Norint išvirti dešreles, jas reikia įdėti į puodą su verdančių vandenių ir virti 2 -5 minutes priklausomai nuo rūšies, virimo laikas dažniausiai nurodomas ant pakuotės.
Grybai, perpus perpjauti Briuselio kopūstai, kąsnio dydžio gabalėliais supjaustytos kukurūzų burbuolės, storos cukinijų monetos, šparagai, raudonojo svogūno ir raudonųjų paprikų gabalėliai gražiai karamelizuosis ir suteiks naujų skonių.
Pavyzdžiui, Ukrainoje garsusis vištienos sultinys dažnai patiekiamas su makaronais ir žolelėmis, o meksikiečių virtuvėje galima rasti vištienos sriubos su prieskoniais bei kukurūzais.
Jei paspaudus ant mėsos gabalo jis spyruokliuoja, antrekotas gali pasirodyti šiek tiek guminis , jei liks įdubimas, patiekalas bus sultingas ir minkštas.