kepkite aliejuje ant vidutinės ugnies, kol gražiai apskrus iš abiejų pusių.
- Karštus patiekite su virtais ryžiais bei daržovėmis, o šaltus - kaip užkandį prie alaus.
Keptas Sūris su Figomis ir Riešutais
Šis gurmaniškas užkandis nustebins net išrankiausius smagurius. Saldžios figos, sūrūs riešutai ir aromatingas padažas puikiai dera tarpusavyje.
Ingredientai:
- 2 gabalėliai sūrio (pvz., kamambero ar brie)
- 2 figos
- Pistacijos
- Čiobreliai
- 1 valg. š. medaus
- 1 valg. š. aliejaus
- 2 arbat. š. citrinų sulčių
- 1 valg. š. balzaminio padažo
Paruošimas:
- Pistacijas išlukštenkite, nuplaukite, kelias minutes paskrudinkite sausoje keptuvėje ir smulkiai sukapokite.
- Čiobrelius sukapokite, kelias šakeles palikite papuošti.
- Medų ištirpinkite vonelėje virš garų, sumaišykite su aliejumi, citrinų sultimis, balzaminiu padažu, kapotomis čiobrelių šakelėmis.
- Abu sūrio gabalėlius dėkite ant kepimo popieriaus ar folijos ir gausiai aptepkite paruoštu padažu. Ant viršaus užberkite riešutų.
- Figas nuplaukite, supjaustykite gabalėliais, jei naudosite džiovintas, jas pamirkykite brendyje ir išdėliokite ant sūrio.
- Kepimo popieriaus arba folijos kraštelius užlankstykite ir kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 15 min.
Sūrio Lazdelės su Parmezano Sūriu
Traškios ir aromatingos sūrio lazdelės - puikus užkandis prie alaus ar vyno.
Ingredientai:
- Šaldyta tešla
- 160 g smulkiai tarkuoto parmezano sūrio
- 0.5 arbat. š. česnako miltelių
- Druska
Paruošimas:
- Prieš formuojant lazdeles, šaldytai tešlai leiskite pabūti kambario temperatūroje apie 20 min.
- Sutarkuokite sūrį kuo smulkiau. Suberkite į dubenį, ten pat berkite ir druską bei česnakų miltelius ir labai gerai išmaišykite.
- Pasiruoškite švarų, lygų paviršių ir vienodu sluoksniu berkite ant jo pusę tarkuoto sūrio, o tada ant jo vienu sluoksniu sudėkite jau kiek atšilusius tešlos lakštus. Tuomet ant jų viršaus berkite likusį sūrį ir pernelyg nespausdami šiek tiek pakočiokite kočėlu - svarbu, kad sūris kuo geriau priliptų.
- Labai aštriu peiliu pjaustykite tešlą maždaug 1 cm pločio juostelėmis, o tada kiekvieną jų kelis kartus persukite. Sudėkite šias lazdeles ant sausos medinės lentelės ir dėkite dar pusvalandžiui į šaldytuvą.
- Išdėliokite atšalusias lazdeles ant kepimo popieriumi išklotų skardų ir dėkite į iki 200 °C įkaitintą orkaitę. Kepkite apie 10-12 min., kol lazdelės taps auksinės spalvos.
- Valgykite iškart, kitai dienai netaupykite, nes lazdelės skaniausios šviežios.
Kiti Sūrio Užkandžių Variantai
Be jau minėtų receptų, yra daugybė kitų būdų, kaip gardžiai patiekti sūrį:
- Sūrio rutuliukai su riešutais ir sėklomis: Apvoliokite sūrio rutuliukus smulkintais riešutais, sėklomis ar džiovintomis spanguolėmis.
- Keptas sūris su česnakais ir rozmarinais: Patepkite sūrį aliejumi, užbarstykite supjaustytais česnakais ir rozmarinais ir kepkite orkaitėje.
- Sūrio užtepėlė: Sumaišykite sūrį su jogurtu, žolelėmis ir prieskoniais.
Išbandykite įvairius receptus ir atraskite savo mėgstamiausius sūrio užkandžius!